BLOG: “Waar een kleine gemeenschap groot in is”

Reuvernaar Huub Selen is ervan overtuigd dat je alleen door samenwerking een mooi resultaat kunt bereiken. Precies dat ziet hij van buitenaf gebeuren met de totstandkoming van het Draaksteken 2023. “Het lijkt wel dat iedereen in het Drakendorp hiermee bezig is, en hieruit blijkt de enorme verbondenheid en saamhorigheid onder de mensen.”

Het was op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beesel, toen er door een Beeselse afvaardiging uitgebreid verteld werd over het aanstaande evenement van het Draaksteken 2023. Natuurlijk ken ik als inwoner van de gemeente Beesel het draaksteekspel van eerdere uitvoeringen, maar toch werd ik blij verrast met de energie en passie, waarmee het evenement van 2023 die avond voor het voetlicht gebracht werd.

Met een kort optreden tijdens de receptie werd er een voorproefje gegeven door enkele spelers van wat we kunnen verwachten in Beesel. Het openluchtspel van de strijd tussen het goede en het kwade. Een onderwerp van alle tijden, dat in augustus 2023 weer onder de aandacht komt door dit mooie spel wat in het openluchttheater gepresenteerd gaat worden.

Ik kom regelmatig in Beesel en dan hoor ik wat er allemaal in het dorp gebeurt ter voorbereiding op dit spektakel. Het lijkt wel dat iedereen in het Drakendorp hiermee bezig is, en hieruit blijkt de enorme verbondenheid en saamhorigheid onder de mensen. Op een eenvoudige maar doeltreffende manier wordt er door velen samengewerkt om het Draaksteken 2023 weer tot een succes te maken.

Al ben ik woonachtig in Reuver-Offenbeek, toch ben ik ook trots op wat daar in het Drakendorp gebeurt en voel ik me daardoor ook verbonden met de Beeselse inwoners. Zondag 13 augustus ga ik de uitvoering live bekijken en laat ik me verrassen.

Tot dan, met hartelijke groeten en veel succes met de voorbereidingen.
Huub Selen

Nog geen tickets? Bestel ze dan snel hier!

Laatste nieuws

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Promo Draketied aflevering 4 op L1

In deze vierdelige serie op L1TV is te zien hoe de Beeselse gemeenschap zich klaarstoomt voor het Draaksteken 2023. Een kijkje voor én achter de schermen van deze bijzondere traditie, vastgelegd door onze mediapartner Track ‘88 uit Beesel. Bekijk alvast de promo van aflevering 4 en mis dit niet. Deze vierde aflevering van de vierdelige…

Lees verder from Promo Draketied aflevering 4 op L1

Draketied op L1 – Aflevering 3

Draketied volgt de honderden vrijwilligers die voor en achter de schermen werken aan het Draaksteken in Beesel in 2023. Met opmerkelijke portretten, humoristische en emotionele momenten, spraakmakende interviews en een unieke kijk achter de schermen bij tal van commissies maak je kennis met allerlei mensen en aspecten die te maken hebbe met het Draaksteken. Dichter op…

Lees verder from Draketied op L1 – Aflevering 3

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan