“Kaartverkoop in turbelente tijden”

Hans van Kruchten is sinds 2010 actief als voorzitter van het algemene bestuur van stichting Draaksteken. Een taak die veel verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich meebrengt. Met de editie van 2023 misschien wel de grootste uitdaging tot nu toe.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vaststellen van de entreeprijzen voor het Draaksteken 2023 een spannende exercitie vond. Meer dan de vorige drie edities die ik ook van dichtbij mocht meemaken.

Oorlog, hoge energieprijzen, inflatie, pandemie… Het kwam allemaal op ons bordje en dit zijn nog maar enkele crises die we momenteel meemaken. De kosten zijn, voor ons als organisatie, een uitdaging. Met de editie van het Draaksteken in 2023 leggen we voor onszelf de lat hoog. Dat kan ook niet anders voor een bijzonder event als het Draaksteken.

Het openluchtspel wordt komend jaar nagenoeg 100% home made; bijna alles komt uit eigen dorp. Een compleet theater wordt zelf gebouwd, prachtige speelkleding genaaid, een immense draak wordt geboren, muziek geproduceerd enzovoorts. En dat kost natuurlijk ook een paar centen.

Als bestuur spoken er diverse zaken door je hoofd. Hoe houden wij financieel het hoofd boven water? En hoe zorgen wij er tegelijkertijd voor dat het Draaksteken zo toegankelijk mogelijk blijft? Dit zijn zaken waarbij een knoop doorhakken af en toe wat lastig kan zijn. Heel fijn als je dan op de verschillende expertises en ervaringen in het bestuur kunt terugvallen. Daar vertrouw ik op en dat doe ik al twaalf jaar als voorzitter. Nooit spijt van gehad, sterker nog: door deze lastige keuzes en de risico’s die we nemen, worden we een nóg krachtiger bestuur. Een bestuur waar ik in elk geval erg trots op ben.

Welke prijs er ook bepaald is om een voorstelling volgende zomer te kunnen bezoeken, het zal (helaas) nooit helemaal voor elke beurs zijn.

Als bestuur “geluive veur in ‘t goeie”. Want “Geluif in ’t goeie” is niet alleen een pakkende titel die voor het spel hoeft te gelden. Ik denk dat we deze editie voor vele beurzen wat wils hebben als het gaat om de entreeprijzen (35, 42 en 49 euro). Met de ticketverkoop die onlangs officieel van start is gegaan, gaat het Draaksteken nu echt weer beginnen. Zorg dat je erbij bent en tot in de zomer van 2023!

Naar tickets

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Promo Draketied aflevering 4 op L1

In deze vierdelige serie op L1TV is te zien hoe de Beeselse gemeenschap zich klaarstoomt voor het Draaksteken 2023. Een kijkje voor én achter de schermen van deze bijzondere traditie, vastgelegd door onze mediapartner Track ‘88 uit Beesel. Bekijk alvast de promo van aflevering 4 en mis dit niet. Deze vierde aflevering van de vierdelige…

Lees verder from Promo Draketied aflevering 4 op L1

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan