Oud-voorzitter te gast bij repetitie

Tijdens de buitenrepetitie van het Draaksteken op 16 juni was er een wel hele speciale gast op het speelterrein te vinden. Wim Crins was voorzitter van Schutterij Broederschap Sint Georgius en Sint Sebastianus in de jaren ‘70 en ‘80, en daarmee ook voorzitter van het Draaksteken.

In 1974 en 1981 speelde Wim een belangrijke rol in het voortbestaan van de traditie. Toen de toekomst van het Draaksteken onzeker was, besloot hij om samen met andere vrijwilligers de schouders eronder te zetten en het Draaksteken veilig te stellen.

Tegenwoordig woont hij in zorgcomplex Camillus in Roermond. Maar speciaal voor de repetities van het Draaksteken zocht hij zijn oude woonplaats nog een keer op. Nadat Wim door verschillende spelers werd begroet en met de regisseurs op de foto was gezet, genoot hij met volle teugen van de repetitie.

Meer weten over de eeuwenoude geschiedenis van het Draaksteken? Breng vooral een bezoekje aan de interactieve expositie ‘In de ban van de draak’ in Museum Beesel!

Laatste nieuws

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

De registratie van het Draaksteken 2023 is volgende maand te zien in de bioscoopzaal van het Luxor in Reuver. Vorig jaar zomer vonden de opvoeringen plaats van het verhaal rondom de legende van Sint Joris en de draak in Beesel. Met drie regisseurs, Frank Rous, Huub Geerlings en Theo Geraets, sloeg het bestuur van het…

Lees verder from Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan