Beesel drakendorp

OVERAL DRAKEN

Al bij binnenkomst staat hij op je te wachten… Een van cortenstaal gemaakte draak zorgt op alle invalswegen voor een warm welkom. Je kunt er écht niet meer om de draak heen: kunstwerken van draken, hekwerken met daarin het blauw-gele historische gemeentewapen en straatnaambordjes met draken; Zelfs in de putdeksels is de Beeselse draak verwerkt!

Niet te missen is de inrichting van de Oude Markt, een gezellig pleintje vol terrasjes, middenin het centrum. Naast de traditionele ‘Drakesjtein’ is daar in 2016 een bijzonder kunstwerk verrezen; ‘de Drakesjtert’ (Drakenstaart) van de plaatselijke kunstenares Leonne van Deuzen. Deze prachtige, vijftien meter lange blikvanger is zo ontwerpen, dat kinderen er naar hartenlust op mogen klimmen en lopen. In iedere kronkel van de staart is een bankje om op uit te rusten en te genieten van de dorpskern. Op de staart staan zeven schubben, voor elke zeven jaar dat het Draaksteken in Beesel wordt opgevoerd. Met ‘de Drakesjtert’ krijgt de Oude Markt zijn oorspronkelijke functie als historische ontmoetingsplek weer terug.

Meer draken ontdekken

Ook is het zeker de moeite waard om het dorp verder te verkennen om de symboliek van de draak te ontdekken. De creativiteit van inwoners is namelijk ongekend! Drakenschildjes aan de gevel, heggen in de vorm van draken, brievenbussen met Sint Joris, gevelaankleding, (stand)beelden: de draak is echt overal!

Beesel Vandaag App

Ontdek wat het drakendorp Beesel te bieden heeft voor zowel bewoners als toeristen. Vind mooie routes, ontdek alle faciliteiten, zoek bedrijven en bekijk de agenda met evenementen.

Download in de App Store: https://apps.apple.com/us/app/id1564329622
Download in de Google Play Store:  https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.beeselvandaag.android

"Geweldig wat vrijwilligers te weeg kunnen brengen"

Benieuwd naar wat anderen van het Draaksteken vonden?

Bekijk alle reacties

Het Draaksteken 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan