“Genieten van iedere minuut”

Simone Geerlings wist al op jonge leeftijd dat ze ooit een sprekende rol wilde vertolken tijdens het Draaksteken. Met knikkende knieën deed ze auditie en die leverde haar de prestigieuze rol van prinses Aja op. Spannend, maar vooral een grote eer.

In 2002 en 2009 deed ik samen met pap, mam en broer al mee aan het Draaksteken. Toen waren we deel van het plebs. Met name van mijn laatste deelname kan ik me nog veel herinneren. De gezelligheid in de huisjes op het speelveld, de paarden die voorbij komen gegaloppeerd, de momenten dat we heel stil moesten zijn, de versierde huizen in het dorp, die grote tribunes en de betoverende muziek. Als ik nu de geur van een brandende fakkel ruik, denk ik meteen terug aan het Draaksteken.

Wanneer ik vertel dat ik uit Beesel kom, zeggen mensen vaak “het drakendorp” of “dat dorp waar overal bordjes hangen met draken erop”. Met trots vertel ik dan over het Draaksteken. Dat dit kleine dorp één keer in de zeven jaar zo’n groot spektakel organiseert, met meer dan 500 vrijwilligers. Daar sta ik soms zelf ook nog van te kijken. De passie die voor het Draaksteken leeft bij veel Beeselnaren, waar ik er één van ben.

Vroeger wist ik al dat ik ooit auditie zou gaan doen voor een sprekende rol. Ik was toen al gek op acteren, dansen en zingen. Thuis in de woonkamer maakte ik dan mijn eigen show. Eenmaal aangekomen in 2021, heb ik me zodra het kon meteen aangemeld voor een sprekende rol. Toen de uitnodiging voor mijn auditie kwam, kreeg ik toch wat twijfels. Door de nervositeit had ik de auditie het liefst willen afzeggen. Gelukkig heb ik dit niet gedaan en stond ik uiteindelijk met zwetende handjes voor de regisseurs.

Ik voel me enorm vereerd dat ik de rol van prinses Aja mag gaan vertolken. Naast dat ik het heel erg spannend vind, hoop ik ook vooral veel te leren van deze ervaring. Iedere week ga ik met veel plezier naar de repetities. Het is leuk om te zien hoe zo’n groep mensen elkaar steeds beter leert kennen. Tijdens de repetities zijn we heel serieus, maar wordt er soms ook hard gelachen, wat heel belangrijk is. Ik kijk enorm uit naar wat er komen gaat en zal er iedere minuut van genieten!

Laatste nieuws

Hans van Kruchten - Voorzitter Stichting Draaksteken Beesel

BLOG: “Kaartverkoop in turbelente tijden”

Hans van Kruchten is sinds 2010 actief als voorzitter van het algemene bestuur van stichting Draaksteken. Een taak die veel verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich meebrengt. Met de editie van 2023 misschien wel de grootste uitdaging tot nu toe. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vaststellen van de entreeprijzen voor het Draaksteken 2023 een…

Lees verder from BLOG: “Kaartverkoop in turbelente tijden”

Start kaartverkoop Draaksteken 2023

Kaartverkoop 21 november van start

De online kaartverkoop voor het Draaksteken 2023 start op maandag 21 november 2022 om 10:00 uur via onze website. Per voorstelling zijn er 2.500 kaarten beschikbaar. Bezoekers van het Draaksteken kiezen online zelf hun stoel op de tribune uit. De tribune is verdeeld in drie rangen en beschikt over een gedeelte met 10 rolstoelplekken. Bij…

Lees verder from Kaartverkoop 21 november van start

Blog - Simone Geerlings - Prinses Aja

BLOG: “Genieten van iedere minuut”

Simone Geerlings wist al op jonge leeftijd dat ze ooit een sprekende rol wilde vertolken tijdens het Draaksteken. Met knikkende knieën deed ze auditie en die leverde haar de prestigieuze rol van prinses Aja op. Spannend, maar vooral een grote eer. In 2002 en 2009 deed ik samen met pap, mam en broer al mee…

Lees verder from BLOG: “Genieten van iedere minuut”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan