X

Bekendmaking rolverdeling Draaksteken 2016

Laatste nieuws

AANSTAANDE VRIJDAG 19 JUNI OM 20.30 UUR IS OP DE MARKT IN BEESEL DE OFFICIËLE BEKENDMAKING VAN DE ROLVERDELING VAN DE SPREKENDE ROLLEN VOOR HET DRAAKSTEKEN 2016. IN DE AFGELOPEN WEKEN HEBBEN TIENTALLEN MENSEN DEELGENOMEN AAN DE AUDITIES, ONDER LEIDING VAN DE MAASTRICHTSE REGISSEUR JOLANDA JONKERS.

Presentatie
De kiosk op de Markt zal voor de gelegenheid worden omgetoverd tot podium waar de rollen worden bekendgemaakt. Daarnaast zal er een heuse catwalk worden opgebouwd om het publiek goed kennis te laten maken met de vertolkers van de sprekende rollen. Iedere speler zal daarbij een officiële oorkonde van het Draaksteken krijgen uitgereikt. De presentatie zal muzikaal worden begeleid door de Drakekapel.

Audities
Ruim vierhonderd (oud)-Beeselnaren hebben zich aangemeld als acteur voor het Draaksteken 2016. Het merendeel van hen heeft een niet-sprekende rol, terwijl veertig acteurs vrijdag een sprekende rol krijgen toegewezen. Zij hebben tijdens de audities hun kunsten mogen vertonen aan de commissie Spel en Regie, die in overleg met de regisseur de rollen zal verdelen. Daarnaast zijn er voor de kinderen die zich hebben aangemeld enkele workshops geweest, omdat er ook (sprekende) kinderrollen in het theaterstuk voorkomen. Na de zomervakantie zal er gestart worden met de repetities voor het Draaksteken op 12-13-14-18-19-20 en 21 augustus 2016.

Op televisie
Vrijdag zal er ook een cameraploeg van het NTR televisieprogramma Landinwaarts neerstrijken in het Beeselse drakedorp. Presentatrice Dieuwertje Blok en haar crew besteden aandacht aan dit bijzondere culturele erfgoed. Uiteraard zijn ze ook aanwezig bij de rolverdeling.

Toon tekst