Waarderingsprijs 2024 in Beesel voor Piet van Herten

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs is 28 juni uitgereikt aan Piet van Herten. Piet zet zich al meer dan 50 jaar in voor het verenigingsleven in ons Drakedorp. Hij werd vanuit de gemeenschap genomineerd voor deze prijs.

Totaal werden dit jaar na een oproep acht kandidaten voor de Petra Dassen Waarderingsprijs bij de organisatie voorgedragen. Piet werd genomineerd vanuit het dorp. Na een zorgvuldige afweging door de jury werd besloten om de prijs aan hem toe te kennen. Met de uitreiking werd gewacht totdat er een activiteit van het Draaksteken plaatsvond om de uitreiking te combineren. Dit werd uiteindelijk voorafgaand aan de publieke vertoning van de film met de registratie van het Draaksteken in 2023 op een groot scherm op de Markt. Deze activiteit is overigens in samenwerking met het Kernoverleg Beesel Drakedörp georganiseerd.

Vrijdag 28 juni werd de prijs aan Piet van Herten uitgereikt door Petra Dassen (oud-burgemeester gemeente Beesel en naar wie de waarderingsprijs is genoemd) en Hans van Kruchten (voorzitter Stichting Draaksteken). Dit in aanwezigheid van de familie van Piet en het aanwezige publiek. De prijs bestaat uit een oorkonde en een kunstwerk naar keuze dat kan worden uitgezocht bij een van de deelnemende kunstenaars uit Beesel. Het kunstwerk wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Draaksteken.

Piet van Herten

Al sinds 1970 is hij betrokken bij carnavalsvereniging De Drake als oud-prins en oud-vorst. Tot op de dag van vandaag staat hij de vereniging nog steeds bij met advies en ondersteuning. Ook voor het Draaksteken heeft Piet veel betekend, zowel als speler als ook op organisatorisch vlak. Zijn handigheid en inventiviteit kent geen grenzen. Ook tijdens de afgelopen editie in 2023 was hij wederom achter de schermen actief.

Ook andere verenigingen zoals de muziekvereniging doen nooit tevergeefs een beroep op Piet. Hij helpt waar dat nodig is. Niet op de voorgrond maar altijd vanuit betrokkenheid en het besef dat we elkaar nodig hebben. Hij is een verbinder in hart en nieren zonder daarmee op de voorgrond te willen treden. Hiermee levert Piet een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en de saamhorigheid in het kerkdorp Beesel en inspireert hij jongere generaties om zijn voorbeeld te volgen. Zijn inzet is niet onopgemerkt gebleven wat ertoe heeft geleid dat Piet de afgelopen jaren al meerdere malen is voorgedragen. De Petra Dassen Waarderingsprijs is hem daarom “van herte” gegund!”

Waarderingsprijs

Het initiatief van de Petra Dassen Waarderingsprijs komt van ons als Stichting Draaksteken. De Stichting Draaksteken heeft Petra Dassen zowel als mens en als burgemeester (mooder) leren kennen als een eerlijk en open mens, een verbinder met focus op resultaat en altijd gaan voor het belang van een gemeenschap.

De saamhorigheid in een dorp als Beesel is van groot belang voor het organiseren van en het draagvlak voor een evenement als het Draaksteken. Veel mensen uit het dorp leveren op een of andere manier een bijdrage aan dit mooie evenement. De legende van St. Joris en de Draak die wordt uitgebeeld, staat symbool voor de overwinning van het goede op het kwade. Al deze ingrediënten zullen als toets elementen worden gebruikt bij het kiezen van wie de prijs krijgt uitgereikt. Dit kan op allerlei terreinen zoals cultuur, sport, muziek, maatschappelijk of gewoon als mens.

Laatste nieuws

Terugblik Kinderdraaksteken 2023

Precies één jaar geleden, stak onze kleine Sint Joris de draak onder toeziend oog van duizenden toeschouwers! Het was een bloedhete dag, maar aan de vreugde en het enthousiasme van de kinderen was dit niet af te lezen! Een bijzondere uitvoering van het Draaksteken, eentje die niet vergeten mag worden. Genieten jullie nog een keer met ons mee?…

Lees verder from Terugblik Kinderdraaksteken 2023

Waarderingsprijs 2024 in Beesel voor Piet van Herten

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs is 28 juni uitgereikt aan Piet van Herten. Piet zet zich al meer dan 50 jaar in voor het verenigingsleven in ons Drakedorp. Hij werd vanuit de gemeenschap genomineerd voor deze prijs. Totaal werden dit jaar na een oproep acht kandidaten voor de Petra Dassen Waarderingsprijs bij de organisatie voorgedragen….

Lees verder from Waarderingsprijs 2024 in Beesel voor Piet van Herten

Herbeleef het Draaksteken 2023 in openluchtbioscoop Beesel

Op vrijdag 28 juni wordt de dorpskern van Beesel omgetoverd tot een ware buitenbioscoop. Nabij de gezellige terrassen op de Markt staat dan een immens groot videoscherm waar vanaf 19:30 uur de prachtige registratie van “Geluif in ‘t Goeje” wordt vertoond. De Stichting Draaksteken en Kernoverleg Beesel Drakedörp nodigen iedereen van harte uit om naar…

Lees verder from Herbeleef het Draaksteken 2023 in openluchtbioscoop Beesel

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan