Eerste buitenrepetitie zeer geslaagd

Vrijdagavond 3 maart zijn alle spelers van het Draaksteken 2023 getuige geweest van de eerste buitenrepetitie op de markt in Beesel.

De circa 40 hoofdrolspelers, die al sinds begin 2022 aan het repeteren zijn, speelden in een mooie buitenambiance vol enthousiasme de eerste vijf scènes van het geheel vernieuwde Draaksteken.

Een kleine 300 spelers hadden de kou getrotseerd om aanwezig te zijn, maar kregen het al snel warm bij het zien van de scènes die gespeeld werden. Iedereen was zelfs zo onder de indruk dat het soms even muisstil werd. De mooie muziekklanken van componist Jeroen Hendrix maakten alles nóg indrukwekkender.

Kinderrollen voor Juul Hendrix en Sebas Verstappen

Ook zijn op deze avond de laatste twee sprekende rollen bekend gemaakt. Juul Hendrix mag de rol van Tielke gaan vervullen en de rol van Sefke is voor Sebas Verstappen. Zij waren allebei heel blij met deze uitverkiezing.

Alle spelers kregen na de buitenrepetitie het scriptboekje uitgereikt en kunnen zich nu gaan voorbereiden op de repetities die ook voor hen binnenkort van start gaan. Het enthousiasme onder de spelers was ook na afloop nog hoorbaar op de markt in Beesel, waar het nog lang gezellig bleef.

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Draketied op L1 – Aflevering 4

Draketied volgt de honderden vrijwilligers die voor en achter de schermen werken aan het Draaksteken in Beesel in 2023. Met opmerkelijke portretten, humoristische en emotionele momenten, spraakmakende interviews en een unieke kijk achter de schermen bij tal van commissies maak je kennis met allerlei mensen en aspecten die te maken hebbe met het Draaksteken. Dichter op…

Lees verder from Draketied op L1 – Aflevering 4

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan