Regie Draaksteken 2023 in handen van trio

Wij zijn blij en trots de regisseur van het Draaksteken 2023 te kunnen presenteren.  Frank Rous, Theo Geraets en Huub Geerlings gaan als trio de regie van het massaspektakel voor hun rekening nemen. Ze worden daarbij bijgestaan door Gerrie Abels als artistiek adviseur. Frans Pollux schrijft het script voor het Draaksteken 2023, een volledige nieuwe tekst. Het Draaksteken wordt medio augustus 2023 opgevoerd in Drakedorp Beesel.

“Alles van eigen bodem”

De selectieprocedure voor de regisseur heeft ongeveer een jaar geduurd, de coronacrisis heeft voor enige vertraging gezorgd. In de zomer van 2019 solliciteerde het Beesels drietal naar de regiefunctie en ging aan tafel met het bestuur. Er hebben diverse gesprekken plaatsgevonden, ook met een kleine afvaardiging van spelers van het Draaksteken 2016. Conclusie is dat er volop vertrouwen is dat de regisseurs in 2023 samen met het dorp een sterk vernieuwend en zeer aantrekkelijk Draaksteken in 2023 zullen neerzetten.

Beeselse bodem

“Als iemand het Draaksteken kent dan zijn zij dat wel. Ze zijn al hun hele leven verbonden aan het zevenjaarlijkse Draaksteken. We zijn als bestuur echter zeker niet over een nacht ijs gegaan toen Frank, Huub en Theo zich bij ons meldden om de regie te willen doen. We hebben ze kritisch bevraagd en niet alleen over de inhoud van het spel. Zij worden immers nu direct verantwoordelijk voor de artistieke kant van het Draaksteken en de gang van zaken met de grote groep spelers, dat voelt toch anders dan zelf als speler of regieassistent optreden. In onderling overleg is wel besloten dat ze hierin worden gecoacht en begeleid door de zeer ervaren Gerrie Abels. Het is prachtig dat we nu als Draaksteken nagenoeg alles in eigen huis hebben”, aldus een trotse voorzitter Hans van Kruchten. “Kleding, decor, techniek, de PR, zelfs de Draak en dan nu ook de regie, alles is van eigen Beeselse bodem en daar we zijn we enorm trots op”.

De regisseurs

Frank Rous

58 jaar, geboren in Beesel en woonachtig in Oisterwijk. Frank heeft veel ervaring op het gebied van toneel en zang waaronder 33 jaar bij de Bonte Revue in Beesel. Na het volgen van de LFA-regieopleiding heeft hij diverse toneelgezelschappen geregisseerd. Daarnaast heeft hij een jaartje straattheater en bedrijfsentertainment gespeeld. In de voorgaande drie edities van het Draaksteken heeft Frank gefungeerd als assistent-regisseur en de edities daarvoor zelf enkele rollen gespeeld, waarvan de rol van nar het meest is blijven hangen. In 2016 was hij een tijd lang de waarnemend regisseur van het Draaksteken.

Theo Geraets

57 jaar en geboren en getogen in Beesel. Jarenlang heeft hij meegewerkt aan de Beeselse Bonte Revue door het schrijven van teksten, regisseren en spelen van een groot aantal rollen. Na het volgen van de LFA-regieopleiding heeft Theo regieklussen gedaan bij diverse toneelverenigingen in Noord- en Midden-Limburg. Ook voor 2021 staan er voor hem weer een mooi aantal producties in de planning. Theo heeft zelf altijd aan het Draaksteken meegedaan als speler. De laatste edities maakte hij onderdeel uit van het productieteam, als schrijver en regieassistent.

Huub Geerlings

57 jaar en geboren en getogen in Beesel. Als liedjes- en tekstschrijver is hij al jarenlang betrokken bij de Beeselse Bonte Revue. Ook heeft Huub binnen deze zelfde revue regiewerk verricht en een groot aantal rollen gespeeld. Bij het Draaksteken is hij zelf altijd betrokken geweest als speler en heeft hij veel rollen vervuld waaronder de rol van de Koning. De laatste editie heeft Huub de productie van het Draaksteken gedaan, de speltekst herschreven samen met Theo en alle liedjes voor zijn rekening genomen. Verder vervult hij een hele actieve culturele rol in het dorp.

Trio

Leuk detail is dat het drietal in vroegere tijden jarenlang heeft opgetreden onder de naam Trio LosVas. Met hun parodieën betraden ze vele Limburgse podia en braken ze zelfs door tot de halve finale van de bekende tv-show van Hennie Huisman.

Laatste nieuws

Rabobank al bijna 30 jaar partner van het Draaksteken

De verbinding zoeken met lokale gemeenschappen staat bij de Rabobank hoog in het vaandel. Daarom zijn de Rabobank en het Draaksteken al bijna 30 jaar hechte partners. Een evenement zo groot als het Draaksteken organiseren, dat kunnen we niet alleen. Een onmisbaar groot aantal organisaties draagt het Draaksteken een warm hart toe in de vorm van sponsoring….

Lees verder from Rabobank al bijna 30 jaar partner van het Draaksteken

Creatieve Doedag Basisschool Het Spick

Een grijze dag vandaag? Welnee hoor, de kinderen van Basisschool Het Spick hebben er juist een hele kleurrijke dag van gemaakt! Tijdens een speciaal georganiseerde Creatieve Doedag hebben ze de Geluksdraak in een fleurig jasje gestoken. Met veel passie en precisie gingen ze aan de slag. Een aantal kinderen kreeg zelfs een echt ‘grote mensen’-interview…

Lees verder from Creatieve Doedag Basisschool Het Spick

Limburg Magazine 2023 overhandigd aan organisatie Draaksteken 2023

Vrijdagmiddag is bij Eetcafé De Troubadour in Beesel het nieuwe Limburg Magazine 2023 gepresenteerd. De Stichting Draaksteken kreeg uit handen van Giel Polman, directeur van Limburg Marketing, het eerste exemplaar overhandigd. Het Limburg Magazine is vanaf 13 maart gratis verkrijgbaar bij diverse ondernemers en VVV’s in de regio en online in te zien op www.webshophartvanlimburg.nl,…

Lees verder from Limburg Magazine 2023 overhandigd aan organisatie Draaksteken 2023

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan