Oud-voorzitter te gast bij repetitie

Tijdens de buitenrepetitie van het Draaksteken op 16 juni was er een wel hele speciale gast op het speelterrein te vinden. Wim Crins was voorzitter van Schutterij Broederschap Sint Georgius en Sint Sebastianus in de jaren ‘70 en ‘80, en daarmee ook voorzitter van het Draaksteken.

In 1974 en 1981 speelde Wim een belangrijke rol in het voortbestaan van de traditie. Toen de toekomst van het Draaksteken onzeker was, besloot hij om samen met andere vrijwilligers de schouders eronder te zetten en het Draaksteken veilig te stellen.

Tegenwoordig woont hij in zorgcomplex Camillus in Roermond. Maar speciaal voor de repetities van het Draaksteken zocht hij zijn oude woonplaats nog een keer op. Nadat Wim door verschillende spelers werd begroet en met de regisseurs op de foto was gezet, genoot hij met volle teugen van de repetitie.

Meer weten over de eeuwenoude geschiedenis van het Draaksteken? Breng vooral een bezoekje aan de interactieve expositie ‘In de ban van de draak’ in Museum Beesel!

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Promo Draketied aflevering 4 op L1

In deze vierdelige serie op L1TV is te zien hoe de Beeselse gemeenschap zich klaarstoomt voor het Draaksteken 2023. Een kijkje voor én achter de schermen van deze bijzondere traditie, vastgelegd door onze mediapartner Track ‘88 uit Beesel. Bekijk alvast de promo van aflevering 4 en mis dit niet. Deze vierde aflevering van de vierdelige…

Lees verder from Promo Draketied aflevering 4 op L1

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan