Draaksteken 2023 Beesel https://www.draaksteken.nl/ Geluif in ’t goeje Thu, 01 Dec 2022 14:26:47 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 Jeroen uit Beesel maakt muziek voor dressuurwedstrijden, nu mag hij aan de slag voor het Draaksteken (De Limburger) https://www.draaksteken.nl/in-de-media/2022/12/01/jeroen-uit-beesel-maakt-muziek-voor-dressuurwedstrijden-nu-mag-hij-aan-de-slag-voor-het-draaksteken-de-limburger/ Thu, 01 Dec 2022 14:26:28 +0000 https://www.draaksteken.nl/?p=6924 Veel vernieuwingen tijden het Draaksteken 2023. Zelfs de bijzondere muziek is van eigen bodem. Overdag werkt hij bij een logistiekbedrijf in Venlo, maar zodra hij thuis is stort Beeselnaar Jeroen Hendrix zich op muziek. Zijn specialiteit is muziek voor dressuurwedstrijden, maar momenteel componeert hij de sound voor het Draaksteken in zijn dorp. Lees hier snel...

Lees verder from Jeroen uit Beesel maakt muziek voor dressuurwedstrijden, nu mag hij aan de slag voor het Draaksteken (De Limburger)

Het bericht Jeroen uit Beesel maakt muziek voor dressuurwedstrijden, nu mag hij aan de slag voor het Draaksteken (De Limburger) verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Veel vernieuwingen tijden het Draaksteken 2023. Zelfs de bijzondere muziek is van eigen bodem.

Overdag werkt hij bij een logistiekbedrijf in Venlo, maar zodra hij thuis is stort Beeselnaar Jeroen Hendrix zich op muziek. Zijn specialiteit is muziek voor dressuurwedstrijden, maar momenteel componeert hij de sound voor het Draaksteken in zijn dorp.

Lees hier snel meer

Het bericht Jeroen uit Beesel maakt muziek voor dressuurwedstrijden, nu mag hij aan de slag voor het Draaksteken (De Limburger) verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
BLOG: “Kaartverkoop in turbelente tijden” https://www.draaksteken.nl/blog/2022/11/23/blog-kaartverkoop-in-turbelente-tijden/ Wed, 23 Nov 2022 10:00:45 +0000 https://www.draaksteken.nl/?p=6870 Hans van Kruchten is sinds 2010 actief als voorzitter van het algemene bestuur van stichting Draaksteken. Een taak die veel verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich meebrengt. Met de editie van 2023 misschien wel de grootste uitdaging tot nu toe. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vaststellen van de entreeprijzen voor het Draaksteken 2023 een...

Lees verder from BLOG: “Kaartverkoop in turbelente tijden”

Het bericht BLOG: “Kaartverkoop in turbelente tijden” verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Hans van Kruchten is sinds 2010 actief als voorzitter van het algemene bestuur van stichting Draaksteken. Een taak die veel verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich meebrengt. Met de editie van 2023 misschien wel de grootste uitdaging tot nu toe.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vaststellen van de entreeprijzen voor het Draaksteken 2023 een spannende exercitie vond. Meer dan de vorige drie edities die ik ook van dichtbij mocht meemaken.

Oorlog, hoge energieprijzen, inflatie, pandemie… Het kwam allemaal op ons bordje en dit zijn nog maar enkele crises die we momenteel meemaken. De kosten zijn, voor ons als organisatie, een uitdaging. Met de editie van het Draaksteken in 2023 leggen we voor onszelf de lat hoog. Dat kan ook niet anders voor een bijzonder event als het Draaksteken.

Het openluchtspel wordt komend jaar nagenoeg 100% home made; bijna alles komt uit eigen dorp. Een compleet theater wordt zelf gebouwd, prachtige speelkleding genaaid, een immense draak wordt geboren, muziek geproduceerd enzovoorts. En dat kost natuurlijk ook een paar centen.

Als bestuur spoken er diverse zaken door je hoofd. Hoe houden wij financieel het hoofd boven water? En hoe zorgen wij er tegelijkertijd voor dat het Draaksteken zo toegankelijk mogelijk blijft? Dit zijn zaken waarbij een knoop doorhakken af en toe wat lastig kan zijn. Heel fijn als je dan op de verschillende expertises en ervaringen in het bestuur kunt terugvallen. Daar vertrouw ik op en dat doe ik al twaalf jaar als voorzitter. Nooit spijt van gehad, sterker nog: door deze lastige keuzes en de risico’s die we nemen, worden we een nóg krachtiger bestuur. Een bestuur waar ik in elk geval erg trots op ben.

Welke prijs er ook bepaald is om een voorstelling volgende zomer te kunnen bezoeken, het zal (helaas) nooit helemaal voor elke beurs zijn.

Als bestuur “geluive veur in ‘t goeie”. Want “Geluif in ’t goeie” is niet alleen een pakkende titel die voor het spel hoeft te gelden. Ik denk dat we deze editie voor vele beurzen wat wils hebben als het gaat om de entreeprijzen (35, 42 en 49 euro). Met de ticketverkoop die onlangs officieel van start is gegaan, gaat het Draaksteken nu echt weer beginnen. Zorg dat je erbij bent en tot in de zomer van 2023!

Naar tickets

Het bericht BLOG: “Kaartverkoop in turbelente tijden” verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Kaartverkoop 21 november van start https://www.draaksteken.nl/nieuws/2022/11/17/kaartverkoop-21-november-van-start/ Thu, 17 Nov 2022 20:49:55 +0000 https://www.draaksteken.nl/?p=6838 De online kaartverkoop voor het Draaksteken 2023 start op maandag 21 november 2022 om 10:00 uur via onze website. Per voorstelling zijn er 2.500 kaarten beschikbaar. Bezoekers van het Draaksteken kiezen online zelf hun stoel op de tribune uit. De tribune is verdeeld in drie rangen en beschikt over een gedeelte met 10 rolstoelplekken. Bij...

Lees verder from Kaartverkoop 21 november van start

Het bericht Kaartverkoop 21 november van start verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
De online kaartverkoop voor het Draaksteken 2023 start op maandag 21 november 2022 om 10:00 uur via onze website.

Per voorstelling zijn er 2.500 kaarten beschikbaar. Bezoekers van het Draaksteken kiezen online zelf hun stoel op de tribune uit. De tribune is verdeeld in drie rangen en beschikt over een gedeelte met 10 rolstoelplekken. Bij alle rangen geldt voor kinderen tot 12 jaar een aparte prijs:

  • Premium – Volwassenen €49,- (Kinderen €39,-);
  • Rang 2 – Volwassenen €42,- (Kinderen €32,-);
  • Rang 3 – Volwassenen €35,- (Kinderen €25,-).
  • Rolstoelplekken (Rang 2) – Volwassenen €42,- (Kinderen €32,-)

Bij aankoop vanaf 25 tickets is groepskorting mogelijk. Stuur daarvoor een mail naar kaartverkoop@draaksteken.nl.Tribune indeling Draaksteken 2023

Op iedere voorstellingsavond opent het theater om 19:30 uur haar deuren. Op en rond het speelveld is er van alles te beleven. De voorstellingen beginnen stipt om 20:30 uur.

Na afloop van elke voorstelling wordt de avond feestelijk en muzikaal afgesloten tijdens “De Nach van de Draak!” met optredens van diverse bands en artiesten.

Klik hier voor meer informatie en tickets

Het bericht Kaartverkoop 21 november van start verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
BLOG: “Genieten van iedere minuut” https://www.draaksteken.nl/blog/2022/11/02/blog-genieten-van-iedere-minuut/ Wed, 02 Nov 2022 13:00:58 +0000 https://www.draaksteken.nl/?p=6794 Simone Geerlings wist al op jonge leeftijd dat ze ooit een sprekende rol wilde vertolken tijdens het Draaksteken. Met knikkende knieën deed ze auditie en die leverde haar de prestigieuze rol van prinses Aja op. Spannend, maar vooral een grote eer. In 2002 en 2009 deed ik samen met pap, mam en broer al mee...

