“Kaartverkoop in turbelente tijden”

Hans van Kruchten is sinds 2010 actief als voorzitter van het algemene bestuur van stichting Draaksteken. Een taak die veel verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich meebrengt. Met de editie van 2023 misschien wel de grootste uitdaging tot nu toe.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vaststellen van de entreeprijzen voor het Draaksteken 2023 een spannende exercitie vond. Meer dan de vorige drie edities die ik ook van dichtbij mocht meemaken.

Oorlog, hoge energieprijzen, inflatie, pandemie… Het kwam allemaal op ons bordje en dit zijn nog maar enkele crises die we momenteel meemaken. De kosten zijn, voor ons als organisatie, een uitdaging. Met de editie van het Draaksteken in 2023 leggen we voor onszelf de lat hoog. Dat kan ook niet anders voor een bijzonder event als het Draaksteken.

Het openluchtspel wordt komend jaar nagenoeg 100% home made; bijna alles komt uit eigen dorp. Een compleet theater wordt zelf gebouwd, prachtige speelkleding genaaid, een immense draak wordt geboren, muziek geproduceerd enzovoorts. En dat kost natuurlijk ook een paar centen.

Als bestuur spoken er diverse zaken door je hoofd. Hoe houden wij financieel het hoofd boven water? En hoe zorgen wij er tegelijkertijd voor dat het Draaksteken zo toegankelijk mogelijk blijft? Dit zijn zaken waarbij een knoop doorhakken af en toe wat lastig kan zijn. Heel fijn als je dan op de verschillende expertises en ervaringen in het bestuur kunt terugvallen. Daar vertrouw ik op en dat doe ik al twaalf jaar als voorzitter. Nooit spijt van gehad, sterker nog: door deze lastige keuzes en de risico’s die we nemen, worden we een nóg krachtiger bestuur. Een bestuur waar ik in elk geval erg trots op ben.

Welke prijs er ook bepaald is om een voorstelling volgende zomer te kunnen bezoeken, het zal (helaas) nooit helemaal voor elke beurs zijn.

Als bestuur “geluive veur in ‘t goeie”. Want “Geluif in ’t goeie” is niet alleen een pakkende titel die voor het spel hoeft te gelden. Ik denk dat we deze editie voor vele beurzen wat wils hebben als het gaat om de entreeprijzen (35, 42 en 49 euro). Met de ticketverkoop die onlangs officieel van start is gegaan, gaat het Draaksteken nu echt weer beginnen. Zorg dat je erbij bent en tot in de zomer van 2023!

Naar tickets

Laatste nieuws

Jeroen uit Beesel maakt muziek voor dressuurwedstrijden, nu mag hij aan de slag voor het Draaksteken (De Limburger)

Veel vernieuwingen tijden het Draaksteken 2023. Zelfs de bijzondere muziek is van eigen bodem. Overdag werkt hij bij een logistiekbedrijf in Venlo, maar zodra hij thuis is stort Beeselnaar Jeroen Hendrix zich op muziek. Zijn specialiteit is muziek voor dressuurwedstrijden, maar momenteel componeert hij de sound voor het Draaksteken in zijn dorp. Lees hier snel…

Lees verder from Jeroen uit Beesel maakt muziek voor dressuurwedstrijden, nu mag hij aan de slag voor het Draaksteken (De Limburger)

Hans van Kruchten - Voorzitter Stichting Draaksteken Beesel

BLOG: “Kaartverkoop in turbelente tijden”

Hans van Kruchten is sinds 2010 actief als voorzitter van het algemene bestuur van stichting Draaksteken. Een taak die veel verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich meebrengt. Met de editie van 2023 misschien wel de grootste uitdaging tot nu toe. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vaststellen van de entreeprijzen voor het Draaksteken 2023 een…

Lees verder from BLOG: “Kaartverkoop in turbelente tijden”

Start kaartverkoop Draaksteken 2023

Kaartverkoop 21 november van start

De online kaartverkoop voor het Draaksteken 2023 start op maandag 21 november 2022 om 10:00 uur via onze website. Per voorstelling zijn er 2.500 kaarten beschikbaar. Bezoekers van het Draaksteken kiezen online zelf hun stoel op de tribune uit. De tribune is verdeeld in drie rangen en beschikt over een gedeelte met 10 rolstoelplekken. Bij…

Lees verder from Kaartverkoop 21 november van start

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan