Onthulling Geluksdraak

Na maanden van voorbereiding werd vanmorgen onder grote belangstelling de Geluksdraak onthuld.

De kinderen van basisschool Het Spick waren in een grote optocht, onder begeleiding van ‘het leger’ en Sint Joris naar het grasveld aan de Ruys van Splintersingel getrokken. Ook de leerlingen van het Grescollege die tijdens de lessen ‘houtbewerking’ hebben meegebouwd en de vele vrijwilligers waren hierbij aanwezig.

Eerst werd de opbrengst van de sponsorloop bekendgemaakt. De kinderen hebben een enorm bedrag bij elkaar gerend. Maar liefst €4331,70! Met deze opbrengst worden tal van activiteiten van het Kinderdraaksteken gerealiseerd.

Toen was het tijd voor de onthulling! Na een druk op de knop door burgemeester Bob Vostermans en kleine Joris, viel het doek en konden de aanwezigen eindelijk het imposante beest aanschouwen. Meters hout, ontelbare schroeven, liters verf en veel, héél veel enthousiasme hebben voor een indrukwekkend resultaat gezorgd.

De kinderen hebben de draak nog voorzien van gelukswensjes voor iedereen die het wil lezen. Was je er niet bij? Neem dan snel een kijkje!

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Draketied op L1 – Aflevering 4

Draketied volgt de honderden vrijwilligers die voor en achter de schermen werken aan het Draaksteken in Beesel in 2023. Met opmerkelijke portretten, humoristische en emotionele momenten, spraakmakende interviews en een unieke kijk achter de schermen bij tal van commissies maak je kennis met allerlei mensen en aspecten die te maken hebbe met het Draaksteken. Dichter op…

Lees verder from Draketied op L1 – Aflevering 4

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan