Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2023

De derde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer in het Draakstekenjaar 2023 uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren.

In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt. De waardering ging toen uit naar Har van Herten die in maart van dat jaar is overleden. De prijs ging voor het jaar 2021 naar Huub Levels voor zijn brede inzet in het Beeselse verenigingsleven. De Petra Dassen Waarderingsprijs wordt telkens uitgereikt door Petra Dassen zelf en voorzitter Hans van Kruchten van de stichting Draaksteken.

Prijs

Vanaf nu bestaat de mogelijkheid om iemand voor te dragen. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de Stichting Draaksteken en het Kernoverleg Beesel. De prijs betreft een oorkonde en een tastbare herinnering in de vorm van een klein kunstwerk dat door een lokale kunstenaar wordt vervaardigd.
Initiatief

Het initiatief komt van ons als stichting Draaksteken. De prijs werd in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van Petra Dassen als burgemeester van de gemeente Beesel in mei 2019. Het Drakedorp Beesel heeft Petra Dassen zowel als mens en als burgemeester leren kennen als een eerlijk en open mens, een verbinder met focus op resultaat in het belang van de gemeenschap. De saamhorigheid in een dorp als Beesel is van groot belang voor het organiseren van én het draagvlak voor een evenement als het Draaksteken. Veel mensen uit het dorp leveren op een of andere manier een bijdrage aan dit mooie evenement dat dit jaar in augustus weer zal plaatsvinden.

De legende van St Joris en de Draak die wordt uitgebeeld, staat symbool voor de overwinning van het goede op het kwade. Al deze ingrediënten zullen als toetsstenen worden gebruikt bij het kiezen van wie de prijs krijgt uitgereikt. Dit kan op allerlei terreinen zoals cultuur, sport, muziek, maatschappelijk of gewoon als mens.

Klik hier voor meer informatie

Laatste nieuws

Expositie over het Draaksteken

Op zaterdag 3 juni om 16:00 uur opent Museum Beesel in het Aad Raodhoes (Markt 1) het nieuwe seizoen met een expositie over het Draaksteken: “In de ban van de draak”. De expositie vertelt het verhaal over de rijke historie van het Draaksteken in en de betekenis ervan voor de Beeselse gemeenschap. Aan de hand…

Lees verder from Expositie over het Draaksteken

Geluksdraak in Beesel onthuld (Omroep P&M)

In Beesel is vrijdagochtend de Geluksdraak onthuld. Dat gebeurde door burgemeester Bob Vostermans en Hans van Kruchten van Stichting Draaksteken. Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Jos Beurskens in samenwerking met leerlingen van het Grescollege en basisschool Het Spick. Zij hebben de draak versierd met tekeningen en speciale boodschappen. De Geluksdraak is gerealiseerd met het…

Lees verder from Geluksdraak in Beesel onthuld (Omroep P&M)

BLOG: “Hoe klinkt een draak?”

Freek Heldens (26 jaar) heeft de eervolle taak om de machtige draak deze zomer een ‘stem’ te geven. Een “verfrissende uitdaging” volgens de muziektechnoloog, die zich bij het ontwikkelen van de geluidseffecten als een vis in het water voelt. In het begin van 2023 werd ik door de Commissie Theater en Techniek benaderd met de…

Lees verder from BLOG: “Hoe klinkt een draak?”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan