Veelgestelde vragen

ZIJN ER NOG KAARTJES TE KRIJGEN?

Mocht u géén ticket hebben, maar toch graag naar de voorstelling gaan, dan kunt u het risico nemen om u voorafgaand aan de voorstelling te melden bij het informatiehuisje. Zodra alle tickets zijn gescand, wordt gekeken of mensen niet zijn komen opdagen. Deze ‘vrije’ plaatsen worden alsnog verkocht à 36,00 per persoon. U heeft dan geen vrije plaatskeuze meer; de tribunebegeleiders begeleiden u naar de lege plekken (bent u met twee personen, dan kan het voorkomen dat u niet bij elkaar kunt zitten). Let op: dit is geen garantie, maar we hebben op deze manier al enkele mensen blij kunnen maken. Het kan echter ook zijn dat u helaas niet kunt worden toegelaten.

GAAN UW KINDEREN MEE?

Gaan uw kinderen mee? Bereid ze even voor!
In het Draaksteken komen enkele scènes voor die indrukwekkend kunnen zijn voor (jonge) kinderen. Wees hier alert op en bereid ze hierop voor (bijvoorbeeld door ze vooraf te vertellen dat alles een toneelspel is en dus niet echt). Ook de draak is voor het ene kind een ware sensatie, terwijl het andere kind angstig wordt.

WAT ZIJN DE HUISREGELS IN HET THEATER?

In het theater gelden de volgende huisregels:

Wij willen we u erop wijzen dat het niet is toegestaan om foto’s en filmopnamen te maken tijdens de voorstelling. Foto’s worden door Stichting Draaksteken beschikbaar gesteld op onze website www.draaksteken.nl en op de Facebook-pagina van het Draaksteken. Verder is het niet toegestaan om in het theater te roken en verzoeken wij u uw mobiele telefoon uit te schakelen.

WELKE VERKEERSMAATREGELEN GELDEN TIJDENS HET DRAAKSTEKEN?

Tijdens het Draaksteken van 12 t/m 21 augustus gelden voor het centrum van Beesel twee verkeersplannen: één voor de voorstellingen en één voor de historische optocht op zondag 21 augustus. Met name voor de inwoners van Beesel zelf – en hun gasten – is het van belang te weten welke verkeersmaatregelen er worden genomen.

Kijk op deze pagina voor meer informatie.

WANNEER ZIJN DE VOORSTELLINGEN?

De voorstellingen van het Draaksteken zullen gehouden worden op 12, 13, 14, 18, 19 en 20 augustus 2016. Voor deze data zijn ook kaarten beschikbaar. De voorstellingen  zijn inmiddels uitverkocht. Op zondag 21 augustus trekt er een grote historische optocht door de straten van Beesel.

HOE LAAT BEGINNEN DE VOORSTELLINGEN EN HOE LAAT GAAT HET THEATER OPEN VOOR HET PUBLIEK?

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur en het theater gaat open om 18.45 uur. In het openluchttheater is vrije plaatskeuze.

MAG IK DE TICKETS OOK IN ZWART-WIT PRINTEN?

De scan-apparatuur kan zowel zwart-wit als kleuren tickets scannen, dus u mag uw tickets ook in zwart-wit printen.

ZIJN DE KAARTEN OP NUMMER EN/OF GERESERVEERDE PLAATSEN?

Het is helaas niet mogelijk om bepaalde plaatsen (vooraf) te reserveren. Er is een vrije plaatskeuze, als u tijdig aanwezig bent kunt u zelf een plekje op de tribunes kiezen. Er is per voorstelling plaats voor 2.500 bezoekers. Door de unieke vorm van het openluchttheater beschikt u op elke plaats over een prima zichtplek op het openluchtspektakel.

De voorstelling van 19 augustus heeft echter een aantal gereserveerde plaatsen voor onze sponsoren, de overige kaarten zijn gewoon te koop. Hier zal de vrije plaatskeuze zich dus beperken tot de plaatsen die niet zijn gereserveerd voor onze sponsoren.

KAN IK OOK EEN KAART KOPEN VOOR DE HISTORISCHE OPTOCHT?

Kaarten voor de historische optocht op zondag 21 augustus kunnen alleen op de dag zelf aan de dagkassa worden gekocht. De entree bedraagt € 3,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis). Komt u met de auto, dan betaalt u € 2,00 parkeerkosten per auto.

WAT ALS EEN VOORSTELLING NIET DOOR KAN GAAN?

Indien een voorstelling door omstandigheden niet door kan gaan, wordt geen geld teruggegeven voor de aangekochte entreebewijzen, maar zal de voorstelling op een andere datum plaatsvinden.

WAAROM ZIJN ER GEEN MIDDAGVOORSTELLINGEN?

Omdat het openluchtspel een optimale beleving biedt in het donker en dit ten goede komt van het gehele spel, is een weloverwogen beslissing genomen om de middagvoorstelling op de zondag te verplaatsen naar de avond. Daarnaast vindt op de zondag in het tweede weekend (21 augustus) de historische optocht plaats.

WORDT DE VOORSTELLING GEHEEL IN HET DIALECT GESPROKEN?

Het spel is in principe in het dialect, maar enkele belangrijke rollen (o.a. koning, koningin en prinses) spreken Nederlands.

HOE LANG DUURT DE VOORSTELLING?

De voorstelling duurt 2 uur, daarnaast is er tijdens de voorstelling nog een pauze van 30 minuten.

IS HET THEATER TOEGANKELIJK VOOR MENSEN IN EEN ROLSTOEL?

In het openluchttheater zijn een beperkt aantal plaatsen voor rolstoelgebruikers en minder-validen beschikbaar. Het openluchttheater is echter niet heel goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of mensen die niet zo goed ter been zijn, zorg dus dat u er tijdig bent.  Het theater gaat open om 18.45 uur

Het is de vraag of betrokkene eventueel met hulp vanuit de rolstoel op een tribuneplaats kan komen. Dan is er op zich geen probleem, want de rolstoel zelf kan dan onder de tribune geplaatst worden. Het beperkte aantal plaatsen heeft betrekking op personen, die tijdens de voorstelling zelf in de rolstoel moeten blijven zitten.

De toegankelijkheid van het terrein is ook afhankelijk van de weersgesteldheid. Het toegangspad is bestrooid met houtsnippers. Door het weer van de laatste tijd is dit nu niet ideaal begaanbaar. We gaan ervan uit, dat de weersomstandigheden niet de hele zomer zo blijven en de gesteldheid van het pad verbetert.Ook in 2009 was het terrein op die manier bereikbaar en dit heeft niet geleid tot onoverkomelijke problemen.

Het is onze intentie, dat de publieksservice de rolstoelgebruikers voor de opening van het theater om 18.45 uur uit de wachtrij haalt en hen dan naar hun plaats begeleidt

ZIJN ER MOGELIJKHEDEN TOT OVERNACHTING TIJDENS DE WEEKENDEN VAN HET DRAAKSTEKEN?

In Beesel en omstreken zijn er verschillende plaatsen om te overnachten, waaronder een bungalowpark, verschillende bed & breakfast locaties, herbergen en hotels.

Overige vragen over de kaartverkoop kunt u stellen via: kaartverkoop@draaksteken.nl

Toon tekst