Rolstoelplaatsen

Rolstoelplaatsen voor mindervaliden

Tijdens iedere voorstelling zijn er in het openluchttheater 10 plaatsen beschikbaar voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Het openluchttheater is echter niet heel goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of mensen die niet zo goed ter been zijn, zorg dus dat u er tijdig bent. Het theater gaat open om 19.30 uur.

Om zoveel mogelijk plekken beschikbaar te houden kun je maximaal 2 begeleiders per rolstoel meenemen. De rolstoelers en begeleiders krijgen ter plekke een plaats toegewezen door een medewerker van Draaksteken. Per bestelling kun je maximaal 1 rolstoelticket en 2 begeleiderstickets reserveren.

Het is de vraag of betrokkene eventueel met hulp vanuit de rolstoel op een tribuneplaats kan komen. Dan is er op zich geen probleem, want de rolstoel zelf kan dan onder de tribune geplaatst worden. Het beperkte aantal plaatsen heeft betrekking op personen, die tijdens de voorstelling zelf in de rolstoel moeten blijven zitten.

Toegankelijkheid

De toegankelijkheid van het terrein is ook afhankelijk van de weersgesteldheid. Het toegangspad is bestrooid met houtsnippers. Door diverse weersomstandigheden is deze niet altijd goed begaanbaar. Ook in 2009 en 2016 was het terrein op die manier bereikbaar en dit heeft niet geleid tot onoverkomelijke problemen.

Publieksservice

Het is onze intentie, dat de publieksservice de rolstoelgebruikers voor de opening van het theater om 19.30 uur uit de wachtrij haalt en hen dan naar hun plaats begeleidt.

Parkeren voor mindervaliden

Ook is er een speciale mindervalidenparking georganiseerd.

Bestel hier jouw rolstoelplaatsen!

"Genoten van het begin tot einde"

Benieuwd naar wat anderen van het Draaksteken vonden?

Bekijk alle reacties

Het Draaksteken 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan