BLOG: “Waar een kleine gemeenschap groot in is”

Reuvernaar Huub Selen is ervan overtuigd dat je alleen door samenwerking een mooi resultaat kunt bereiken. Precies dat ziet hij van buitenaf gebeuren met de totstandkoming van het Draaksteken 2023. “Het lijkt wel dat iedereen in het Drakendorp hiermee bezig is, en hieruit blijkt de enorme verbondenheid en saamhorigheid onder de mensen.”

Het was op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beesel, toen er door een Beeselse afvaardiging uitgebreid verteld werd over het aanstaande evenement van het Draaksteken 2023. Natuurlijk ken ik als inwoner van de gemeente Beesel het draaksteekspel van eerdere uitvoeringen, maar toch werd ik blij verrast met de energie en passie, waarmee het evenement van 2023 die avond voor het voetlicht gebracht werd.

Met een kort optreden tijdens de receptie werd er een voorproefje gegeven door enkele spelers van wat we kunnen verwachten in Beesel. Het openluchtspel van de strijd tussen het goede en het kwade. Een onderwerp van alle tijden, dat in augustus 2023 weer onder de aandacht komt door dit mooie spel wat in het openluchttheater gepresenteerd gaat worden.

Ik kom regelmatig in Beesel en dan hoor ik wat er allemaal in het dorp gebeurt ter voorbereiding op dit spektakel. Het lijkt wel dat iedereen in het Drakendorp hiermee bezig is, en hieruit blijkt de enorme verbondenheid en saamhorigheid onder de mensen. Op een eenvoudige maar doeltreffende manier wordt er door velen samengewerkt om het Draaksteken 2023 weer tot een succes te maken.

Al ben ik woonachtig in Reuver-Offenbeek, toch ben ik ook trots op wat daar in het Drakendorp gebeurt en voel ik me daardoor ook verbonden met de Beeselse inwoners. Zondag 13 augustus ga ik de uitvoering live bekijken en laat ik me verrassen.

Tot dan, met hartelijke groeten en veel succes met de voorbereidingen.
Huub Selen

Nog geen tickets? Bestel ze dan snel hier!

Laatste nieuws

Rabobank al bijna 30 jaar partner van het Draaksteken

De verbinding zoeken met lokale gemeenschappen staat bij de Rabobank hoog in het vaandel. Daarom zijn de Rabobank en het Draaksteken al bijna 30 jaar hechte partners. Een evenement zo groot als het Draaksteken organiseren, dat kunnen we niet alleen. Een onmisbaar groot aantal organisaties draagt het Draaksteken een warm hart toe in de vorm van sponsoring….

Lees verder from Rabobank al bijna 30 jaar partner van het Draaksteken

Creatieve Doedag Basisschool Het Spick

Een grijze dag vandaag? Welnee hoor, de kinderen van Basisschool Het Spick hebben er juist een hele kleurrijke dag van gemaakt! Tijdens een speciaal georganiseerde Creatieve Doedag hebben ze de Geluksdraak in een fleurig jasje gestoken. Met veel passie en precisie gingen ze aan de slag. Een aantal kinderen kreeg zelfs een echt ‘grote mensen’-interview…

Lees verder from Creatieve Doedag Basisschool Het Spick

Limburg Magazine 2023 overhandigd aan organisatie Draaksteken 2023

Vrijdagmiddag is bij Eetcafé De Troubadour in Beesel het nieuwe Limburg Magazine 2023 gepresenteerd. De Stichting Draaksteken kreeg uit handen van Giel Polman, directeur van Limburg Marketing, het eerste exemplaar overhandigd. Het Limburg Magazine is vanaf 13 maart gratis verkrijgbaar bij diverse ondernemers en VVV’s in de regio en online in te zien op www.webshophartvanlimburg.nl,…

Lees verder from Limburg Magazine 2023 overhandigd aan organisatie Draaksteken 2023

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan