KinjerDrakedaag

8 JULI 2016

JONG GELEERD IS OUD GEDAAN. DAT GELDT ZEKER VOOR HET DRAAKSTEKEN! IN EEN SPECIALE KINJERDRAKEDAAG WERD DE BEESELSE BASISSCHOOLJEUGD OP SPEELSE WIJZE BETROKKEN BIJ DE LEGENDE VAN SINT JORIS EN DE DRAAK

KDD-logo

Op vrijdag 8 juli 2016 was de tweede editie van de KinjerDrakeDaag. Na alle voorbereidingen van de  diverse commissies, met daarin vertegenwoordigers van basisschool Het Spick, Stichting Draaksteken, de Ouderraad, Harmonie St. Gertrudis en Cultuurpad werd het weer een prachtig schouwspel. We geven graag een groot cultureel erfgoed door aan de volgende generatie. In 2009 ontving de school hiervoor zelfs de KinderCultuurprijs van de Provincie Limburg.

KDD-picture1

Draaksteken de musical
Op 8 juli werd een kinderversie van het Draaksteken uitgevoerd als een echte musical. De schoolverlaters van groep 8 spelen de hoofdrollen in deze eigentijdse uitvoering, die om 13.30 uur op het speelterrein van het ‘echte’ Draaksteken werd opgevoerd. Na een middeleeuwse lunch voor alle leerlingen, vond de uitvoering plaats voor meer dan duizend ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden als publiek. Na afloop gingen alle ‘kleine Draakstekers’ in een heuse zegetocht door het dorp, mét de verslagen draak!

 

 

 

Toon tekst