“Genieten van iedere minuut”

Simone Geerlings wist al op jonge leeftijd dat ze ooit een sprekende rol wilde vertolken tijdens het Draaksteken. Met knikkende knieën deed ze auditie en die leverde haar de prestigieuze rol van prinses Aja op. Spannend, maar vooral een grote eer.

In 2002 en 2009 deed ik samen met pap, mam en broer al mee aan het Draaksteken. Toen waren we deel van het plebs. Met name van mijn laatste deelname kan ik me nog veel herinneren. De gezelligheid in de huisjes op het speelveld, de paarden die voorbij komen gegaloppeerd, de momenten dat we heel stil moesten zijn, de versierde huizen in het dorp, die grote tribunes en de betoverende muziek. Als ik nu de geur van een brandende fakkel ruik, denk ik meteen terug aan het Draaksteken.

Wanneer ik vertel dat ik uit Beesel kom, zeggen mensen vaak “het drakendorp” of “dat dorp waar overal bordjes hangen met draken erop”. Met trots vertel ik dan over het Draaksteken. Dat dit kleine dorp één keer in de zeven jaar zo’n groot spektakel organiseert, met meer dan 500 vrijwilligers. Daar sta ik soms zelf ook nog van te kijken. De passie die voor het Draaksteken leeft bij veel Beeselnaren, waar ik er één van ben.

Vroeger wist ik al dat ik ooit auditie zou gaan doen voor een sprekende rol. Ik was toen al gek op acteren, dansen en zingen. Thuis in de woonkamer maakte ik dan mijn eigen show. Eenmaal aangekomen in 2021, heb ik me zodra het kon meteen aangemeld voor een sprekende rol. Toen de uitnodiging voor mijn auditie kwam, kreeg ik toch wat twijfels. Door de nervositeit had ik de auditie het liefst willen afzeggen. Gelukkig heb ik dit niet gedaan en stond ik uiteindelijk met zwetende handjes voor de regisseurs.

Ik voel me enorm vereerd dat ik de rol van prinses Aja mag gaan vertolken. Naast dat ik het heel erg spannend vind, hoop ik ook vooral veel te leren van deze ervaring. Iedere week ga ik met veel plezier naar de repetities. Het is leuk om te zien hoe zo’n groep mensen elkaar steeds beter leert kennen. Tijdens de repetities zijn we heel serieus, maar wordt er soms ook hard gelachen, wat heel belangrijk is. Ik kijk enorm uit naar wat er komen gaat en zal er iedere minuut van genieten!

Laatste nieuws

Expositie over het Draaksteken

Op zaterdag 3 juni om 16:00 uur opent Museum Beesel in het Aad Raodhoes (Markt 1) het nieuwe seizoen met een expositie over het Draaksteken: “In de ban van de draak”. De expositie vertelt het verhaal over de rijke historie van het Draaksteken in en de betekenis ervan voor de Beeselse gemeenschap. Aan de hand…

Lees verder from Expositie over het Draaksteken

Geluksdraak in Beesel onthuld (Omroep P&M)

In Beesel is vrijdagochtend de Geluksdraak onthuld. Dat gebeurde door burgemeester Bob Vostermans en Hans van Kruchten van Stichting Draaksteken. Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Jos Beurskens in samenwerking met leerlingen van het Grescollege en basisschool Het Spick. Zij hebben de draak versierd met tekeningen en speciale boodschappen. De Geluksdraak is gerealiseerd met het…

Lees verder from Geluksdraak in Beesel onthuld (Omroep P&M)

BLOG: “Hoe klinkt een draak?”

Freek Heldens (26 jaar) heeft de eervolle taak om de machtige draak deze zomer een ‘stem’ te geven. Een “verfrissende uitdaging” volgens de muziektechnoloog, die zich bij het ontwikkelen van de geluidseffecten als een vis in het water voelt. In het begin van 2023 werd ik door de Commissie Theater en Techniek benaderd met de…

Lees verder from BLOG: “Hoe klinkt een draak?”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan