“Genieten van iedere minuut”

Simone Geerlings wist al op jonge leeftijd dat ze ooit een sprekende rol wilde vertolken tijdens het Draaksteken. Met knikkende knieën deed ze auditie en die leverde haar de prestigieuze rol van prinses Aja op. Spannend, maar vooral een grote eer.

In 2002 en 2009 deed ik samen met pap, mam en broer al mee aan het Draaksteken. Toen waren we deel van het plebs. Met name van mijn laatste deelname kan ik me nog veel herinneren. De gezelligheid in de huisjes op het speelveld, de paarden die voorbij komen gegaloppeerd, de momenten dat we heel stil moesten zijn, de versierde huizen in het dorp, die grote tribunes en de betoverende muziek. Als ik nu de geur van een brandende fakkel ruik, denk ik meteen terug aan het Draaksteken.

Wanneer ik vertel dat ik uit Beesel kom, zeggen mensen vaak “het drakendorp” of “dat dorp waar overal bordjes hangen met draken erop”. Met trots vertel ik dan over het Draaksteken. Dat dit kleine dorp één keer in de zeven jaar zo’n groot spektakel organiseert, met meer dan 500 vrijwilligers. Daar sta ik soms zelf ook nog van te kijken. De passie die voor het Draaksteken leeft bij veel Beeselnaren, waar ik er één van ben.

Vroeger wist ik al dat ik ooit auditie zou gaan doen voor een sprekende rol. Ik was toen al gek op acteren, dansen en zingen. Thuis in de woonkamer maakte ik dan mijn eigen show. Eenmaal aangekomen in 2021, heb ik me zodra het kon meteen aangemeld voor een sprekende rol. Toen de uitnodiging voor mijn auditie kwam, kreeg ik toch wat twijfels. Door de nervositeit had ik de auditie het liefst willen afzeggen. Gelukkig heb ik dit niet gedaan en stond ik uiteindelijk met zwetende handjes voor de regisseurs.

Ik voel me enorm vereerd dat ik de rol van prinses Aja mag gaan vertolken. Naast dat ik het heel erg spannend vind, hoop ik ook vooral veel te leren van deze ervaring. Iedere week ga ik met veel plezier naar de repetities. Het is leuk om te zien hoe zo’n groep mensen elkaar steeds beter leert kennen. Tijdens de repetities zijn we heel serieus, maar wordt er soms ook hard gelachen, wat heel belangrijk is. Ik kijk enorm uit naar wat er komen gaat en zal er iedere minuut van genieten!

Laatste nieuws

Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren. In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt….

Lees verder from Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan