BLOG: “‘Drakeblood’ door de aderen”

In de bijna drie jaar dat Bob Vostermans inmiddels burgemeester van de gemeente Beesel is, is het onvermijdelijke gebeurd en heeft het drakenvirus ook hem helemaal gegrepen. Verheugd en vol spanning kijkt hij uit naar 2023, zijn eerste drakenjaar.

We staan aan de vooravond van het jaar van de draak. In Beesel is de draak natuurlijk altijd aanwezig, maar elke zeven jaar komt hij écht tot leven tijdens het Draaksteken. Gemeente Beesel is trotse partner van het Draaksteken. En wat voel ik mij vereerd om in mijn rol als burgemeester deze trots te mogen delen en uitdragen.

Mijn eerste ervaring met het Draaksteekspel was afgelopen augustus in Fürth im Wald; één van de andere Europese steden waar het Draaksteken wordt gehouden. Ik mocht daar de sfeer proeven en zag hoe het ‘Drachenstich’ het dorp verbindt. Die verbondenheid zie ik ook terug in Beesel. Met ruim 500 acteurs en nog meer vrijwilligers kan dat natuurlijk ook bijna niet anders. Alle Beeselnaren hebben hetzelfde doel: het Draaksteken 2023 tot een geweldig succes maken. En dát voel je. In ieder gesprek dat ik voer voel ik de saamhorigheid. Het Draaksteken leeft enorm! En dat is erg mooi om te zien en te ervaren.

Het is ontzettend bijzonder om als burgemeester de voorbereidingen van dichtbij mee te mogen maken. Een kijkje in de keuken bij de kledingmakerij, me mee laten voeren door de verhalen van de acteurs en straks, in het voorjaar, een glimp mogen opvangen van de eerste repetities buiten. De reis naar het Draaksteken 2023 toe is voor mij al een unieke ervaring op zich. Maar, tegelijkertijd blijf ik ook op gepaste afstand waardoor het eindproduct ook voor mij een spectaculaire verrassing zal zijn.

Ik laat me graag omverblazen door het openluchtspektakel in augustus 2023. Want ook bij mij stroomt het Drakeblood inmiddels door de aderen.

Voor nu, geniet van de feestdagen en de afsluiting van 2022 en dan op naar 2023, het jaar van de Beeselse draak!

Bob Vostermans
Burgemeester gemeente Beesel

Laatste nieuws

Noud Nijssen - Commissie Draak

BLOG: “Jong en oud bouwen samen aan grootse draak”

Drakenbouwer Noud Nijssen vertelt over zijn leerzame ervaringen bij de bouw van de nieuwe draak! Al lassend en slijpend krijgt deze immense creatie steeds meer gestalte. Noud is onder meer verantwoordelijk voor de elektrische installatie en de besturing van deze spectaculaire draak, die in augustus 2023 de show zal gaan stelen. In de zomer van…

Lees verder from BLOG: “Jong en oud bouwen samen aan grootse draak”

Spelers Draaksteken 2023 staan in de startblokken (Omroep P&M)

Op 14 januari werden alle spelers uitgenodigd door de regisseurs, waarbij ze werden meegenomen in de plannen én het nieuwe spel van 2023. Zo kregen zij hun rol in het openluchtspel te horen en een inkijkje in de nieuwe kledij. Ook benieuwd? Check dan snel de video, waar we met Omroep P&M terugblikken op deze…

Lees verder from Spelers Draaksteken 2023 staan in de startblokken (Omroep P&M)

Bouw mee aan het Draaksteken

Het grootste openluchtspektakel van Limburg komt natuurlijk niet vanzelf tot leven. Talloze vrijwilligers zetten zich onvermoeibaar in. Maar met name de commissie Theater & Techniek kan nog wel wat extra “handjes” gebruiken. Denk daarbij aan de bouw van het kasteel, het decor en het aanleggen van licht en geluid. Past dit helemaal in jouw straatje?…

Lees verder from Bouw mee aan het Draaksteken

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan