Freek maakte geluid van de draak: “Hollywood bepaalt hoe het klinkt” (Omroep P&M)

De draak van het Draaksteken is helemaal Beesels. Zelfs het geluid dat het maakt, komt uit het dorp. Freek Heldens maakte het in zijn eigen studio.

Begin dit jaar kreeg hij van de regisseurs de vraag of hij de geluidseffecten wilde verzorgen bij het Draaksteken. Daar kwam later ook de vraag voor het geluid van de draak bij. “Ik ben gaan onderzoeken hoe een draak klinkt”, vertelt hij. “Je gaat gewoon wat proberen. Van schreeuwen in de microfoon tot audio bewerken.”

Lees snel verder! (Omroep P&M)

Laatste nieuws

Geluif in ’t Goeje op Nederlands Film Festival

De documentaire Geluif in ’t Goeje, geregisseerd door Suzanne Raes en geproduceerd door Docmakers, beleeft zijn première in september tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. We zijn ook trots om te melden dat de film is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie! Houd onze website in de gaten voor meer updates. Suzanne Raes legde…

Lees verder from Geluif in ’t Goeje op Nederlands Film Festival

Terugblik Kinderdraaksteken 2023

Precies één jaar geleden, stak onze kleine Sint Joris de draak onder toeziend oog van duizenden toeschouwers! Het was een bloedhete dag, maar aan de vreugde en het enthousiasme van de kinderen was dit niet af te lezen! Een bijzondere uitvoering van het Draaksteken, eentje die niet vergeten mag worden. Genieten jullie nog een keer met ons mee?…

Lees verder from Terugblik Kinderdraaksteken 2023

Waarderingsprijs 2024 in Beesel voor Piet van Herten

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs is 28 juni uitgereikt aan Piet van Herten. Piet zet zich al meer dan 50 jaar in voor het verenigingsleven in ons Drakedorp. Hij werd vanuit de gemeenschap genomineerd voor deze prijs. Totaal werden dit jaar na een oproep acht kandidaten voor de Petra Dassen Waarderingsprijs bij de organisatie voorgedragen….

Lees verder from Waarderingsprijs 2024 in Beesel voor Piet van Herten

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan