Beesel bruist de komende dagen

Dit weekend is er van alles te beleven in Beesel Drakedörp georganiseerd voor, door of met het Draaksteken. Vrijdag 7 juli staat in het teken van het Kinderdraaksteken en zaterdag 8 juli zijn de drakentochten en het Kroêtfest.

Vrijdag 7 juli

Kinjer Drakedaag 2023

Vooral de leerlingen van Basisschool ’t Spick hebben er heel lang naar uitgekeken, maar vrijdag 7 juli is het dan eindelijk zover. Dan vindt de Kinjer Drakedaag 2023 plaats. Het hoogtepunt wordt natuurlijk de opvoering van Draaksteken de musical om 13:30 uur die middag. En dat voor een uitverkocht huis. Geen kaartje? Geniet dan in ieder geval van de zegetocht na afloop en van de vele activiteiten daarna op de Markt in Beesel. Klik hier voor meer informatie.

Aan de inwoners van Beesel vragen we om uiterlijk vrijdagochtend in ieder geval de Drakenvlag uit te hangen.

Zaterdag 8 juli

Drakentochten

Wandelliefhebbers kunnen zich zaterdag 8 juli in en rond Beesel vermaken bij de Drakentochten. Er zijn vier verschillende routes van 10 kilometer uitgezet en zo kun je in totaal zelfs 40 kilometer genieten van de mooie omgeving. Zie voor meer info www.wsc-de-solberg.nl.

Kroêtfest

En dan vindt zaterdag 8 juli op de Markt in Beesel het eerste Kroêtfest plaats. Een gratis festival met tal van coole activiteiten voor jongeren uit de regio, in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Men heeft een zeer uitgebreid programma samengesteld. Klik hier voor meer informatie.

Weet dat er die dag vanuit het Draaksteken tussen 15:30 en 16:30 uur ook straatinterviews plaatsvinden. We willen de mening horen van de jongeren uit het Drakedorp Beesel over wat zij vinden van het Draaksteken, hoe ze de toekomst van die traditie zien en of ze nog tips en suggesties hebben om jongeren te blijven betrekken.

Na het concert van de Beesels harmonie dat zo rond 20:30 uur zal zijn afgelopen, komt er nog iets speciaals. Er wordt dan een videoclip gepresenteerd met een wel heel bijzonder muzieknummer. Mogelijk heb je er op social media al iets van langs zien komen. Zorg dat je er dan bij bent.

Het is dus goed om deze website en onze socials in de gaten te houden de komende tijd. Beesel bruist immers volop.

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Promo Draketied aflevering 4 op L1

In deze vierdelige serie op L1TV is te zien hoe de Beeselse gemeenschap zich klaarstoomt voor het Draaksteken 2023. Een kijkje voor én achter de schermen van deze bijzondere traditie, vastgelegd door onze mediapartner Track ‘88 uit Beesel. Bekijk alvast de promo van aflevering 4 en mis dit niet. Deze vierde aflevering van de vierdelige…

Lees verder from Promo Draketied aflevering 4 op L1

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan