Regie

Drie regisseurs met écht “Drakeblood”

Beeselnaren Huub, Frank en Theo zijn al hun hele leven betrokken bij het Draaksteken. De drie jeugdvrienden begonnen al vroeg samen toneel te maken en elke zeven jaar bereikt die passie zijn hoogtepunt met de opvoering van de legende tussen goed en kwaad. In de zomer van 2019 besloten ze gebroederlijk te solliciteren naar de regiefunctie. “Het is prachtig dat we nu als Draaksteken nagenoeg alles in eigen huis hebben”, aldus voorzitter Hans van Kruchten. Een Draaksteken van en door Beesel is het doel, met de nadruk op jonge talenten.

Frank Rous

Geboren in Beesel en woonachtig in Oisterwijk. Frank heeft veel ervaring op het gebied van toneel en zang, waaronder ruim 30 jaar bij de Bonte Revue in Beesel. Na het volgen van de LFA-regieopleiding heeft hij diverse toneelgezelschappen geregisseerd. Daarnaast heeft hij een jaartje straattheater en bedrijfsentertainment gespeeld. In de voorgaande drie edities van het Draaksteken heeft Frank gefungeerd als assistent-regisseur en de edities daarvoor zelf enkele rollen gespeeld, waarvan de rol van nar het meest is blijven hangen. In 2016 was hij een tijd lang de waarnemend regisseur van het Draaksteken.

Theo Geraets

Geboren en getogen in Beesel. Jarenlang heeft hij meegewerkt aan de Beeselse Bonte Revue door het schrijven van teksten, regisseren en spelen van een groot aantal rollen. Na het volgen van de LFA-regieopleiding heeft Theo regieklussen gedaan bij diverse toneelverenigingen in Noord- en Midden-Limburg. Theo heeft zelf altijd aan het Draaksteken meegedaan als speler. De laatste edities maakte hij onderdeel uit van het productieteam, als schrijver en regieassistent.

Huub Geerlings

Geboren en getogen in Beesel. Als liedjes- en tekstschrijver is hij al jarenlang betrokken bij de Beeselse Bonte Revue. Ook heeft Huub binnen deze zelfde revue regiewerk verricht en een groot aantal rollen vervuld. Bij het Draaksteken is hij zelf altijd betrokken geweest als speler en heeft hij veel karakters vertolkt, waaronder die van Koning. De laatste editie heeft Huub de productie van het Draaksteken gedaan, de speltekst herschreven samen met Theo en alle liedjes voor zijn rekening genomen. Verder vervult hij een hele actieve culturele rol in het dorp.

Van links naar rechts: Frank Rous, Huub Geerlings, Theo Geraets

"7 jaar is lang wachten..."

Benieuwd naar wat anderen van het Draaksteken vonden?

Bekijk alle reacties

Het Draaksteken 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan