BLOG: “Waar een kleine gemeenschap groot in is”

Reuvernaar Huub Selen is ervan overtuigd dat je alleen door samenwerking een mooi resultaat kunt bereiken. Precies dat ziet hij van buitenaf gebeuren met de totstandkoming van het Draaksteken 2023. “Het lijkt wel dat iedereen in het Drakendorp hiermee bezig is, en hieruit blijkt de enorme verbondenheid en saamhorigheid onder de mensen.”

Het was op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beesel, toen er door een Beeselse afvaardiging uitgebreid verteld werd over het aanstaande evenement van het Draaksteken 2023. Natuurlijk ken ik als inwoner van de gemeente Beesel het draaksteekspel van eerdere uitvoeringen, maar toch werd ik blij verrast met de energie en passie, waarmee het evenement van 2023 die avond voor het voetlicht gebracht werd.

Met een kort optreden tijdens de receptie werd er een voorproefje gegeven door enkele spelers van wat we kunnen verwachten in Beesel. Het openluchtspel van de strijd tussen het goede en het kwade. Een onderwerp van alle tijden, dat in augustus 2023 weer onder de aandacht komt door dit mooie spel wat in het openluchttheater gepresenteerd gaat worden.

Ik kom regelmatig in Beesel en dan hoor ik wat er allemaal in het dorp gebeurt ter voorbereiding op dit spektakel. Het lijkt wel dat iedereen in het Drakendorp hiermee bezig is, en hieruit blijkt de enorme verbondenheid en saamhorigheid onder de mensen. Op een eenvoudige maar doeltreffende manier wordt er door velen samengewerkt om het Draaksteken 2023 weer tot een succes te maken.

Al ben ik woonachtig in Reuver-Offenbeek, toch ben ik ook trots op wat daar in het Drakendorp gebeurt en voel ik me daardoor ook verbonden met de Beeselse inwoners. Zondag 13 augustus ga ik de uitvoering live bekijken en laat ik me verrassen.

Tot dan, met hartelijke groeten en veel succes met de voorbereidingen.
Huub Selen

Nog geen tickets? Bestel ze dan snel hier!

Laatste nieuws

Film: “Draaksteken de Musical”

Duik in het betoverende avontuur van het afgelopen jaar! De KinjerDrakeDaag was een onvergetelijk spektakel, met als absoluut hoogtepunt: “Draaksteken de Musical”, schitterend opgevoerd door groep 8 en alle talentjes van Basisschool Het Spick! Op vrijdag 22 december werden de kinderen verrast met een film van Wim Veelen die de hoogtepunten van het Draakstekenjaar vastlegde,…

Lees verder from Film: “Draaksteken de Musical”

Terugkijken: Het jaar van de Draak (Omroep P&M)

In het jaar van het Draaksteken kijkt Omroep P&M terug op het jaar van het grote openluchtspektakel. De omroep volgde de verrichtingen van de acteurs en alle mensen voor en achter de schermen. In het twee uur durende programma zijn de reportages die de omroep maakte gebundeld en worden de verhalen achter het Draaksteken getoond….

Lees verder from Terugkijken: Het jaar van de Draak (Omroep P&M)

Afsluiting van het Drakenjaar

2023 was een bijzonder jaar voor de Beeselse gemeenschap én ver daarbuiten. Wij kijken terug op een jaar met vele herinneringen om te koesteren. En zoals elke legende zijn einde kent, is het tijd om het Drakenjaar in stijl af te sluiten met een terugblik! 15.000 Toeschouwers 900 spelers en vrijwilligers voor én achter de…

Lees verder from Afsluiting van het Drakenjaar

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan