BLOG: “‘Drakeblood’ door de aderen”

In de bijna drie jaar dat Bob Vostermans inmiddels burgemeester van de gemeente Beesel is, is het onvermijdelijke gebeurd en heeft het drakenvirus ook hem helemaal gegrepen. Verheugd en vol spanning kijkt hij uit naar 2023, zijn eerste drakenjaar.

We staan aan de vooravond van het jaar van de draak. In Beesel is de draak natuurlijk altijd aanwezig, maar elke zeven jaar komt hij écht tot leven tijdens het Draaksteken. Gemeente Beesel is trotse partner van het Draaksteken. En wat voel ik mij vereerd om in mijn rol als burgemeester deze trots te mogen delen en uitdragen.

Mijn eerste ervaring met het Draaksteekspel was afgelopen augustus in Fürth im Wald; één van de andere Europese steden waar het Draaksteken wordt gehouden. Ik mocht daar de sfeer proeven en zag hoe het ‘Drachenstich’ het dorp verbindt. Die verbondenheid zie ik ook terug in Beesel. Met ruim 500 acteurs en nog meer vrijwilligers kan dat natuurlijk ook bijna niet anders. Alle Beeselnaren hebben hetzelfde doel: het Draaksteken 2023 tot een geweldig succes maken. En dát voel je. In ieder gesprek dat ik voer voel ik de saamhorigheid. Het Draaksteken leeft enorm! En dat is erg mooi om te zien en te ervaren.

Het is ontzettend bijzonder om als burgemeester de voorbereidingen van dichtbij mee te mogen maken. Een kijkje in de keuken bij de kledingmakerij, me mee laten voeren door de verhalen van de acteurs en straks, in het voorjaar, een glimp mogen opvangen van de eerste repetities buiten. De reis naar het Draaksteken 2023 toe is voor mij al een unieke ervaring op zich. Maar, tegelijkertijd blijf ik ook op gepaste afstand waardoor het eindproduct ook voor mij een spectaculaire verrassing zal zijn.

Ik laat me graag omverblazen door het openluchtspektakel in augustus 2023. Want ook bij mij stroomt het Drakeblood inmiddels door de aderen.

Voor nu, geniet van de feestdagen en de afsluiting van 2022 en dan op naar 2023, het jaar van de Beeselse draak!

Bob Vostermans
Burgemeester gemeente Beesel

Laatste nieuws

Terugblik Draaksteken 2023 Schutterij Beesel

Afgelopen vrijdag was het bestuur van Stichting Draaksteken op uitnodiging van het schutterijbestuur en het raadscollege van de schutterij te gast in de Gildekamer. Waar in gezamenlijkheid is teruggeblikt op het Draaksteken in 2023 om vervolgens vol trots het glas te heffen op wederom een zeer geslaagde editie van Draaksteken. Het Draaksteken in Beesel werd…

Lees verder from Terugblik Draaksteken 2023 Schutterij Beesel

Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren. In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt….

Lees verder from Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan