Onthulling Geluksdraak

Na maanden van voorbereiding werd vanmorgen onder grote belangstelling de Geluksdraak onthuld.

De kinderen van basisschool Het Spick waren in een grote optocht, onder begeleiding van ‘het leger’ en Sint Joris naar het grasveld aan de Ruys van Splintersingel getrokken. Ook de leerlingen van het Grescollege die tijdens de lessen ‘houtbewerking’ hebben meegebouwd en de vele vrijwilligers waren hierbij aanwezig.

Eerst werd de opbrengst van de sponsorloop bekendgemaakt. De kinderen hebben een enorm bedrag bij elkaar gerend. Maar liefst €4331,70! Met deze opbrengst worden tal van activiteiten van het Kinderdraaksteken gerealiseerd.

Toen was het tijd voor de onthulling! Na een druk op de knop door burgemeester Bob Vostermans en kleine Joris, viel het doek en konden de aanwezigen eindelijk het imposante beest aanschouwen. Meters hout, ontelbare schroeven, liters verf en veel, héél veel enthousiasme hebben voor een indrukwekkend resultaat gezorgd.

De kinderen hebben de draak nog voorzien van gelukswensjes voor iedereen die het wil lezen. Was je er niet bij? Neem dan snel een kijkje!

Laatste nieuws

Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren. In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt….

Lees verder from Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan