“Genieten van iedere minuut”

Simone Geerlings wist al op jonge leeftijd dat ze ooit een sprekende rol wilde vertolken tijdens het Draaksteken. Met knikkende knieën deed ze auditie en die leverde haar de prestigieuze rol van prinses Aja op. Spannend, maar vooral een grote eer.

In 2002 en 2009 deed ik samen met pap, mam en broer al mee aan het Draaksteken. Toen waren we deel van het plebs. Met name van mijn laatste deelname kan ik me nog veel herinneren. De gezelligheid in de huisjes op het speelveld, de paarden die voorbij komen gegaloppeerd, de momenten dat we heel stil moesten zijn, de versierde huizen in het dorp, die grote tribunes en de betoverende muziek. Als ik nu de geur van een brandende fakkel ruik, denk ik meteen terug aan het Draaksteken.

Wanneer ik vertel dat ik uit Beesel kom, zeggen mensen vaak “het drakendorp” of “dat dorp waar overal bordjes hangen met draken erop”. Met trots vertel ik dan over het Draaksteken. Dat dit kleine dorp één keer in de zeven jaar zo’n groot spektakel organiseert, met meer dan 500 vrijwilligers. Daar sta ik soms zelf ook nog van te kijken. De passie die voor het Draaksteken leeft bij veel Beeselnaren, waar ik er één van ben.

Vroeger wist ik al dat ik ooit auditie zou gaan doen voor een sprekende rol. Ik was toen al gek op acteren, dansen en zingen. Thuis in de woonkamer maakte ik dan mijn eigen show. Eenmaal aangekomen in 2021, heb ik me zodra het kon meteen aangemeld voor een sprekende rol. Toen de uitnodiging voor mijn auditie kwam, kreeg ik toch wat twijfels. Door de nervositeit had ik de auditie het liefst willen afzeggen. Gelukkig heb ik dit niet gedaan en stond ik uiteindelijk met zwetende handjes voor de regisseurs.

Ik voel me enorm vereerd dat ik de rol van prinses Aja mag gaan vertolken. Naast dat ik het heel erg spannend vind, hoop ik ook vooral veel te leren van deze ervaring. Iedere week ga ik met veel plezier naar de repetities. Het is leuk om te zien hoe zo’n groep mensen elkaar steeds beter leert kennen. Tijdens de repetities zijn we heel serieus, maar wordt er soms ook hard gelachen, wat heel belangrijk is. Ik kijk enorm uit naar wat er komen gaat en zal er iedere minuut van genieten!

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Draketied op L1 – Aflevering 4

Draketied volgt de honderden vrijwilligers die voor en achter de schermen werken aan het Draaksteken in Beesel in 2023. Met opmerkelijke portretten, humoristische en emotionele momenten, spraakmakende interviews en een unieke kijk achter de schermen bij tal van commissies maak je kennis met allerlei mensen en aspecten die te maken hebbe met het Draaksteken. Dichter op…

Lees verder from Draketied op L1 – Aflevering 4

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan