BLOG: “‘Drakeblood’ door de aderen”

In de bijna drie jaar dat Bob Vostermans inmiddels burgemeester van de gemeente Beesel is, is het onvermijdelijke gebeurd en heeft het drakenvirus ook hem helemaal gegrepen. Verheugd en vol spanning kijkt hij uit naar 2023, zijn eerste drakenjaar.

We staan aan de vooravond van het jaar van de draak. In Beesel is de draak natuurlijk altijd aanwezig, maar elke zeven jaar komt hij écht tot leven tijdens het Draaksteken. Gemeente Beesel is trotse partner van het Draaksteken. En wat voel ik mij vereerd om in mijn rol als burgemeester deze trots te mogen delen en uitdragen.

Mijn eerste ervaring met het Draaksteekspel was afgelopen augustus in Fürth im Wald; één van de andere Europese steden waar het Draaksteken wordt gehouden. Ik mocht daar de sfeer proeven en zag hoe het ‘Drachenstich’ het dorp verbindt. Die verbondenheid zie ik ook terug in Beesel. Met ruim 500 acteurs en nog meer vrijwilligers kan dat natuurlijk ook bijna niet anders. Alle Beeselnaren hebben hetzelfde doel: het Draaksteken 2023 tot een geweldig succes maken. En dát voel je. In ieder gesprek dat ik voer voel ik de saamhorigheid. Het Draaksteken leeft enorm! En dat is erg mooi om te zien en te ervaren.

Het is ontzettend bijzonder om als burgemeester de voorbereidingen van dichtbij mee te mogen maken. Een kijkje in de keuken bij de kledingmakerij, me mee laten voeren door de verhalen van de acteurs en straks, in het voorjaar, een glimp mogen opvangen van de eerste repetities buiten. De reis naar het Draaksteken 2023 toe is voor mij al een unieke ervaring op zich. Maar, tegelijkertijd blijf ik ook op gepaste afstand waardoor het eindproduct ook voor mij een spectaculaire verrassing zal zijn.

Ik laat me graag omverblazen door het openluchtspektakel in augustus 2023. Want ook bij mij stroomt het Drakeblood inmiddels door de aderen.

Voor nu, geniet van de feestdagen en de afsluiting van 2022 en dan op naar 2023, het jaar van de Beeselse draak!

Bob Vostermans
Burgemeester gemeente Beesel

Laatste nieuws

Expositie over het Draaksteken

Op zaterdag 3 juni om 16:00 uur opent Museum Beesel in het Aad Raodhoes (Markt 1) het nieuwe seizoen met een expositie over het Draaksteken: “In de ban van de draak”. De expositie vertelt het verhaal over de rijke historie van het Draaksteken in en de betekenis ervan voor de Beeselse gemeenschap. Aan de hand…

Lees verder from Expositie over het Draaksteken

Geluksdraak in Beesel onthuld (Omroep P&M)

In Beesel is vrijdagochtend de Geluksdraak onthuld. Dat gebeurde door burgemeester Bob Vostermans en Hans van Kruchten van Stichting Draaksteken. Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Jos Beurskens in samenwerking met leerlingen van het Grescollege en basisschool Het Spick. Zij hebben de draak versierd met tekeningen en speciale boodschappen. De Geluksdraak is gerealiseerd met het…

Lees verder from Geluksdraak in Beesel onthuld (Omroep P&M)

BLOG: “Hoe klinkt een draak?”

Freek Heldens (26 jaar) heeft de eervolle taak om de machtige draak deze zomer een ‘stem’ te geven. Een “verfrissende uitdaging” volgens de muziektechnoloog, die zich bij het ontwikkelen van de geluidseffecten als een vis in het water voelt. In het begin van 2023 werd ik door de Commissie Theater en Techniek benaderd met de…

Lees verder from BLOG: “Hoe klinkt een draak?”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan