X

Inspirerende lezingen over draken

Laatste nieuws

LIEFHEBBERS VAN HET DRAAKSTEKEN OF VAN DRAKEN IN HET ALGEMEEN, KUNNEN NOG T/M 18 SEPTEMBER TERECHT IN HET LIMBURGS MUSEUM VOOR DE EXPOSITIE ‘DRAKEN’. IN DEZE FAMILIETENTOONSTELLING WORDT HET FABELDIER IN EEN BREED CULTUURHISTORISCH KADER GEPLAATST.

Ook organiseert het museum inspirerende lezingen door verschillende sprekers over het fenomeen ‘draak’ op zondag 14 augustus, zaterdag 20 augustus en vrijdag 9 september 2016. Deze bijeenkomsten in het Museumtheater starten om 14.00 uur en duren ongeveer een uur.

Op zondag 14 augustus vertelt Dominick Verschelde, conservator van het Gents Universiteitsmuseum Collectie Dierkunde een boeiend verhaal over drakenkenmerken bij dieren in de natuur en het maken van het ‘drakenskelet’; één van de topstukken van de drakententoonstelling.

Op zaterdag 20 augustus heet cultuur- en kerkhistoricus Peter Nissen u welkom. Hij gaat in op het thema ‘Drakenbestrijders door de eeuwen heen’. Want als draken nooit bestaan hebben, waarom zijn er dan zoveel verhalen over moedige jongemannen die ze hebben bestreden?

Op vrijdag 9 september is het thema ‘Draken: historisch erfgoed of populaire traditie? Meer informatie over deze lezing wordt nog bekend gemaakt.

Toegangskaarten voor de verschillende lezingen zijn van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur verkrijgbaar aan de museumbalie. Plaatsen kunnen ook telefonisch worden gereserveerd: 077 352 21 12.

Toon tekst