Groenste dorp

BEHALVE DRAKEN IS OOK DE MOOIE NATUUR VAN DE GEMEENTE BEESEL HET ONTDEKKEN WAARD. NIET VOOR NIETS WERD BEESEL IN 2014 UITGEROEPEN TOT HET GROENSTE DORP VAN NEDERLAND! HIER KUNT U URENLANG FIETSEN EN WANDELEN DOOR EEN UITGESTREKT LANDELIJK GEBIED, DAT NET ZO GROEN IS ALS EEN DRAAK.

Uit het juryrapport van de Entente Florale, die in 2014 de status ‘goud’ toekende aan de gemeente Beesel, blijkt dat Beesel een klein dorp is met een uitzonderlijk fraai landschap.

Dorpsgidsen
Natuurlijk kunt u op eigen gelegenheid de mooie omgeving verkennen: diverse thematische wandel- en fietsroutes wijzen u de weg. Daarnaast kunt u ook dorpswandelingen ondernemen onder leiding van één van de gepassioneerde dorpsgidsen. Zij laten u in diverse routes de sfeer proeven van het Drakendorp met zijn rijke historie. Een bijzondere route is de Drakendorproute, waarbij de gids u alles vertelt over de historie van het Beeselse Draaksteken. Meer informatie vindt u op www.rondleidingeninbeesel.nl.

Hap & trap: Drakenfietsroute
Wilt u de groene omgeving van Beesel per fiets verkennen, kiest u dan eens voor de Drakenfietsroute van 18 of 29 km. De route leidt u door de gezellige dorpskern van het Drakendorp Beesel en de mooie natuur rondom. Op diverse plekken wordt verwezen naar de legende van Sint Joris en de draak. Tegen inlevering van een voucher krijgt u op drie locaties een hapje of drankje aangeboden. De route van 29 km start bij de VVV aan de Markt in Reuver. Ook kunt u starten op één van de aangegeven knooppunten op de route. Bekijk de route op www.routeplannerlimburg.nl.

Toon tekst