“Geluif in ‘t Goeje”: Home made in Beesel

Regisseur Theo Geraets vertelt in een persoonlijk blog over het verlangen dat er bij hem was om uitgerekend het Draaksteken 2023 te mogen leiden. Een vernieuwend, groots Draaksteken dat klaar is voor de toekomst, en vooral van en door Beesel.

Maandag 22 augustus 2016, daags na de laatste voorstelling van het Draaksteken, begon voor ons de voorbereiding op het nieuwe Draaksteken 2023. Op deze “day after” werd aan ons in een interview gevraagd: “En nu?” Antwoord: “Wij willen graag het Draaksteken gaan regisseren in 2023.” Vanaf dat moment bleef het niet meer rustig in onze hoofden. Zeker toen we na een aantal dagen hoorden dat dit de laatste editie was geweest met deze draak en dit decor. Alles gaat de container in.

Waaauw… als je nú mag gaan regisseren, mag je wel heel veel nieuws gaan bedenken! Wij voegden daar, in onze dromen, al een geheel nieuw script en eigen muziek aan toe. Het was voor ons al snel duidelijk: wij gaan een plan maken en solliciteren. Wij gaan voor een vernieuwend Draaksteken, een Draaksteken dat klaar is voor de toekomst. Een theaterspektakel “home made” in Beesel. Een theaterspektakel geproduceerd door alle talenten die ons dorp rijk is, een theaterspektakel dat georganiseerd wordt door alle talenten die ons dorp rijk is, een theaterspektakel dat gespeeld wordt door alle talenten die ons dorp rijk is… Een nieuw, groots spektakel met kennis en passie. Een opvoering van een legende door een dorp met 2300 inwoners: dit wordt misschien wel het grootste theaterspektakel van Nederland! Wij gaan aan de slag.

Het is nu 22 augustus 2022. We zijn inmiddels zes jaar verder, één jaar voor de première van het Draaksteken 2023. In de afgelopen zes jaar hebben onze hoofden niet stilgestaan en heel veel handjes zijn inmiddels aan het wapperen. Momenteel zijn er al 150 mensen enige tijd bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe Draaksteken en in het najaar zullen er nog meer vrijwilligers aansluiten. De 38 sprekende rollen zijn al vier maanden aan het repeteren en in het voorjaar zullen er nog eens 500 spelers aansluiten.

Wij nodigen je dan ook uit om dit blog te blijven volgen tot aan de voorstellingen. Er is zóveel meer te vertellen over dit unieke theaterspektakel. Je kunt er het komende jaar heel veel over gaan lezen, maar je moet erbij zijn geweest om het te geloven.

Laatste nieuws

BLOG: “Er zit muziek in Beesel!”

Voor mij begon het Draaksteken 2023 avontuur in het voorjaar van 2021. Samen met de drie regisseurs spraken we een avond over het script, hoe de opzet van het Draaksteken 2023 anders is dan andere edities en hoe belangrijk de muziek hierbij is. “Draaksteken is van Beesel, voor Beesel en door Beesel” Dat was een…

Lees verder from BLOG: “Er zit muziek in Beesel!”

Aftrap sponsoring Kinderdraaksteken

Op voorspraak van medewerkster Angelique Dohms heeft de Rabobank de aftrap verricht voor de sponsoring van het Kinderdraaksteken en de Geluksdraak in het bijzonder. Deze Geluksdraak wordt door de leerlingen van het Grescollege in Reuver en ’t Spick in Beesel tot leven gebracht en in mei 2023 in ons dorp geplaatst. Stichting Draaksteken en vooral…

Lees verder from Aftrap sponsoring Kinderdraaksteken

Merchandise Draaksteken 2023

De nieuwste merchandise van het Draaksteken 2023 shop je op 11 september op de Smaakmarkt in Beesel. Zondag 11 september vindt traditiegetrouw de Smaakmarkt op de markt in Beesel plaats. Naast diverse kraampjes met lokale lekkernijen en versnaperingen, krijg je als bezoeker ook alvast een exclusief voorproefje van de merchandise van het Draaksteken 2023. Steel…

Lees verder from Merchandise Draaksteken 2023

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan