X

Draaksteken op Open Monumentendag en Smaakmarkt

Laatste nieuws

AANSTAANDE ZONDAG, 13 SEPTEMBER, VINDT VAN 10.00 TOT 17.00 UUR DE LANDELIJKE OPEN MONUMENTENDAG PLAATS, MET EEN ROUTE LANGS ALLERLEI MARKANTE PLEKKEN IN ONS DRAKENDORP.

Ook Draaksteken Beesel laat zich zien: In de St. Gertrudiskerk is vanaf 10.30 een tentoonstelling over de geschiedenis van het Draaksteken in Beesel met kostuums, rekwisieten, voorwerpen en historische beelden. Op de markt is van 10.30 tot 16.30 de derde editie van de Smaakmarkt, waar ook diverse ‘drakenproducten’ te vinden én te proeven zijn!

Het thema van de Open Monumentendag is ‘Kunst & Ambacht’. Er is een breed aanbod aan monumenten te bezichtigen, met aandacht voor verschillende kunstvormen en vakmanschap. Om 10.00 uur opent wethouder Smolenaars de Open Monumentendag bij korenmolen De Grauwe Beer. Daar vindt u ook een informatieboekje over alle activiteiten en monumenten die u kunt bezoeken.
Smaakmarkt
Wie zondag in het centrum van Beesel komt, wordt vanzelf naar de Smaakmarkt getrokken. Streekproducten uit heel Limburg worden uitgestald in de kraampjes op den rond de Markt. Dit jaar is het assortiment uitgebreid met gerechten en drankjes geïnspireerd op het Draaksteken. Bezoekers kunnen volop genieten van onder meer het gevarieerde aanbod en de sfeervolle muziek. Omdat de Smaakmarkt samenvalt met de Open Monumentendag hebben de organisaties de krachten gebundeld. Zo zijn er op de Smaakmarkt ook demonstraties te zien van oude ambachten. De entree voor beide evenementen is gratis.

Toon tekst