Infodag spelers Draaksteken

De regisseurs gaan op zaterdag 14 januari een presentatie geven aan alle spelers van het Draaksteken 2023. Tijdens deze presentatie wordt er meer verteld over het proces tot nu toe, over de kleding, over de onderdelen van het script zoals de muziek en de vernieuwende elementen en worden de praktische zaken besproken.

Het is belangrijk dat hierbij alle spelers (vanaf 16 jaar) aanwezig zijn, in ieder geval minimaal één iemand per gezin. Omdat we te maken hebben met een grote spelersgroep kiezen we er bewust voor om alleen spelers vanaf 16 jaar uit te nodigen en hebben we vier groepen gemaakt. Kijk zelf bij welke groep je moet aansluiten en zorg dat je op de afgesproken tijd aanwezig bent in de zaal van eetcafé de Troubadour.

Mocht je onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, mail dit dan aan spelenregie@draaksteken.nl.

10.00u – 11.00u → bosplebs (beginletter achternaam A t/m M)
11.15u – 12.15u → bosplebs (beginletter achternaam N t/m Z)
13.15u – 14.15u → frontplebs en sprekende rollen
14.30u – 15.30u → ruiters, leger, tamboers en entertainment plebs

Op 14 januari bestaat ook de mogelijkheid om het nieuwe cortenstalen drakenschild te kopen. Deze kost € 27,50 en er kan met een betaalkaart betaald worden.

Mochten er vragen zijn, mail dan gerust naar spelenregie@draaksteken.nl.

Laatste nieuws

Expositie over het Draaksteken

Op zaterdag 3 juni om 16:00 uur opent Museum Beesel in het Aad Raodhoes (Markt 1) het nieuwe seizoen met een expositie over het Draaksteken: “In de ban van de draak”. De expositie vertelt het verhaal over de rijke historie van het Draaksteken in en de betekenis ervan voor de Beeselse gemeenschap. Aan de hand…

Lees verder from Expositie over het Draaksteken

Geluksdraak in Beesel onthuld (Omroep P&M)

In Beesel is vrijdagochtend de Geluksdraak onthuld. Dat gebeurde door burgemeester Bob Vostermans en Hans van Kruchten van Stichting Draaksteken. Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Jos Beurskens in samenwerking met leerlingen van het Grescollege en basisschool Het Spick. Zij hebben de draak versierd met tekeningen en speciale boodschappen. De Geluksdraak is gerealiseerd met het…

Lees verder from Geluksdraak in Beesel onthuld (Omroep P&M)

BLOG: “Hoe klinkt een draak?”

Freek Heldens (26 jaar) heeft de eervolle taak om de machtige draak deze zomer een ‘stem’ te geven. Een “verfrissende uitdaging” volgens de muziektechnoloog, die zich bij het ontwikkelen van de geluidseffecten als een vis in het water voelt. In het begin van 2023 werd ik door de Commissie Theater en Techniek benaderd met de…

Lees verder from BLOG: “Hoe klinkt een draak?”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan