X

Meervoudige Intelligenties in het Drakedorp

Laatste nieuws

Er is al veel geschreven over het dorp Beesel, de historie over het draaksteken en de al dan niet op waarheid beruste legende van Sint Joris.

Stichting aMI (associatie meervoudige Intelligenties) is nieuwsgierig naar de mensen achter het ‘Draaksteken’. Naar ‘het waarom’ achter de dingen die deze mensen doen, oftewel de voorkeursactiviteiten die hen bezighouden.  Hoe mensen hun talenten gebruiken en wat de motivatoren daarachter zijn.

Waarom steken zoveel Beeselnaren, zoveel tijd, energie en hartstocht in de opbouw, organisatie en het spel van dit openluchttheater? Wat drijft deze mensen? Hoe ervaren ze dat? Hoe ontwikkelen ze zich gedurende de tijd op weg naar de uitvoering in 2023? Wat leren ze ervan en wat doen ze ermee in het dagelijkse leven? Wat hebben ze nodig om dit mogelijk te maken en waar halen ze het vandaan?

Stichting aMI, o.a. vertegenwoordigd door Frits Schoeren, Joyce van Deursen Stephanie Colenberg, zijn op zoek naar antwoorden op deze en nog meer vragen.

Een antwoord als ‘passie’ dekt maar voor een deel de lading. Het is breder en dieper dan passie (een intens verlangen, enthousiasme voor iets of iemand). Mensen doen iets omdat het hen ook iets brengt, omdat ze de kansen krijgen om iets te doen waar hun hart naar uitgaat. Het is blijkbaar iets positiefs en tegenslagen worden daarbij geaccepteerd. Nergens anders dan in Beesel maak je dit spel in deze vorm mee. Allemaal vrijwilligers die hard en langdurig werken naar een eindresultaat. Maar waarom? Wat drijft hen?

Het boek

Wij willen hierover een boek schrijven met als werktitel: ‘Meervoudige Intelligenties in een drakendorp. De informatie hiervoor zit in de hoofden en harten van Beeselse inwoners. Wij zullen ons inzetten om die informatie boven tafel te krijgen door observaties, het stellen van vragen en het voeren van gesprekken. De MIDAS-vragenlijst kan daar onderdeel van uitmaken. Daarnaast zullen we de mensen volgen in hun taak en rol van bijvoorbeeld rollenspelers, de mensen achter de schermen, de kasteel- en drakenbouwers, kostuumnaaisters, terreinvoorbereiders, bestuurders, muzikanten, koorzangers, filmers, etc.

Het boek zal najaar 2023 klaar liggen. En tot die tijd luisteren we graag naar al die bijzondere drakenverhalen.

Frits Schoeren (oud-Beeselnaar en voorzitter Stichting aMI).

Klik hier voor meer informatie

Toon tekst