BLOG: “Waar een kleine gemeenschap groot in is”

Reuvernaar Huub Selen is ervan overtuigd dat je alleen door samenwerking een mooi resultaat kunt bereiken. Precies dat ziet hij van buitenaf gebeuren met de totstandkoming van het Draaksteken 2023. “Het lijkt wel dat iedereen in het Drakendorp hiermee bezig is, en hieruit blijkt de enorme verbondenheid en saamhorigheid onder de mensen.”

Het was op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beesel, toen er door een Beeselse afvaardiging uitgebreid verteld werd over het aanstaande evenement van het Draaksteken 2023. Natuurlijk ken ik als inwoner van de gemeente Beesel het draaksteekspel van eerdere uitvoeringen, maar toch werd ik blij verrast met de energie en passie, waarmee het evenement van 2023 die avond voor het voetlicht gebracht werd.

Met een kort optreden tijdens de receptie werd er een voorproefje gegeven door enkele spelers van wat we kunnen verwachten in Beesel. Het openluchtspel van de strijd tussen het goede en het kwade. Een onderwerp van alle tijden, dat in augustus 2023 weer onder de aandacht komt door dit mooie spel wat in het openluchttheater gepresenteerd gaat worden.

Ik kom regelmatig in Beesel en dan hoor ik wat er allemaal in het dorp gebeurt ter voorbereiding op dit spektakel. Het lijkt wel dat iedereen in het Drakendorp hiermee bezig is, en hieruit blijkt de enorme verbondenheid en saamhorigheid onder de mensen. Op een eenvoudige maar doeltreffende manier wordt er door velen samengewerkt om het Draaksteken 2023 weer tot een succes te maken.

Al ben ik woonachtig in Reuver-Offenbeek, toch ben ik ook trots op wat daar in het Drakendorp gebeurt en voel ik me daardoor ook verbonden met de Beeselse inwoners. Zondag 13 augustus ga ik de uitvoering live bekijken en laat ik me verrassen.

Tot dan, met hartelijke groeten en veel succes met de voorbereidingen.
Huub Selen

Nog geen tickets? Bestel ze dan snel hier!

Laatste nieuws

Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren. In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt….

Lees verder from Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan