Infodag spelers Draaksteken

De regisseurs gaan op zaterdag 14 januari een presentatie geven aan alle spelers van het Draaksteken 2023. Tijdens deze presentatie wordt er meer verteld over het proces tot nu toe, over de kleding, over de onderdelen van het script zoals de muziek en de vernieuwende elementen en worden de praktische zaken besproken.

Het is belangrijk dat hierbij alle spelers (vanaf 16 jaar) aanwezig zijn, in ieder geval minimaal één iemand per gezin. Omdat we te maken hebben met een grote spelersgroep kiezen we er bewust voor om alleen spelers vanaf 16 jaar uit te nodigen en hebben we vier groepen gemaakt. Kijk zelf bij welke groep je moet aansluiten en zorg dat je op de afgesproken tijd aanwezig bent in de zaal van eetcafé de Troubadour.

Mocht je onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, mail dit dan aan spelenregie@draaksteken.nl.

10.00u – 11.00u → bosplebs (beginletter achternaam A t/m M)
11.15u – 12.15u → bosplebs (beginletter achternaam N t/m Z)
13.15u – 14.15u → frontplebs en sprekende rollen
14.30u – 15.30u → ruiters, leger, tamboers en entertainment plebs

Op 14 januari bestaat ook de mogelijkheid om het nieuwe cortenstalen drakenschild te kopen. Deze kost € 27,50 en er kan met een betaalkaart betaald worden.

Mochten er vragen zijn, mail dan gerust naar spelenregie@draaksteken.nl.

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Draketied op L1 – Aflevering 4

Draketied volgt de honderden vrijwilligers die voor en achter de schermen werken aan het Draaksteken in Beesel in 2023. Met opmerkelijke portretten, humoristische en emotionele momenten, spraakmakende interviews en een unieke kijk achter de schermen bij tal van commissies maak je kennis met allerlei mensen en aspecten die te maken hebbe met het Draaksteken. Dichter op…

Lees verder from Draketied op L1 – Aflevering 4

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan