Informatie omwonenden

Op 11-12-13 en 17-18-19 augustus staat Beesel weer in het teken van het Draaksteken, een traditie die één keer in de zeven jaar plaatsvindt. In deze periode vinden er tal van activiteiten vanuit onze Stichting plaats in en nabij het centrum.

Als dorpsgemeenschap mogen wij er bijzonder trots op zijn dat wij een dergelijk evenement kunnen organiseren. Helaas kleven aan het organiseren van een evenement echter ook enkele nadelen: dorpsgenoten zullen in beide weekenden mogelijk last hebben van verkeershinder en vooral de aanwonenden van de Markt en het Theater zullen als gevolg van de verschillende activiteiten mogelijk overlast ervaren.

Als organisatie zullen wij er vanzelfsprekend alles aan doen de hinder tot een minimum te beperken, helemaal voorkomen kunnen wij dit helaas niet. Wij vragen hiervoor vriendelijk begrip. Zie voor nadere praktische informatie vooral de bezoekersinformatie op onze website.

Parkeren en verkeer

Klik voor een vergroting

De parkeerplaats voor het Draaksteken is het speelveldje aan de Juffrouw Hensenlaan en de achterliggende weide. Voor aanwonenden van het Kerkpad, de Juffrouw Hensenlaan, Pastoor Gerrishof en Heldens van de Mortellaan zal dit op de genoemde avonden wat extra drukte veroorzaken. De woonwijk nabij de P-plaats zal echter te allen tijde bereikbaar blijven!

Om de doorstroming te bevorderen en opstoppingen te voorkomen, zullen we op het piekmoment van de drukte het Kerkpad een eenrichtingsweg maken. Dit bevordert de doorstroming richting de parkeerplaats, waardoor we opstoppingen voorkomen. Dit zal vanaf 19.00 uur/19.15 uur tot 20.15 uur het geval zijn.

Bewoners in het geel gearceerde gebied die tussen deze tijden het gebied verlaten, vragen we dan ook om uit te rijden via Ouddorp – Zandkuilweg – St. Antoniusstraat – Burg. Janssenstraat (niet richting Rijkel, i.v.m. drukte tegemoetkomend verkeer). Op deze manier kunnen aanwonenden evengoed snel de wijk verlaten.

Het inrijden van de wijk kan gewoon via het Kerkpad, door de ‘P-route’ te volgen. Na de voorstelling (tussen 22.30
uur en 23.00 uur) zal het wederom druk zijn met uitrijden, echter verwachten we weinig tegemoetkomend verkeer op
dit tijdstip.

Advies: mochten aanwonenden op de avonden van de voorstellingen tussen 22.30 uur en 23.00 uur thuiskomen, volg dan ook de ‘rode’ route St. Antoniusstraat – Zandkuilweg – Ouddorp om het snelste thuis te komen.

Mochten er verdere vragen zijn met betrekking tot het verkeer, stel deze dan meteen aan Maurice Francken.

Maurice Francken
Commissie verkeer
T: +31 (0)6 48794262
E: verkeer@draaksteken.nl

Met vriendelijke groeten,
Stichting Draaksteken Beesel

"Was een geweldig spektakel. Kinderen vonden het heel mooi."

Benieuwd naar wat anderen van het Draaksteken vonden?

Bekijk alle reacties

Het Draaksteken 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan