Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2023

De derde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer in het Draakstekenjaar 2023 uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren.

In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt. De waardering ging toen uit naar Har van Herten die in maart van dat jaar is overleden. De prijs ging voor het jaar 2021 naar Huub Levels voor zijn brede inzet in het Beeselse verenigingsleven. De Petra Dassen Waarderingsprijs wordt telkens uitgereikt door Petra Dassen zelf en voorzitter Hans van Kruchten van de stichting Draaksteken.

Prijs

Vanaf nu bestaat de mogelijkheid om iemand voor te dragen. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de Stichting Draaksteken en het Kernoverleg Beesel. De prijs betreft een oorkonde en een tastbare herinnering in de vorm van een klein kunstwerk dat door een lokale kunstenaar wordt vervaardigd.
Initiatief

Het initiatief komt van ons als stichting Draaksteken. De prijs werd in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van Petra Dassen als burgemeester van de gemeente Beesel in mei 2019. Het Drakedorp Beesel heeft Petra Dassen zowel als mens en als burgemeester leren kennen als een eerlijk en open mens, een verbinder met focus op resultaat in het belang van de gemeenschap. De saamhorigheid in een dorp als Beesel is van groot belang voor het organiseren van én het draagvlak voor een evenement als het Draaksteken. Veel mensen uit het dorp leveren op een of andere manier een bijdrage aan dit mooie evenement dat dit jaar in augustus weer zal plaatsvinden.

De legende van St Joris en de Draak die wordt uitgebeeld, staat symbool voor de overwinning van het goede op het kwade. Al deze ingrediënten zullen als toetsstenen worden gebruikt bij het kiezen van wie de prijs krijgt uitgereikt. Dit kan op allerlei terreinen zoals cultuur, sport, muziek, maatschappelijk of gewoon als mens.

Klik hier voor meer informatie

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Draketied op L1 – Aflevering 4

Draketied volgt de honderden vrijwilligers die voor en achter de schermen werken aan het Draaksteken in Beesel in 2023. Met opmerkelijke portretten, humoristische en emotionele momenten, spraakmakende interviews en een unieke kijk achter de schermen bij tal van commissies maak je kennis met allerlei mensen en aspecten die te maken hebbe met het Draaksteken. Dichter op…

Lees verder from Draketied op L1 – Aflevering 4

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan