Petra Dassen Waarderingsprijs Beesel postuum uitgereikt

De eerste Petra Dassen Waarderingsprijs is 13 oktober postuum uitgereikt aan Har van Herten. Har droeg aan vele Beeselse verenigingen een warm hart toe en had een sterk verbindend vermogen en een grenzeloze bereidheid om iedereen te helpen die dat nodig had. Hij werd vanuit de gemeenschap door meerdere personen genomineerd voor deze prijs. Har overleed begin maart dit jaar na een kort doch hevig ziekbed op 68-jarige leeftijd.

Totaal kwamen dit voorjaar na een oproep 13 voordrachten voor de Petra Dassen Waarderingsprijs bij de organisatie binnen. Ongeveer een kwart daarvan hadden betrekking op de persoon Har van Herten. Door dit aantal en na een verdere zorgvuldige afweging door de jury werd besloten om de prijs postuum uit te reiken aan Har van Herten. Het was de bedoeling om de waarderingsprijs in mei uit te reiken maar dat moest worden verplaatst vanwege de coronamaatregelen. Dinsdag 13 oktober werd de prijs postuum uitgereikt door Petra Dassen en Hans van Kruchten (voorzitter Stichting Draaksteken) aan echtgenote Mia van Herten. De prijs bestaat uit een oorkonde en een kunstwerk naar keuze dat kan worden uitgezocht bij een van de deelnemende kunstenaars uit het kerkdorp Beesel: Jos Beurskens, Petra Lommen, Sjaak Korsten, Stan Linssen, Helga van Leipsig, Leonne van Deuzen en Cindy Heldens (voor meer informatie over deze kunstenaars zie www.artbeesel.nl). Het kunstwerk wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Draaksteken.

Har van Herten

Velen maakten zowel op persoonlijke titel als ook in verenigingsverband gebruik van zijn diensten. Niet enkel de harmonie waar hij zich na een bestuursperiode van 15 jaar met ongekende energie bleef inzetten middels het organiseren van acties en concerten of het repareren van instrumenten. Ook andere verenigingen droeg hij een warm hart toe, waaronder de Wandelvierdaagse waarvoor hij zich 20 jaar lang heeft ingezet. Maar ook de Stichting Draaksteken, Buurtvereniging Witteberg, CV De Drake en VV Bieslo mochten herhaaldelijk van zijn diensten gebruik maken. Alle indieners beschrijven Har als een warm en betrokken persoon met een groot gemeenschapsgevoel. Met zijn overlijden is de Beeselse gemeenschap een bijzonder persoon ontvallen.

Har van Herten - Uitreiking Petra Dassen waarderingsprijs 2020

Waarderingsprijs

Het initiatief van de Petra Dassen Waarderingsprijs komt van de Stichting Draaksteken. De Stichting heeft Petra Dassen zowel als mens en als burgemeester (mooder) leren kennen als een eerlijk en open mens, een verbinder met focus op resultaat en altijd gaan voor het belang van een gemeenschap.

De saamhorigheid in een dorp als Beesel is van groot belang voor het organiseren van en het draagvlak voor een evenement als het Draaksteken. Veel mensen uit het dorp leveren op een of andere manier een bijdrage aan dit mooie evenement. De legende van St Joris en de Draak die wordt uitgebeeld, staat symbool voor de overwinning van het goede op het kwade. Al deze ingrediënten zullen als toets- elementen worden gebruikt bij het kiezen van wie de prijs krijgt uitgereikt. Dit kan op allerlei terreinen zoals cultuur, sport, muziek, maatschappelijk of gewoon als mens. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt.

Laatste nieuws

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

De registratie van het Draaksteken 2023 is volgende maand te zien in de bioscoopzaal van het Luxor in Reuver. Vorig jaar zomer vonden de opvoeringen plaats van het verhaal rondom de legende van Sint Joris en de draak in Beesel. Met drie regisseurs, Frank Rous, Huub Geerlings en Theo Geraets, sloeg het bestuur van het…

Lees verder from Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

Film: “Draaksteken de Musical”

Duik in het betoverende avontuur van het afgelopen jaar! De KinjerDrakeDaag was een onvergetelijk spektakel, met als absoluut hoogtepunt: “Draaksteken de Musical”, schitterend opgevoerd door groep 8 en alle talentjes van Basisschool Het Spick! Op vrijdag 22 december werden de kinderen verrast met een film van Wim Veelen die de hoogtepunten van het Draakstekenjaar vastlegde,…

Lees verder from Film: “Draaksteken de Musical”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan