X

Cultuurprogramma Draketied ook bij omroep L1

Laatste nieuws

DRIE SPECIALE AFLEVERINGEN VAN HET PROGRAMMA “DRAKETIED” GEMAAKT DOOR TRACK ’88 WORDEN OOK VIA OMROEP L1 UITGEZONDEN. IN AANLOOP NAAR HET DRAAKSTEKEN OP 12-13-14-18-19-20 AUGUSTUS AANSTAANDE NEEMT DE MEDIAPARTNER IN DEZE TELEVISIESERIE DE KIJKERS MEE IN DE WERELD VAN DIT UNIEKE OPENLUCHTSPEKTAKEL. DE BEESELSE GEMEENSCHAP STAAT MEER DAN OOIT CENTRAAL IN DEZE MINISERIE.

De weg naar het Draaksteken…
Het programma Draketied is een eigentijdse online- & televisieserie van Track ’88, waarin de kijker wordt meegenomen in de wonderlijke wereld van het Draaksteken. Volg de ontwikkelingen van de honderden vrijwilligers voor en achter de schermen. Draketied is een frisse mix vol met opmerkelijke portretten, humoristische en emotionele momenten, spraakmakende interviews en een unieke kijk achter de schermen bij tal van commissies. Dichter op de huid van de draak kun je niet kruipen!

Draketied…
Met de eigentijdse serie ‘Draketied’ heeft Track ’88 zich verbonden als trotse mediapartner aan dit unieke schouwspel over de legende van Sint Joris en de draak. Een legende die in Beesel terug gaat tot 1736. Programmamakers Thei Boosten en Will Haenen hebben al eerder in de vorm van twee documentaires dit nationale immateriële erfgoed in beeld gebracht. In 2002 maakten ze een documentaire genaamd “Een dorp in beweging”. Daarin kwamen alle facetten van het Draaksteken aan bod en werden voor het eerst getoond aan een breed publiek.

Met de indrukwekkende documentaire “Samen – Waat duit ’t mit os” (2009) werd door hen nog nadrukkelijker ingegaan op het unieke ‘Samen-gevoel’ van de Beeselse gemeenschap. Wat drijft de inwoners van dit kleine dorpje aan de Maas eigenlijk om elke zeven jaar dit unieke openluchtspel op te voeren?

Beesel en de Draak
Het pittoreske dorpje Beesel met zijn tweeënhalfduizend inwoners staat eens in de zeven jaar helemaal in het teken van het Draaksteken. De eeuwenoude strijd tussen het Goede en het Kwade, in de vorm van Sint Joris tegen de angstaanjagende Draak. In augustus 2016 worden tijdens zes openluchtvoorstellingen 15.000 bezoekers op een middeleeuws theater getrakteerd met drama, humor, liefde en strijd in een adembenemende sfeer.

Uitzending
Het eerste deel van “Draketied” op L1 is te zien op zaterdag 23 juli aanstaande om 17.15 uur, 19.15 en 22.15 uur. Op zaterdag 30 juli en 6 augustus zijn de twee andere uitzendingen, weer op dezelfde tijdstippen. Daarnaast zijn de uitzendingen ook online te bekijken via de website van het Draaksteken. Ook voor meer informatie en tickets voor dit immateriële cultureel erfgoed kunt u terecht op www.draaksteken.nl

Toon tekst