X

Speeldata Draaksteken 2016

Laatste nieuws

DE STICHTING DRAAKSTEKEN BEESEL HEEFT DE SPEELDATA BEKENDGEMAAKT VAN HET DRAAKSTEKEN 2016. TUSSEN VRIJDAG 12 AUGUSTUS EN ZONDAG 21 AUGUSTUS VINDEN ER ZES VOORSTELLINGEN PLAATS, MET DE MOGELIJKHEID VOOR EEN ZEVENDE. DE DRAAKSTEKENPERIODE WORDT AFGESLOTEN MET EEN GROTE HISTORISCHE OPTOCHT MET ZEGETOCHT EN EEN SLOTFEEST.

In tegenstelling tot voorgaande edities, zijn er geen matineevoorstellingen meer, maar enkel avondvoorstellingen. De feestelijke première vindt plaats op vrijdag 12 augustus. Verder zijn er avondvoorstellingen op zaterdag 13 augustus, zondag 14 augustus, donderdag 18 augustus, vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus. Na afloop van elke voorstelling is het volgens goede traditie feest in het centrum van Beesel voor bezoekers, spelers en medewerkers. 

Behalve de theatervoorstellingen zelf, worden er nog diverse activiteiten georganiseerd rondom het Draaksteken. Zo vindt er in de aanloop naar het Draaksteken toe een open dag plaats, waar mensen getuige kunnen zijn van wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Verder is er op zondag 14 augustus een openluchtmis in het Draakstekentheater. In tegenstelling tot de vorige edities, wordt de grote historische optocht in 2016 gecombineerd met de traditionele zegetocht op zondag 21 augustus. Daarna vindt een groot slotfeest plaats voor alle bezoekers, medewerkers achter de schermen en natuurlijk alle spelers.

Script in de maak

Regisseur Jolanda Jonkers is inmiddels samen met de commissie Spel & Regie begonnen aan het script voor het theaterstuk, waarvoor in 2015 de repetities starten. “Iedereen bruist van de ideeën. Dat werkt aanstekelijk! We beginnen met het uitzetten van de grote lijnen, waarna het verhaal steeds meer gestalte zal krijgen.” In de loop van 2014 zal alvast een tipje van de sluier worden opgelicht. “We kunnen en willen er nu nog niets over zeggen; dat doen we pas als het verhaal op hoofdlijnen staat. Tot die tijd laten we iedereen nog even in spanning!”

Toon tekst