X

Finale Draaksteken met grote historische optocht

Laatste nieuws

OP ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016 OM 14.00 UUR TREKT EEN GROTE HISTORISCHE OPTOCHT DOOR HET CENTRUM VAN BEESEL. DANKZIJ HET INTERACTIEVE KARAKTER VAN DIT ‘WANDELEND THEATER’ IS HET NET ALSOF BEZOEKERS ZELF EVEN DE MIDDELEEUWEN BINNENSTAPPEN.

Meer dan duizend deelnemers, verdeeld over zeventig groepen, sieren op 21 augustus de Beeselse straten. Van valkeniers tot mandenvlechters; van muziekgezelschappen tot dansers: geheel in de stijl van het Draaksteken zijn het allemaal historische groepen. Natuurlijk is het de zestien meter lange draak, met een gewicht van bijna tweeduizend kilo en zijn vermogen om vuur te spuwen en rook te blazen die de optocht afsluit. De entreeprijs bedraagt € 3,50 voor personen van 12 jaar en ouder; voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek aan de optocht gratis. Voor alle inwoners van het kerkdorp Beesel is de entree gratis.

 

draaksteken-historische-opt-018
Bereikbaarheid
De kern van Beesel wordt tijdens het evenement geheel autovrij gehouden. Om de bezoekersstroom in goede banen te leiden, zijn diverse verkeersmaatregelen getroffen, die enkele uren voorafgaand aan het evenement van kracht worden. Vanuit alle toegangswegen worden bezoekers via bewegwijzering en verkeersregelaars naar de speciaal ingerichte parkeerweides geleid. De parkeerplaatsen bevinden zich op loopafstand van twee tot vijf minuten tot de optochtroute. Parkeren kost € 2,00 per auto. Voor mindervaliden is een mindervalidenroute ingericht. Ook de gratis fietsenstalling, die zich vlakbij de optochtroute bevindt, wordt aangegeven door bewegwijzering en verkeersregelaars.

Toon tekst