X

Ruim vierhonderd aanmeldingen voor Draaksteken 2016

Laatste nieuws

RUIM VIERHONDERD BEESELNAREN EN OUD-BEESELNAREN HEBBEN ZICH AANGEMELD ALS ACTEUR VOOR HET DRAAKSTEKEN 2016. DIT AANTAL IS VERGELIJKBAAR MET DE VORIGE EDITIE VAN HET DRAAKSTEKEN IN 2009.

Op vrijdag 19 juni wordt de rolverdeling bekendgemaakt op de Markt in Beesel. Het gros van de deelnemers kiest voor een niet-sprekende rol in het ‘plebs’ of leger, ruim veertig acteurs gaan voor een sprekende rol. Voor de (sprekende) kinderrollen hebben zich veertien kinderen aangemeld. Alle deelnemers aan het Draaksteken doen mee op vrijwillige basis.

De acteurs die graag een sprekende rol willen bemachtigen in het Beeselse Draaksteken, moeten eerst auditie doen voor regisseur Jolanda Jonkers. Voor de kinderen die één van de kinderrollen willen vertolken, zijn workshops gepland. Jolanda Jonkers gaat in twee leeftijdsgroepen spelenderwijs met hen aan de slag, wat het doen van auditie voor hen een stuk laagdrempeliger maakt. De kinderworkshops en audities zijn gepland op 29 en 30 mei en op 5 en 6 juni 2015. Alle auditanten hebben een uitnodiging hiervoor gehad.

Rolverdeling
Op vrijdag 19 juni 2015 wordt de rolverdeling bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Markt in Beesel. In september starten de repetities voor de sprekende rollen. Het Draaksteken zelf vindt plaats op 12-13-14-18-19-20 en 21 augustus 2016. Mensen die nog vragen hebben over de aanmeldingen of de rollen kunnen mailen naar spelenregie@draaksteken.nl.

Toon tekst