X

Gemeente Beesel trotse partner Draaksteken

Laatste nieuws

DE GEMEENTE BEESEL IS TROTSE PARTNER VAN HET IMMATERIEEL ERFGOED DRAAKSTEKEN. EN DAT DRAAGT DE GEMEENTE GRAAG UIT. ZOWEL TIJDENS DE NIEUWJAARSRECEPTIE DINSDAG 5 JANUARI 2016 ALS OP ANDERE MOMENTEN. TIJDENS DEZE BIJEENKOMST ONTVING BURGEMEESTER
PETRA DASSEN UIT HANDEN VAN HANS VAN KRUCHTEN, VOORZITTER VAN DE STICHTING DRAAKSTEKEN, HET ‘TROTSE PARTNER’-BEELDMERK.

Draaksteken ambassadeurs logo ZWART

‘Samen en trots = geluk, ofwel 1 + 1 = 3’. Dit waren de woorden die burgemeester Dassen uitsprak tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie. Dat raakt ook het Draaksteken. “Het spel waarin alle ziel en zaligheid gelegd wordt”, aldus burgemeester Dassen. “We gaan de strijd met de draak aan, het goede zal overwinnen, en onze trots zegevieren. We gaan er met elkaar volop van genieten. In het kerkdorp worden de komende maanden nog bergen werk verzet, door het bestuur van de Stichting Draaksteken, door de vele werkgroepen en de acteurs, door talloze vrijwilligers. Wij zijn er nu al trots op en als gemeente dragen we dat graag uit. Nu en op andere momenten. Sint Joris vervoerde zich per paard, wij hebben onze stalen ros en die zal van trots glimmen met het ‘trotse partner’-beeldmerk.

Draaksteken-gemeente-006
‘Hans van Kruchten (Stichting Draaksteken) en Burgemeester Dassen (Beesel) onthullen trots het partner-beeldmerk voor het Draaksteken.
Fotograaf: Patrick Aspers, Stichting Draaksteken

Samen bouwen
Hans van Kruchten, voorzitter Stichting Draaksteken: “En wij zijn hartstikke trots dat de gemeente Beesel onze partner is. En, wij zijn ook partner van de gemeente. Zo geven we samen invulling aan bijvoorbeeld de veiligheid. Het wederzijds vertrouwen is absoluut aanwezig. We bouwen samen aan een onvergetelijk Draaksteken!”
Met de kracht van de draak
Burgemeester Dassen sloot af met de woorden: “Laat 2016 het jaar van de gemeenschap worden: Beesel gewoon anders, Beesel gewoon samen. Een jaar van u waarin u zich op talloze manieren met de kracht van de draak inzet voor die gemeenschap. We doen dat samen en we doen dat met trots,” aldus een trotse partner van het Draaksteken.

Toon tekst