Lees verder from BLOG: “Genieten van iedere minuut”

Het bericht BLOG: “Genieten van iedere minuut” verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Simone Geerlings wist al op jonge leeftijd dat ze ooit een sprekende rol wilde vertolken tijdens het Draaksteken. Met knikkende knieën deed ze auditie en die leverde haar de prestigieuze rol van prinses Aja op. Spannend, maar vooral een grote eer.

In 2002 en 2009 deed ik samen met pap, mam en broer al mee aan het Draaksteken. Toen waren we deel van het plebs. Met name van mijn laatste deelname kan ik me nog veel herinneren. De gezelligheid in de huisjes op het speelveld, de paarden die voorbij komen gegaloppeerd, de momenten dat we heel stil moesten zijn, de versierde huizen in het dorp, die grote tribunes en de betoverende muziek. Als ik nu de geur van een brandende fakkel ruik, denk ik meteen terug aan het Draaksteken.

Wanneer ik vertel dat ik uit Beesel kom, zeggen mensen vaak “het drakendorp” of “dat dorp waar overal bordjes hangen met draken erop”. Met trots vertel ik dan over het Draaksteken. Dat dit kleine dorp één keer in de zeven jaar zo’n groot spektakel organiseert, met meer dan 500 vrijwilligers. Daar sta ik soms zelf ook nog van te kijken. De passie die voor het Draaksteken leeft bij veel Beeselnaren, waar ik er één van ben.

Vroeger wist ik al dat ik ooit auditie zou gaan doen voor een sprekende rol. Ik was toen al gek op acteren, dansen en zingen. Thuis in de woonkamer maakte ik dan mijn eigen show. Eenmaal aangekomen in 2021, heb ik me zodra het kon meteen aangemeld voor een sprekende rol. Toen de uitnodiging voor mijn auditie kwam, kreeg ik toch wat twijfels. Door de nervositeit had ik de auditie het liefst willen afzeggen. Gelukkig heb ik dit niet gedaan en stond ik uiteindelijk met zwetende handjes voor de regisseurs.

Ik voel me enorm vereerd dat ik de rol van prinses Aja mag gaan vertolken. Naast dat ik het heel erg spannend vind, hoop ik ook vooral veel te leren van deze ervaring. Iedere week ga ik met veel plezier naar de repetities. Het is leuk om te zien hoe zo’n groep mensen elkaar steeds beter leert kennen. Tijdens de repetities zijn we heel serieus, maar wordt er soms ook hard gelachen, wat heel belangrijk is. Ik kijk enorm uit naar wat er komen gaat en zal er iedere minuut van genieten!

Het bericht BLOG: “Genieten van iedere minuut” verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Meervoudige Intelligenties in het Drakedorp https://www.draaksteken.nl/nieuws/2022/10/31/meervoudige-intelligenties-in-het-drakedorp/ Mon, 31 Oct 2022 11:15:25 +0000 https://www.draaksteken.nl/?p=6780 Een boek over drijfveren en talenttoepassing in Beesel. De auteurs van het boek (Frits Schoeren, Janneke Peeters, Stephanie Colenberg en Joyce van Deursen) gaan met deelnemers van het draaksteken, kinderen en volwassenen, in gesprek over hun (soms verborgen) talenten, drijfveren en hun ‘magie’. Daarnaast volgen de schrijvers hen tijdens repetities, evenementen, bijeenkomsten in de ontwikkeling...

Lees verder from Meervoudige Intelligenties in het Drakedorp

Het bericht Meervoudige Intelligenties in het Drakedorp verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Een boek over drijfveren en talenttoepassing in Beesel.

De auteurs van het boek (Frits Schoeren, Janneke Peeters, Stephanie Colenberg en Joyce van Deursen) gaan met deelnemers van het draaksteken, kinderen en volwassenen, in gesprek over hun (soms verborgen) talenten, drijfveren en hun ‘magie’. Daarnaast volgen de schrijvers hen tijdens repetities, evenementen, bijeenkomsten in de ontwikkeling naar de uitvoering toe. De opgetekende verhalen worden dan gebundeld in een boek: “Meervoudige Intelligenties in het Drakendorp”.

Als basis voor deze gesprekken wordt gebruik gemaakt van de kennis over meervoudige intelligenties en men gebruikt daarbij de MIDAS-vragenlijst. Deze vragenlijst is een zelfrapport over talenten dat volwassenen, tieners of kinderen over zichzelf kunnen invullen.

Men is op zoek naar jouw input en men wil graag luisteren naar jouw verhaal, jouw talent. Wil jij de auteurs helpen met dit boek en meer te weten komen over jouw talent? Klik hier voor meer informatie en schrijf je in.

Het bericht Meervoudige Intelligenties in het Drakedorp verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
De Nach van de Draak https://www.draaksteken.nl/nieuws/2022/10/27/de-nach-van-de-draak/ Thu, 27 Oct 2022 09:58:01 +0000 https://www.draaksteken.nl/?p=6733 In november gaat de ticketverkoop voor het Draaksteken 2023 van start. In ons Drakedörp kriebelt het al aardig. Achter de schermen wordt er in aanloop naar dit geweldige theaterspektakel hard gewerkt. Zo ook de evenementencommissie, want buiten het theaterspel is er komende zomer van alles te beleven in Beesel. Na afloop van elke voorstelling wordt...

Lees verder from De Nach van de Draak

Het bericht De Nach van de Draak verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
In november gaat de ticketverkoop voor het Draaksteken 2023 van start. In ons Drakedörp kriebelt het al aardig. Achter de schermen wordt er in aanloop naar dit geweldige theaterspektakel hard gewerkt. Zo ook de evenementencommissie, want buiten het theaterspel is er komende zomer van alles te beleven in Beesel.

Na afloop van elke voorstelling wordt de dag feestelijk afgesloten met de Nach van de Draak. Diverse bands en dj’s zorgen voor een muzikaal programma waar de ‘drakevonken’ vanaf zullen spatten. Met trots presenteren wij nu alvast de line-up!

Suit Up!

Op vrijdag 11 augustus opent Suit Up! de ‘Nach van de Draak’. Deze vijfkoppige feestmachine komt helemaal vanuit Dronten naar Beesel om de markt op zijn kop te zetten.

Broadway

Voor zaterdag 12 augustus hebben we met Broadway één van de beste coverbands van Nederland weten te strikken. Deze ervaren groep zorgt voor een feest der herkenning met een repertoire vol ‘guilty pleasures’.

Balloon

Het eerste weekend van het Draaksteken 2023 wordt op zondag 13 augustus afgesloten door Balloon. Dit flitsende gezelschap uit Noord-Limburg brengt covers in alle stijlen en neemt de ‘Nach van de Draak’ mee door verschillende tijdzones.

Net oet Bèd

Donderdag 17 augustus staat in het teken van het Limburgse lied. Covers van Rowwen Hèze, Neet oet Lottum of Janse Bagge Bend, voor de mannen van Net oet Bèd is niets te gek.

KAGE

Op vrijdag 18 augustus zorgt onze eigen KAGE ervoor dat het lang onrustig blijft op de markt. Deze lokale trots nam in het verleden zelf deel aan het Draaksteken, maar heeft inmiddels zijn vleugels uitgeslagen en reist als DJ het hele land door. Speciaal voor de ‘Nach van de Draak’ keert KAGE terug naar Beesel.

UNITE

Met de fijnste hits, de hardste beats en de beste feestnummers verpakt in swingende medleys, maakt UNITE er overal een groot feest van. De coverband heeft maar één doel en dat is voor “the best party ever” zorgen. Wij kijken nu al uit naar zaterdag 19 augustus.

Vrijwilligersfeest

Draaksteken 2023 wordt op zondag 20 augustus feestelijk afgesloten met een welverdiende feestdag voor alle medewerkers van dit unieke evenement. DJ Sten, KAGE, Wa’n Brass en Jackfire Band staan in de startblokken om onze vrijwilligers te laten snakken naar de volgende editie van het Draaksteken, waar we met z’n allen weer 7 jaar op zullen moeten wachten.

Het bericht De Nach van de Draak verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Waarom stort half Beesel zich om de zeven jaar op het Draaksteken? (De Limburger) https://www.draaksteken.nl/in-de-media/2022/10/24/waarom-stort-half-beesel-zich-om-de-zeven-jaar-op-het-draaksteken-de-limburger/ Mon, 24 Oct 2022 16:47:46 +0000 https://www.draaksteken.nl/?p=6722 Waarom werkt half Beesel eens in de zeven jaar keihard en gratis mee aan het Draaksteken? Psychotherapeut Frits Schoeren gaat zo’n honderd Draakstekers volgen om die vraag in een boek te beantwoorden. De Limburger – Waarom stort half Beesel zich om de zeven jaar op het Draaksteken? Lees hier snel meer...

Lees verder from Waarom stort half Beesel zich om de zeven jaar op het Draaksteken? (De Limburger)

Het bericht Waarom stort half Beesel zich om de zeven jaar op het Draaksteken? (De Limburger) verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Waarom werkt half Beesel eens in de zeven jaar keihard en gratis mee aan het Draaksteken?

Psychotherapeut Frits Schoeren gaat zo’n honderd Draakstekers volgen om die vraag in een boek te beantwoorden.

De Limburger – Waarom stort half Beesel zich om de zeven jaar op het Draaksteken?

Lees hier snel meer

Het bericht Waarom stort half Beesel zich om de zeven jaar op het Draaksteken? (De Limburger) verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Gedeputeerde Geert Gabriëls te gast in Beesel https://www.draaksteken.nl/beeld/2022/10/23/gedeputeerde-geert-gabriels-te-gast-in-beesel/ Sun, 23 Oct 2022 18:37:27 +0000 https://www.draaksteken.nl/?p=6746 Op vrijdag 21 oktober was gedeputeerde Geert Gabriëls van Provincie Limburg te gast in Beesel. Gabriëls werd door de bestuursleden van Stichting Draaksteken bijgepraat over de organisatie en het spel in 2023. Molen De Grauwe Beer aan de Maas in Beesel vormde het decor voor een ontmoeting met gedeputeerde Geert Gabriëls. Een bijzondere plek, want...

Lees verder from Gedeputeerde Geert Gabriëls te gast in Beesel

Het bericht Gedeputeerde Geert Gabriëls te gast in Beesel verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Op vrijdag 21 oktober was gedeputeerde Geert Gabriëls van Provincie Limburg te gast in Beesel. Gabriëls werd door de bestuursleden van Stichting Draaksteken bijgepraat over de organisatie en het spel in 2023.

Molen De Grauwe Beer aan de Maas in Beesel vormde het decor voor een ontmoeting met gedeputeerde Geert Gabriëls. Een bijzondere plek, want lang geleden was dit de plek waar het allemaal begon. Samen met het college van burgemeesters en wethouders luisterde Gabriëls aandachtig naar het verhaal en de laatste updates rondom het Draaksteken van 2023. Een aantal acteurs gaven zelfs een kleine sneak peak van het spel weg. De gedeputeerde was enthousiast over de ontmoeting. Hij zal er in augustus 2023 zeker bij zijn.

Het bericht Gedeputeerde Geert Gabriëls te gast in Beesel verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
BLOG: “Er zit muziek in Beesel!” https://www.draaksteken.nl/blog/2022/09/30/blog-er-zit-muziek-in-beesel/ Fri, 30 Sep 2022 17:33:28 +0000 https://www.draaksteken.nl/?p=6685 Voor mij begon het Draaksteken 2023 avontuur in het voorjaar van 2021. Samen met de drie regisseurs spraken we een avond over het script, hoe de opzet van het Draaksteken 2023 anders is dan andere edities en hoe belangrijk de muziek hierbij is. “Draaksteken is van Beesel, voor Beesel en door Beesel” Dat was een...

Lees verder from BLOG: “Er zit muziek in Beesel!”

Het bericht BLOG: “Er zit muziek in Beesel!” verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Voor mij begon het Draaksteken 2023 avontuur in het voorjaar van 2021. Samen met de drie regisseurs spraken we een avond over het script, hoe de opzet van het Draaksteken 2023 anders is dan andere edities en hoe belangrijk de muziek hierbij is.

“Draaksteken is van Beesel, voor Beesel en door Beesel”

Dat was een opmerking die me vooral bij bleef na afloop.

Beesel… Beesel… Grappig​, de naam Beesel bestaat bijna allemaal uit muziek noten: B – E – Es – E en met de L heb ik een verwijzing naar Leitmotiv gemaakt, een terugkerend thema in de muziek. Wat zou het gaaf zijn wanneer de muziek voor het Draaksteken letterlijk uit het woord Beesel zou komen, dacht ik bij mezelf. Ik ben daarom een aantal melodieën gaan uitwerken, gebaseerd op emoties/gebeurtenissen, waarvan ik dacht dat ze op enig moment wel in het Draaksteken voor zouden gaan komen. Denk hierbij aan​: verdriet, oorlog, vrolijkheid, ontwaken van een dorp etc​. Al deze melodieën beginnen daadwerkelijk met B – E – Es – E maar allen in een compleet andere vorm.

Aangevuld met enkele videobeelden om de sfeer beter neer te zetten, heb ik een presentatie gemaakt en naar de regisseurs gestuurd. Ze waren dolenthousiast en vanaf dat moment was het duidelijk dat ik de muziek zou gaan componeren voor Draaksteken 2023.

Enkele fragmenten uit mijn muziekpresentatie zijn gebruikt tijdens de Draaksteken Presentatie afgelopen jaar op de Markt in Beesel. Aan de hand van de geluiden die ik om me heen hoorde, concludeerde ik dat de melodieën in goede aarde vielen, dus vol goede moed keek ik ernaar uit om daadwerkelijk te beginnen.

Sinds het voorjaar van 2022 ben ik inmiddels bezig om de verschillende scenes te voorzien van muziek, soms zijn het soundscapes (zogenaamde achtergrond geluiden om de sfeer te versterken), maar soms zijn het ook liedjes en terugkerende melodieën die terug gaan komen gedurende het verhaal.

Benieuwd naar hoe ik hierin te werk ga? Meer hierover in een volgende column.

Met muzikale groet,
Jeroen Hendrix

Het bericht BLOG: “Er zit muziek in Beesel!” verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Aftrap sponsoring Kinderdraaksteken https://www.draaksteken.nl/nieuws/2022/09/23/aftrap-sponsoring-kinderdraaksteken/ Fri, 23 Sep 2022 14:40:49 +0000 https://www.draaksteken.nl/?p=6679 Op voorspraak van medewerkster Angelique Dohms heeft de Rabobank de aftrap verricht voor de sponsoring van het Kinderdraaksteken en de Geluksdraak in het bijzonder. Deze Geluksdraak wordt door de leerlingen van het Grescollege in Reuver en ’t Spick in Beesel tot leven gebracht en in mei 2023 in ons dorp geplaatst. Stichting Draaksteken en vooral...

Lees verder from Aftrap sponsoring Kinderdraaksteken

Het bericht Aftrap sponsoring Kinderdraaksteken verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>
Op voorspraak van medewerkster Angelique Dohms heeft de Rabobank de aftrap verricht voor de sponsoring van het Kinderdraaksteken en de Geluksdraak in het bijzonder.

Deze Geluksdraak wordt door de leerlingen van het Grescollege in Reuver en ’t Spick in Beesel tot leven gebracht en in mei 2023 in ons dorp geplaatst. Stichting Draaksteken en vooral het Kinderdraaksteken zijn de Rabobank erg dankbaar voor hun steun, waarmee de lokale leefomgeving verder versterkt wordt!

Het bericht Aftrap sponsoring Kinderdraaksteken verscheen eerst op Draaksteken 2023 Beesel.

]]>