BLOG: “‘Drakeblood’ door de aderen”

In de bijna drie jaar dat Bob Vostermans inmiddels burgemeester van de gemeente Beesel is, is het onvermijdelijke gebeurd en heeft het drakenvirus ook hem helemaal gegrepen. Verheugd en vol spanning kijkt hij uit naar 2023, zijn eerste drakenjaar.

We staan aan de vooravond van het jaar van de draak. In Beesel is de draak natuurlijk altijd aanwezig, maar elke zeven jaar komt hij écht tot leven tijdens het Draaksteken. Gemeente Beesel is trotse partner van het Draaksteken. En wat voel ik mij vereerd om in mijn rol als burgemeester deze trots te mogen delen en uitdragen.

Mijn eerste ervaring met het Draaksteekspel was afgelopen augustus in Fürth im Wald; één van de andere Europese steden waar het Draaksteken wordt gehouden. Ik mocht daar de sfeer proeven en zag hoe het ‘Drachenstich’ het dorp verbindt. Die verbondenheid zie ik ook terug in Beesel. Met ruim 500 acteurs en nog meer vrijwilligers kan dat natuurlijk ook bijna niet anders. Alle Beeselnaren hebben hetzelfde doel: het Draaksteken 2023 tot een geweldig succes maken. En dát voel je. In ieder gesprek dat ik voer voel ik de saamhorigheid. Het Draaksteken leeft enorm! En dat is erg mooi om te zien en te ervaren.

Het is ontzettend bijzonder om als burgemeester de voorbereidingen van dichtbij mee te mogen maken. Een kijkje in de keuken bij de kledingmakerij, me mee laten voeren door de verhalen van de acteurs en straks, in het voorjaar, een glimp mogen opvangen van de eerste repetities buiten. De reis naar het Draaksteken 2023 toe is voor mij al een unieke ervaring op zich. Maar, tegelijkertijd blijf ik ook op gepaste afstand waardoor het eindproduct ook voor mij een spectaculaire verrassing zal zijn.

Ik laat me graag omverblazen door het openluchtspektakel in augustus 2023. Want ook bij mij stroomt het Drakeblood inmiddels door de aderen.

Voor nu, geniet van de feestdagen en de afsluiting van 2022 en dan op naar 2023, het jaar van de Beeselse draak!

Bob Vostermans
Burgemeester gemeente Beesel

Laatste nieuws

Film: “Draaksteken de Musical”

Duik in het betoverende avontuur van het afgelopen jaar! De KinjerDrakeDaag was een onvergetelijk spektakel, met als absoluut hoogtepunt: “Draaksteken de Musical”, schitterend opgevoerd door groep 8 en alle talentjes van Basisschool Het Spick! Op vrijdag 22 december werden de kinderen verrast met een film van Wim Veelen die de hoogtepunten van het Draakstekenjaar vastlegde,…

Lees verder from Film: “Draaksteken de Musical”

Terugkijken: Het jaar van de Draak (Omroep P&M)

In het jaar van het Draaksteken kijkt Omroep P&M terug op het jaar van het grote openluchtspektakel. De omroep volgde de verrichtingen van de acteurs en alle mensen voor en achter de schermen. In het twee uur durende programma zijn de reportages die de omroep maakte gebundeld en worden de verhalen achter het Draaksteken getoond….

Lees verder from Terugkijken: Het jaar van de Draak (Omroep P&M)

Afsluiting van het Drakenjaar

2023 was een bijzonder jaar voor de Beeselse gemeenschap én ver daarbuiten. Wij kijken terug op een jaar met vele herinneringen om te koesteren. En zoals elke legende zijn einde kent, is het tijd om het Drakenjaar in stijl af te sluiten met een terugblik! 15.000 Toeschouwers 900 spelers en vrijwilligers voor én achter de…

Lees verder from Afsluiting van het Drakenjaar

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan