“Geluif in ‘t Goeje”: Home made in Beesel

Regisseur Theo Geraets vertelt in een persoonlijk blog over het verlangen dat er bij hem was om uitgerekend het Draaksteken 2023 te mogen leiden. Een vernieuwend, groots Draaksteken dat klaar is voor de toekomst, en vooral van en door Beesel.

Maandag 22 augustus 2016, daags na de laatste voorstelling van het Draaksteken, begon voor ons de voorbereiding op het nieuwe Draaksteken 2023. Op deze “day after” werd aan ons in een interview gevraagd: “En nu?” Antwoord: “Wij willen graag het Draaksteken gaan regisseren in 2023.” Vanaf dat moment bleef het niet meer rustig in onze hoofden. Zeker toen we na een aantal dagen hoorden dat dit de laatste editie was geweest met deze draak en dit decor. Alles gaat de container in.

Waaauw… als je nú mag gaan regisseren, mag je wel heel veel nieuws gaan bedenken! Wij voegden daar, in onze dromen, al een geheel nieuw script en eigen muziek aan toe. Het was voor ons al snel duidelijk: wij gaan een plan maken en solliciteren. Wij gaan voor een vernieuwend Draaksteken, een Draaksteken dat klaar is voor de toekomst. Een theaterspektakel “home made” in Beesel. Een theaterspektakel geproduceerd door alle talenten die ons dorp rijk is, een theaterspektakel dat georganiseerd wordt door alle talenten die ons dorp rijk is, een theaterspektakel dat gespeeld wordt door alle talenten die ons dorp rijk is… Een nieuw, groots spektakel met kennis en passie. Een opvoering van een legende door een dorp met 2300 inwoners: dit wordt misschien wel het grootste theaterspektakel van Nederland! Wij gaan aan de slag.

Het is nu 22 augustus 2022. We zijn inmiddels zes jaar verder, één jaar voor de première van het Draaksteken 2023. In de afgelopen zes jaar hebben onze hoofden niet stilgestaan en heel veel handjes zijn inmiddels aan het wapperen. Momenteel zijn er al 150 mensen enige tijd bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe Draaksteken en in het najaar zullen er nog meer vrijwilligers aansluiten. De 38 sprekende rollen zijn al vier maanden aan het repeteren en in het voorjaar zullen er nog eens 500 spelers aansluiten.

Wij nodigen je dan ook uit om dit blog te blijven volgen tot aan de voorstellingen. Er is zóveel meer te vertellen over dit unieke theaterspektakel. Je kunt er het komende jaar heel veel over gaan lezen, maar je moet erbij zijn geweest om het te geloven.

Laatste nieuws

Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren. In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt….

Lees verder from Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan