Kinderdraaksteken Beesel: jong geleerd is oud gedaan!

Vandaag is aan de Beeselse basisschooljeugd, tijdens een speciaal hiervoor georganiseerd schoolontbijt, het programma onthuld van het Kinderdrakenjaar 2023. Door tal van activiteiten worden de kinderen op speelse wijze betrokken bij de legende van Sint Joris en de draak.

Het absolute hoogtepunt vormt het Kinderdraaksteken, uitgevoerd als musical door de leerlingen van Basisschool Het Spick. Het Kinderdraaksteken vindt plaats op 7 juli 2023 om 13.30 uur in het openluchttheater nabij het centrum van Beesel. Na afloop gaan alle ‘kleine Draakstekers’, mét de hopelijk verslagen draak, in een heuse zegetocht naar het centrum voor een afterparty. Iedereen is welkom!

Kinderdrakenjaar

2023 staat voor de kinderen helemaal in het teken van het Draaksteken. De voorbereidingen door de Commissie Kinjer Drakedaag in samenwerking met Basisschool Het Spick, de Ouderraad en het Grescollege in Reuver, zijn inmiddels in volle gang. Van januari tot juli vinden er tal van activiteiten plaats op het gebied van sport, spel en creativiteit in het thema van het Draaksteken.

Kunstwerk

Eén van de creatieve activiteiten is de bouw van een groot kunstwerk. Voor het ontwerp hiervan is de Beeselse kunstenaar Jos Beurskens benaderd. Jos heeft een vrolijke geluksdraak ontworpen die door de leerlingen van het Grescollege wordt gebouwd en door de kinderen van Basisschool Het Spick wordt beschilderd. De ingenieuze constructie wordt 3 meter hoog en 9 meter lang en wordt op 26 mei door de kinderen feestelijk onthuld.

Traditie

De traditie van het spel rondom de legende van Sint Joris en de draak hebben de Beeselnaren van hun ouders en grootouders overgenomen. Dit groot cultureel erfgoed wordt vervolgens weer doorgegeven aan hun kinderen en kleinkinderen. Twee keer eerder werd een Kinjer Drakedaag georganiseerd. In 2009 ontving Basisschool Het Spick hiervoor zelfs de Kinder Cultuurprijs van de Provincie Limburg.

Kijk hier voor meer informatie en ticketverkoop.

Kinjer Drakedaag 2023
Datum: 7 juli 2023
Aanvang: 13.30 uur
Locatie: Openluchttheater, Bakheide 2, Beesel
Afterparty: Markt, Beesel

Laatste nieuws

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

De registratie van het Draaksteken 2023 is volgende maand te zien in de bioscoopzaal van het Luxor in Reuver. Vorig jaar zomer vonden de opvoeringen plaats van het verhaal rondom de legende van Sint Joris en de draak in Beesel. Met drie regisseurs, Frank Rous, Huub Geerlings en Theo Geraets, sloeg het bestuur van het…

Lees verder from Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan