X

Onthulling regisseur Draaksteken

Laatste nieuws

OP ZATERDAG 26 OKTOBER WORDT OM 10.30 UUR BIJ HERBERG DE BONGERD DE REGISSEUR ONTHULD DIE DE REGIE VAN HET DRAAKSTEKEN 2016 IN BEESEL OP ZICH NEEMT. TIJDENS EEN KORTE, MAAR INTERACTIEVE PRESENTATIE WORDT DE REGISSEUR VOORGESTELD AAN DE BEESELSE GEMEENSCHAP.

De presentatie van de regisseur is hét startmoment richting de organisatie van het Draaksteken in 2016. Ook worden de speeldata bekendgemaakt, net als de belangrijkste mijlpalen op weg naar de uitvoeringen in de zomer van 2016.

Geheel in de Middeleeuwse stijl van het Draaksteken wordt de regisseur aangekondigd. Herauten scanderen door Beesel om de dorpelingen te verzamelen bij Herberg de Bongerd voor een boodschap van de Koning. Vervolgens kan het publiek vragen stellen aan de regisseur – die als een mystery guest wordt gepresenteerd – om hem of haar beter te leren kennen. Om het regisseurschap officieel te bezegelen, ondertekenen de regisseur en de voorzitter van het Draaksteken de samenwerkingsovereenkomst. De bijeenkomst is vrij toegankelijk; de inloop is vanaf 10.15 uur.

De onthulling van de regisseur wordt live uitgezonden bij het radioprogramma L1 Cultuurcafé.

Toon tekst