De Nach van de Draak

In november gaat de ticketverkoop voor het Draaksteken 2023 van start. In ons Drakedörp kriebelt het al aardig. Achter de schermen wordt er in aanloop naar dit geweldige theaterspektakel hard gewerkt. Zo ook de evenementencommissie, want buiten het theaterspel is er komende zomer van alles te beleven in Beesel.

Na afloop van elke voorstelling wordt de dag feestelijk afgesloten met de Nach van de Draak. Diverse bands en dj’s zorgen voor een muzikaal programma waar de ‘drakevonken’ vanaf zullen spatten. Met trots presenteren wij nu alvast de line-up!

Suit Up!

Op vrijdag 11 augustus opent Suit Up! de ‘Nach van de Draak’. Deze vijfkoppige feestmachine komt helemaal vanuit Dronten naar Beesel om de markt op zijn kop te zetten.

Broadway

Voor zaterdag 12 augustus hebben we met Broadway één van de beste coverbands van Nederland weten te strikken. Deze ervaren groep zorgt voor een feest der herkenning met een repertoire vol ‘guilty pleasures’.

Balloon

Het eerste weekend van het Draaksteken 2023 wordt op zondag 13 augustus afgesloten door Balloon. Dit flitsende gezelschap uit Noord-Limburg brengt covers in alle stijlen en neemt de ‘Nach van de Draak’ mee door verschillende tijdzones.

Net oet Bèd

Donderdag 17 augustus staat in het teken van het Limburgse lied. Covers van Rowwen Hèze, Neet oet Lottum of Janse Bagge Bend, voor de mannen van Net oet Bèd is niets te gek.

KAGE

Op vrijdag 18 augustus zorgt onze eigen KAGE ervoor dat het lang onrustig blijft op de markt. Deze lokale trots nam in het verleden zelf deel aan het Draaksteken, maar heeft inmiddels zijn vleugels uitgeslagen en reist als DJ het hele land door. Speciaal voor de ‘Nach van de Draak’ keert KAGE terug naar Beesel.

UNITE

Met de fijnste hits, de hardste beats en de beste feestnummers verpakt in swingende medleys, maakt UNITE er overal een groot feest van. De coverband heeft maar één doel en dat is voor “the best party ever” zorgen. Wij kijken nu al uit naar zaterdag 19 augustus.

Vrijwilligersfeest

Draaksteken 2023 wordt op zondag 20 augustus feestelijk afgesloten met een welverdiende feestdag voor alle medewerkers van dit unieke evenement. DJ Sten, KAGE, Wa’n Brass en Jackfire Band staan in de startblokken om onze vrijwilligers te laten snakken naar de volgende editie van het Draaksteken, waar we met z’n allen weer 7 jaar op zullen moeten wachten.

Laatste nieuws

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

De registratie van het Draaksteken 2023 is volgende maand te zien in de bioscoopzaal van het Luxor in Reuver. Vorig jaar zomer vonden de opvoeringen plaats van het verhaal rondom de legende van Sint Joris en de draak in Beesel. Met drie regisseurs, Frank Rous, Huub Geerlings en Theo Geraets, sloeg het bestuur van het…

Lees verder from Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan