Onthulling Geluksdraak

Na maanden van voorbereiding werd vanmorgen onder grote belangstelling de Geluksdraak onthuld.

De kinderen van basisschool Het Spick waren in een grote optocht, onder begeleiding van ‘het leger’ en Sint Joris naar het grasveld aan de Ruys van Splintersingel getrokken. Ook de leerlingen van het Grescollege die tijdens de lessen ‘houtbewerking’ hebben meegebouwd en de vele vrijwilligers waren hierbij aanwezig.

Eerst werd de opbrengst van de sponsorloop bekendgemaakt. De kinderen hebben een enorm bedrag bij elkaar gerend. Maar liefst €4331,70! Met deze opbrengst worden tal van activiteiten van het Kinderdraaksteken gerealiseerd.

Toen was het tijd voor de onthulling! Na een druk op de knop door burgemeester Bob Vostermans en kleine Joris, viel het doek en konden de aanwezigen eindelijk het imposante beest aanschouwen. Meters hout, ontelbare schroeven, liters verf en veel, héél veel enthousiasme hebben voor een indrukwekkend resultaat gezorgd.

De kinderen hebben de draak nog voorzien van gelukswensjes voor iedereen die het wil lezen. Was je er niet bij? Neem dan snel een kijkje!

Laatste nieuws

Expositie over het Draaksteken

Op zaterdag 3 juni om 16:00 uur opent Museum Beesel in het Aad Raodhoes (Markt 1) het nieuwe seizoen met een expositie over het Draaksteken: “In de ban van de draak”. De expositie vertelt het verhaal over de rijke historie van het Draaksteken in en de betekenis ervan voor de Beeselse gemeenschap. Aan de hand…

Lees verder from Expositie over het Draaksteken

Geluksdraak in Beesel onthuld (Omroep P&M)

In Beesel is vrijdagochtend de Geluksdraak onthuld. Dat gebeurde door burgemeester Bob Vostermans en Hans van Kruchten van Stichting Draaksteken. Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Jos Beurskens in samenwerking met leerlingen van het Grescollege en basisschool Het Spick. Zij hebben de draak versierd met tekeningen en speciale boodschappen. De Geluksdraak is gerealiseerd met het…

Lees verder from Geluksdraak in Beesel onthuld (Omroep P&M)

BLOG: “Hoe klinkt een draak?”

Freek Heldens (26 jaar) heeft de eervolle taak om de machtige draak deze zomer een ‘stem’ te geven. Een “verfrissende uitdaging” volgens de muziektechnoloog, die zich bij het ontwikkelen van de geluidseffecten als een vis in het water voelt. In het begin van 2023 werd ik door de Commissie Theater en Techniek benaderd met de…

Lees verder from BLOG: “Hoe klinkt een draak?”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan