Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2023

De derde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer in het Draakstekenjaar 2023 uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren.

In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt. De waardering ging toen uit naar Har van Herten die in maart van dat jaar is overleden. De prijs ging voor het jaar 2021 naar Huub Levels voor zijn brede inzet in het Beeselse verenigingsleven. De Petra Dassen Waarderingsprijs wordt telkens uitgereikt door Petra Dassen zelf en voorzitter Hans van Kruchten van de stichting Draaksteken.

Prijs

Vanaf nu bestaat de mogelijkheid om iemand voor te dragen. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de Stichting Draaksteken en het Kernoverleg Beesel. De prijs betreft een oorkonde en een tastbare herinnering in de vorm van een klein kunstwerk dat door een lokale kunstenaar wordt vervaardigd.
Initiatief

Het initiatief komt van ons als stichting Draaksteken. De prijs werd in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van Petra Dassen als burgemeester van de gemeente Beesel in mei 2019. Het Drakedorp Beesel heeft Petra Dassen zowel als mens en als burgemeester leren kennen als een eerlijk en open mens, een verbinder met focus op resultaat in het belang van de gemeenschap. De saamhorigheid in een dorp als Beesel is van groot belang voor het organiseren van én het draagvlak voor een evenement als het Draaksteken. Veel mensen uit het dorp leveren op een of andere manier een bijdrage aan dit mooie evenement dat dit jaar in augustus weer zal plaatsvinden.

De legende van St Joris en de Draak die wordt uitgebeeld, staat symbool voor de overwinning van het goede op het kwade. Al deze ingrediënten zullen als toetsstenen worden gebruikt bij het kiezen van wie de prijs krijgt uitgereikt. Dit kan op allerlei terreinen zoals cultuur, sport, muziek, maatschappelijk of gewoon als mens.

Klik hier voor meer informatie

Laatste nieuws

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

De registratie van het Draaksteken 2023 is volgende maand te zien in de bioscoopzaal van het Luxor in Reuver. Vorig jaar zomer vonden de opvoeringen plaats van het verhaal rondom de legende van Sint Joris en de draak in Beesel. Met drie regisseurs, Frank Rous, Huub Geerlings en Theo Geraets, sloeg het bestuur van het…

Lees verder from Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan