“Geluif in ‘t Goeje”: Home made in Beesel

Regisseur Theo Geraets vertelt in een persoonlijk blog over het verlangen dat er bij hem was om uitgerekend het Draaksteken 2023 te mogen leiden. Een vernieuwend, groots Draaksteken dat klaar is voor de toekomst, en vooral van en door Beesel.

Maandag 22 augustus 2016, daags na de laatste voorstelling van het Draaksteken, begon voor ons de voorbereiding op het nieuwe Draaksteken 2023. Op deze “day after” werd aan ons in een interview gevraagd: “En nu?” Antwoord: “Wij willen graag het Draaksteken gaan regisseren in 2023.” Vanaf dat moment bleef het niet meer rustig in onze hoofden. Zeker toen we na een aantal dagen hoorden dat dit de laatste editie was geweest met deze draak en dit decor. Alles gaat de container in.

Waaauw… als je nú mag gaan regisseren, mag je wel heel veel nieuws gaan bedenken! Wij voegden daar, in onze dromen, al een geheel nieuw script en eigen muziek aan toe. Het was voor ons al snel duidelijk: wij gaan een plan maken en solliciteren. Wij gaan voor een vernieuwend Draaksteken, een Draaksteken dat klaar is voor de toekomst. Een theaterspektakel “home made” in Beesel. Een theaterspektakel geproduceerd door alle talenten die ons dorp rijk is, een theaterspektakel dat georganiseerd wordt door alle talenten die ons dorp rijk is, een theaterspektakel dat gespeeld wordt door alle talenten die ons dorp rijk is… Een nieuw, groots spektakel met kennis en passie. Een opvoering van een legende door een dorp met 2300 inwoners: dit wordt misschien wel het grootste theaterspektakel van Nederland! Wij gaan aan de slag.

Het is nu 22 augustus 2022. We zijn inmiddels zes jaar verder, één jaar voor de première van het Draaksteken 2023. In de afgelopen zes jaar hebben onze hoofden niet stilgestaan en heel veel handjes zijn inmiddels aan het wapperen. Momenteel zijn er al 150 mensen enige tijd bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe Draaksteken en in het najaar zullen er nog meer vrijwilligers aansluiten. De 38 sprekende rollen zijn al vier maanden aan het repeteren en in het voorjaar zullen er nog eens 500 spelers aansluiten.

Wij nodigen je dan ook uit om dit blog te blijven volgen tot aan de voorstellingen. Er is zóveel meer te vertellen over dit unieke theaterspektakel. Je kunt er het komende jaar heel veel over gaan lezen, maar je moet erbij zijn geweest om het te geloven.

Laatste nieuws

Noud Nijssen - Commissie Draak

BLOG: “Jong en oud bouwen samen aan grootse draak”

Drakenbouwer Noud Nijssen vertelt over zijn leerzame ervaringen bij de bouw van de nieuwe draak! Al lassend en slijpend krijgt deze immense creatie steeds meer gestalte. Noud is onder meer verantwoordelijk voor de elektrische installatie en de besturing van deze spectaculaire draak, die in augustus 2023 de show zal gaan stelen. In de zomer van…

Lees verder from BLOG: “Jong en oud bouwen samen aan grootse draak”

Spelers Draaksteken 2023 staan in de startblokken (Omroep P&M)

Op 14 januari werden alle spelers uitgenodigd door de regisseurs, waarbij ze werden meegenomen in de plannen én het nieuwe spel van 2023. Zo kregen zij hun rol in het openluchtspel te horen en een inkijkje in de nieuwe kledij. Ook benieuwd? Check dan snel de video, waar we met Omroep P&M terugblikken op deze…

Lees verder from Spelers Draaksteken 2023 staan in de startblokken (Omroep P&M)

Bouw mee aan het Draaksteken

Het grootste openluchtspektakel van Limburg komt natuurlijk niet vanzelf tot leven. Talloze vrijwilligers zetten zich onvermoeibaar in. Maar met name de commissie Theater & Techniek kan nog wel wat extra “handjes” gebruiken. Denk daarbij aan de bouw van het kasteel, het decor en het aanleggen van licht en geluid. Past dit helemaal in jouw straatje?…

Lees verder from Bouw mee aan het Draaksteken

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan