Bezoekersinfo

BELEEF DE MEESLEPENDE LEGENDE VAN SINT JORIS EN DE DRAAK, DIE OP THEATRALE WIJZE TOT LEVEN KOMT IN EEN GROOTS OPENLUCHTSPEKTAKEL. BRIESENDE PAARDEN, EEN VECHTLUSTIGE MENSENMENIGTE EN NATUURLIJK EEN IMPOSANTE DRAAK NEMEN U MEE NAAR VROEGER TIJDEN!

Diverse verhaallijnen zorgen voor een gevarieerde, boeiende en levendige theatervoorstelling met muziek, zang, gevechten, drama en humor. Met ruim vierhonderd acteurs waant u zich in de Middeleeuwen. Leef mee met de dorpsbewoners, het leger en het hof; zijn zij in staat de giftige draak te verslaan?

Zes avondvoorstellingen
De zes avondvoorstellingen van het Draaksteken 2016 vinden plaats op 12-13-14-18-19 en 20 augustus 2016. Per voorstelling zijn er 2.500 overdekte tribuneplaatsen. Omdat het decor is opgezet als een soort arena, heeft u vanaf elke plek goed zicht op het spel.

Historische Optocht
Op zondag 21 augustus trekt voor de derde keer een grote historische optocht door de straten van Beesel. Geheel in de sfeer van het Draaksteken wanen toeschouwers zich in vroeger tijden. Dankzij het interactieve karakter van deze theatrale optocht is het net alsof u zelf even de middeleeuwen binnenstapt.

Let op: oplichters actief op Marktplaats
Tot onze grote schrik is gebleken dat er oplichters actief zijn op Marktplaats, die zogenaamd tickets verkopen voor het Draaksteken. Het gaat om valse accounts van oplichters die het geld innen, maar nooit de tickets toesturen. Ook is het account dan vaak alweer weg, zodat de afzender niet te traceren valt. Wees dus voorzichtig!

Mocht u géén ticket hebben, maar toch graag naar de voorstelling gaan, dan kunt u het risico nemen om u voorafgaand aan de voorstelling te melden bij het informatiehuisje. Zodra alle tickets zijn gescand, wordt gekeken of mensen niet zijn komen opdagen. Deze ‘vrije’ plaatsen worden alsnog verkocht à 36,00 per persoon. U heeft dan geen vrije plaatskeuze meer; de tribunebegeleiders begeleiden u naar de lege plekken (bent u met twee personen, dan kan het voorkomen dat u niet bij elkaar kunt zitten). Let op: dit is geen garantie, maar we hebben op deze manier al enkele mensen blij kunnen maken. Het kan echter ook zijn dat u helaas niet kunt worden toegelaten.

Ook op Facebook worden soms nog kaartjes aangeboden door mensen die onverhoopt toch niet kunnen gaan. We kunnen helaas niet garanderen of deze ‘verkopers’ betrouwbaar zijn. Maak daarom goede afspraken met elkaar!

Wat moet u weten als u het Draaksteken bezoekt
Waar kan ik parkeren? Hoelaat begint het Draaksteken? Op deze website staat een lijst met vragen en (uiteraard) antwoorden wat betreft bereikbaarheid en andere praktische zaken. Hieronder nog een aantal tips en tijdstippen die handig zijn te weten!

HANDIG OM TE WETEN:
17.00 uur – Opening middeleeuwse markt in centrum Beesel
18.45 uur – Poorten van theater open voor het publiek
20.00 uur – Aanvang van de premiere Draaksteken 2016!
22.30 uur – Aanvang feestprogramma aan de markt

WARME KLEDING
Onze allereerste en meteen belangrijkste tip: denk aan warme kleding! Want als de draak geen vuur spuwt kan het stiekem toch wel een beetje koud zijn op de tribune. En natuurlijk het feestprogramma dat van 22.30 uur begint is in de frisse buitenlucht, dus ook daar is een extra vest of jasje geen overbodige luxe.

TRIBUNES
Er is vrije plaatskeuze en aan twee zijdes van het speelveld zijn er tribunes. Het theaterspel zal in twee delen worden opgevoerd, met een korte pauze tussen in waarin het mogelijk is om drank te krijgen in het theater. Ook aan onze mindervaliden gasten is gedacht, binnen en buiten het theater zijn hiervoor voorzieningen getroffen met parkeren en er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ook zijn er toiletten aanwezig bij het theater, waar je gebruik van kunt maken. Uiteraard zijn er borden en de leden van de publieksservice aanwezig die je hierop wijzen en helpen.

PARKEREN
Er is volop ruimte om te parkeren, dit is duidelijk aangegeven met bewijzeringsborden aan de rand van Beesel en ook staan er op tal van plaatsen verkeersregelaars en parkeerwachten. Kom je met de fiets, dan kun je dichtbij het theater in de speciale fietstalling parkeren. Ook is er een speciale mindervalidenparking georganiseerd. De kosten voor het parkeren bedragen 2 euro per auto.

VEERDIENST
Speciaal voor onze gasten aan de andere kant van de Maas is er om 00.00 uur nog een extra veerdienst geregeld naar Kessel (en omgeving) toe. Het laatste reguliere veer gaat om 22.30 uur.

Gaan uw kinderen mee? Bereid ze even voor!
In het Draaksteken komen enkele scènes voor die indrukwekkend kunnen zijn voor (jonge) kinderen. Wees hier alert op en bereid ze hierop voor (bijvoorbeeld door ze vooraf te vertellen dat alles een toneelspel is en dus niet echt). Ook de draak is voor het ene kind een ware sensatie, terwijl het andere kind angstig wordt.

 

 

 

Lees verder op
> Bereikbaarheid
> Veelgestelde vragen
> Verkeersmaatregelen
> Contact

Toon tekst