X

Jolanda Jonkers nieuwe regisseur Draaksteken

Laatste nieuws

DE REGIE VAN HET DRAAKSTEKEN 2016 IS IN HANDEN VAN DE 34-JARIGE JOLANDA JONKERS UIT MAASTRICHT. DAT WERD VANOCHTEND BEKENDGEMAAKT TIJDENS EEN INTERACTIEVE PRESENTATIE AAN DE PERS EN AAN DE INWONERS VAN BEESEL. HET DRAAKSTEKEN VINDT IN 2016 PLAATS IN DE PERIODE VAN 12 EN 21 AUGUSTUS 2016.

Jolanda Jonkers zal haar eigen invulling geven aan het grootschalige openluchtspektakel, dat op theatrale wijze de legende van Sint Joris en de Draak vertelt en waaraan zo’n vijfhonderd spelers deelnemen. Na een selectieprocedure koos het bestuur van de Stichting Draaksteken Beesel unaniem voor deze gedreven regisseuse. Jonkers volgt daarmee Cees Rullens op, die de regie van het Draaksteken in 2002 en in 2009 voor zijn rekening nam.

Toespraak door de Koning
De presentatie van de nieuwe regisseur vond plaats in Middeleeuwse ‘Draakstekenstijl’, compleet met herauten die de dorpelingen opriepen naar Herberg de Bongerd te komen. Ruim 250 mensen waren afgekomen op de feestelijke onthulling van de regisseur. De Koning van het Draaksteken 2009 sprak de Beeselnaren toe en stelde hen in de gelegenheid vragen te stellen aan de regisseur die als ‘mystery guest’ werd gepresenteerd.

Daarop volgde de onthulling en de ondertekening van het samenwerkingscontract tussen Jolanda Jonkers en de Stichting Draaksteken Beesel.

Over Jolanda Jonkers
Jolanda Jonkers behaalde haar diploma aan de Toneelacademie van Maastricht en is sinds 2004 werkzaam als regisseur, theaterdocent en actrice. Ook volgde ze diverse gerenommeerde masterclasses. Jolanda regisseerde producties van onder andere de Maastrichter Operette Vereniging, Musicalkoor Maastricht, Maos en Neker, Volkstoneel Kerkrade, de Dramatische Kunstkring en toneelgroep Limmel. Momenteel voert Jolanda de regie over de voorstelling ‘Tel uit je winst’, van Toneelgroep Limmel dat nog tot 16 november te zien is in het Lochtmanhuis Limmel in Maastricht. Naast haar regiewerkzaamheden blijft Jolanda actief als theaterdocent bij Artamuse (musicalafdeling, red.) en geeft ze regelmatig workshops aan scholen, zangkoren en bedrijven.

 

 

 

Toon tekst