Draaksteken

EEN MIDDELEEUWS DORP LEEFT IN ANGST VOOR EEN VUURSPUWENDE DRAAK. HET OFFEREN VAN MENSENVLEES LIJKT DE ENIGE REMEDIE OM HET BULDERENDE BEEST TE TEMMEN. LOTING BEPAALT WIE DIT TRIESTE LOT MOET ONDERGAAN. OP EEN DAG VALT HET LOT OP DE ENIGE KONINGSDOCHTER. ZIJ ZAL DE VOLGENDE ZIJN OM DE HONGER VAN DE DRAAK TE STILLEN. TOTDAT EEN HELDHAFTIGE RIDDER VERSCHIJNT…

Eens in de zeven jaar wordt deze spannende en meeslepende legende van Sint Joris en de Draak wordt op theatrale wijze tot leven gebracht in een groots openluchtspektakel in het Limburgse Beesel. In 2016 werd de draak weer verslagen. De eerstvolgende editie van het Draaksteken vindt plaats in de zomer van 2023. Leef mee met de dorpsbewoners, het leger en het hof; zijn zij in staat de giftige draak te verslaan?

Historie
De legende van Sint Joris en de draak wordt al sinds 1736 in Beesel levend gehouden. Elke zeven jaar staat heel Beesel in het teken van deze oeroude strijd tussen goed en kwaad. Destijds een kort toneelstukje uitgevoerd door enkele mensen, nu een openluchtspektakel dat in zes voorstellingen voor 15.000 mensen wordt opgevoerd. Een volwaardige theaterproductie, met een rijke historie.

Lees verder op
> Historie
> Rolverdeling & Regie
> Nieuwsarchief
> Fotoalbum

Toon tekst