BLOG: “Op zoek naar de creatieve uitdaging!”

Toen Rinie Ramakers in 2002 voor het eerst meedeed met het Draaksteken en haar eigen ‘plebs’ kostuum mocht maken, sloeg de vonk over. Het maken van eigen kostuums met bijpassende accessoires vond ze geweldig leuk om te doen. Sindsdien is zij één van de creatievelingen die bij elke editie de kostuums van het Draaksteken maakt en vermaakt.

In mei 1988 zijn mijn man Ron en ik als niet-Beeselnaren in Beesel komen wonen. 1988 was een Drakenjaar. Voor het eerst maakte ik mee wat het Draaksteken voor Beesel betekent. Het daaropvolgende spel was ik niet in de gelegenheid om mee te doen, omdat onze dochter nog te klein was. Mijn man deed toen mee in het leger.

“Ik mocht mij uitleven op diverse kostuums voor sprekende rollen, met als hoogtepunten die van Sint Joris en het ‘Kruujewief’’”

Vanaf 2002 hebben wij actief meegedaan aan het spel als plebs en waren we voorgoed besmet met het Drakenvirus. Het maken van onze eigen kostuums en bijpassende accessoires vond ik geweldig leuk om te doen. In 2009 hadden we twee verschillende kostuums nodig. Een kostuum voor de pauze en een kostuum na de pauze. Dit was voor mij echt dubbel genieten.

Kostuum Kruujewief Draaksteken 2016
Het “Kruujewief” tijdens het Draaksteken in 2016

Voor het Draaksteken van 2016 werd ik gevraagd om mee te denken over de kostuums voor dat jaar. Ik mocht mij toen uitleven op diverse kostuums voor de sprekende rollen. De hoogtepunten waren ongetwijfeld de kostuums van Sint Joris en het ‘Kruujewief’. Hier kon ik al mijn creativiteit in kwijt en was het iedere keer weer een uitdaging om het allemaal voor mekaar te krijgen.

Kostuum Sint Joris tijdens het Draaksteken in 2016

Ook voor het Draaksteken van 2023 ben ik op maandag- en dinsdagavond samen met de andere dames van de naaigroep weer actief bezig in ons naaiatelier met het maken en vermaken van de kostuums. Dit keer hergebruiken wij de ‘oude’ kostuums en materialen voor de nieuwe productie. Dit maakt het ook deze editie weer een creatieve uitdaging voor ons naaiclubje.

Maar zolang we blieve Geluive in ’t Goeje, kump het vast weer good.

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Draketied op L1 – Aflevering 4

Draketied volgt de honderden vrijwilligers die voor en achter de schermen werken aan het Draaksteken in Beesel in 2023. Met opmerkelijke portretten, humoristische en emotionele momenten, spraakmakende interviews en een unieke kijk achter de schermen bij tal van commissies maak je kennis met allerlei mensen en aspecten die te maken hebbe met het Draaksteken. Dichter op…

Lees verder from Draketied op L1 – Aflevering 4

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan