“Kaartverkoop in turbelente tijden”

Hans van Kruchten is sinds 2010 actief als voorzitter van het algemene bestuur van stichting Draaksteken. Een taak die veel verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich meebrengt. Met de editie van 2023 misschien wel de grootste uitdaging tot nu toe.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vaststellen van de entreeprijzen voor het Draaksteken 2023 een spannende exercitie vond. Meer dan de vorige drie edities die ik ook van dichtbij mocht meemaken.

Oorlog, hoge energieprijzen, inflatie, pandemie… Het kwam allemaal op ons bordje en dit zijn nog maar enkele crises die we momenteel meemaken. De kosten zijn, voor ons als organisatie, een uitdaging. Met de editie van het Draaksteken in 2023 leggen we voor onszelf de lat hoog. Dat kan ook niet anders voor een bijzonder event als het Draaksteken.

Het openluchtspel wordt komend jaar nagenoeg 100% home made; bijna alles komt uit eigen dorp. Een compleet theater wordt zelf gebouwd, prachtige speelkleding genaaid, een immense draak wordt geboren, muziek geproduceerd enzovoorts. En dat kost natuurlijk ook een paar centen.

Als bestuur spoken er diverse zaken door je hoofd. Hoe houden wij financieel het hoofd boven water? En hoe zorgen wij er tegelijkertijd voor dat het Draaksteken zo toegankelijk mogelijk blijft? Dit zijn zaken waarbij een knoop doorhakken af en toe wat lastig kan zijn. Heel fijn als je dan op de verschillende expertises en ervaringen in het bestuur kunt terugvallen. Daar vertrouw ik op en dat doe ik al twaalf jaar als voorzitter. Nooit spijt van gehad, sterker nog: door deze lastige keuzes en de risico’s die we nemen, worden we een nóg krachtiger bestuur. Een bestuur waar ik in elk geval erg trots op ben.

Welke prijs er ook bepaald is om een voorstelling volgende zomer te kunnen bezoeken, het zal (helaas) nooit helemaal voor elke beurs zijn.

Als bestuur “geluive veur in ‘t goeie”. Want “Geluif in ’t goeie” is niet alleen een pakkende titel die voor het spel hoeft te gelden. Ik denk dat we deze editie voor vele beurzen wat wils hebben als het gaat om de entreeprijzen (35, 42 en 49 euro). Met de ticketverkoop die onlangs officieel van start is gegaan, gaat het Draaksteken nu echt weer beginnen. Zorg dat je erbij bent en tot in de zomer van 2023!

Naar tickets

Laatste nieuws

Rabobank al bijna 30 jaar partner van het Draaksteken

De verbinding zoeken met lokale gemeenschappen staat bij de Rabobank hoog in het vaandel. Daarom zijn de Rabobank en het Draaksteken al bijna 30 jaar hechte partners. Een evenement zo groot als het Draaksteken organiseren, dat kunnen we niet alleen. Een onmisbaar groot aantal organisaties draagt het Draaksteken een warm hart toe in de vorm van sponsoring….

Lees verder from Rabobank al bijna 30 jaar partner van het Draaksteken

Creatieve Doedag Basisschool Het Spick

Een grijze dag vandaag? Welnee hoor, de kinderen van Basisschool Het Spick hebben er juist een hele kleurrijke dag van gemaakt! Tijdens een speciaal georganiseerde Creatieve Doedag hebben ze de Geluksdraak in een fleurig jasje gestoken. Met veel passie en precisie gingen ze aan de slag. Een aantal kinderen kreeg zelfs een echt ‘grote mensen’-interview…

Lees verder from Creatieve Doedag Basisschool Het Spick

Limburg Magazine 2023 overhandigd aan organisatie Draaksteken 2023

Vrijdagmiddag is bij Eetcafé De Troubadour in Beesel het nieuwe Limburg Magazine 2023 gepresenteerd. De Stichting Draaksteken kreeg uit handen van Giel Polman, directeur van Limburg Marketing, het eerste exemplaar overhandigd. Het Limburg Magazine is vanaf 13 maart gratis verkrijgbaar bij diverse ondernemers en VVV’s in de regio en online in te zien op www.webshophartvanlimburg.nl,…

Lees verder from Limburg Magazine 2023 overhandigd aan organisatie Draaksteken 2023

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan