Beesel Drakendorp

HET GEMEENTEWAPEN HEEFT EEN DRAAK, DE CARNAVALSVERENIGING HEET CV DE DRAKE, DE KERAMIEKFABRIEK ST. JORIS, ER STAAT EEN LEVENSGROTE DRAAK OP DE ROTONDE… KORTOM: BEESEL EN DE DRAAK ZIJN ONLOSMAKELIJK MET ELKAAR VERBONDEN. OM DIT VERDER TE VERSTERKEN, IS HET INITIATIEF ‘BEESEL DRAKENDORP’ GELANCEERD, WAARIN DE BEESELSE GEMEENSCHAP SAMEN MET DE GEMEENTE BEESEL WERKT AAN HET VERSTERKEN VAN DE IDENTITEIT VAN BEESEL IN DE EUREGIO. EEN PLATFORM, DAT DE MOGELIJKHEID BIEDT OM BEESEL ALS DRAKENDORP – OOK BUITEN HET DRAAKSTEKEN OM – AANTREKKELIJK TE MAKEN VOOR BEZOEKERS VAN DICHTBIJ EN VER WEG.

Tijdens het Draaksteken komt de sociale cohesie van de Beeselse gemeenschap in ultieme vorm tot uitdrukking. Maar deze saamhorigheid uit zich ook in het rijke verenigingsleven en de diverse evenementen. Gasten die Beesel bezoeken, proeven dit gemeenschapsgevoel in de vorm van gastvrijheid, gemoedelijkheid en gezelligheid. Elementen die horen bij de Limburgse cultuur. Gekoppeld aan de symboliek van de draak – die voor kinderen én volwassenen tot de verbeelding spreekt – maakt het Beesel een aantrekkelijke, culturele bestemming voor dag- en verblijfstoerisme uit binnen- en buitenland.

Langzaam maar zeker wordt Beesel nog meer aangekleed als Drakendorp. Gemeentelijke initiatieven, zoals straatmeubilair waarin een draak is verwerkt, worden verweven met de creativiteit van inwoners, die vaak op eigen initiatief hun huis of straat voorzien van draken in alle soorten en maten. Dat laat zien dat de Beeselse gemeenschap trots is op haar historie en unieke symbool: de draak.

Toon tekst Nu tickets kopen