Kinjer Drakedaag 2023

7 juli 2023

Aanvang: 13:30

JONG GELEERD IS OUD GEDAAN

Dat geldt zeker voor het Draaksteken! Tijdens een speciale Kinjer Drakedaag wordt de Beeselse basisschooljeugd op speelse wijze betrokken bij de legende van Sint Joris en de draak. De Kinjer Drakedaag 2023 vindt plaats op 7 juli 2023 om 13.30 uur in het openluchttheater van het Draaksteken in het centrum van Beesel.

Traditie

De traditie van het spel rondom de legende van Sint Joris en de draak hebben wij van onze ouders en grootouders overgenomen. Wij vinden het belangrijk om dit groot cultureel erfgoed op onze beurt weer door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen. Twee keer eerder werd een Kinjer Drakedaag georganiseerd. In 2009 ontving Basisschool Het Spick hiervoor zelfs de Kinder Cultuurprijs van de Provincie Limburg.

Drakenjaar

2023 staat voor de kinderen helemaal in het teken van het Draaksteken. De voorbereidingen door de Commissie Kinjer Drakedaag in samenwerking met Basisschool Het Spick, de Ouderraad, het Grescollege en de cultuurcoach van de Gemeente Beesel zijn reeds in volle gang. Van januari tot juli vinden er tal van activiteiten plaats op het gebied van sport, spel en creativiteit in het thema van het draaksteken. Houd deze website in de gaten, want hier vind je binnenkort meer informatie.

Musical

Het absolute hoogtepunt van het drakenjaar is natuurlijk de kinderversie van het Draaksteken, uitgevoerd als een echte musical. Op 7 juli 2023 spelen de schoolverlaters van groep 8 de hoofdrollen in een eigentijdse uitvoering op het speelterrein van het ‘echte’ Draaksteken. Na afloop gaan alle ‘kleine Draakstekers’ in een heuse zegetocht door het dorp, mét de hopelijk verslagen draak!

Kinjer Drakedaag 2023

Datum: 7 juli 2023
Aanvang: 13.30 uur
Locatie: Openluchttheater, Bakheide 2, Beesel

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan