Beesel bruist de komende dagen

Dit weekend is er van alles te beleven in Beesel Drakedörp georganiseerd voor, door of met het Draaksteken. Vrijdag 7 juli staat in het teken van het Kinderdraaksteken en zaterdag 8 juli zijn de drakentochten en het Kroêtfest.

Vrijdag 7 juli

Kinjer Drakedaag 2023

Vooral de leerlingen van Basisschool ’t Spick hebben er heel lang naar uitgekeken, maar vrijdag 7 juli is het dan eindelijk zover. Dan vindt de Kinjer Drakedaag 2023 plaats. Het hoogtepunt wordt natuurlijk de opvoering van Draaksteken de musical om 13:30 uur die middag. En dat voor een uitverkocht huis. Geen kaartje? Geniet dan in ieder geval van de zegetocht na afloop en van de vele activiteiten daarna op de Markt in Beesel. Klik hier voor meer informatie.

Aan de inwoners van Beesel vragen we om uiterlijk vrijdagochtend in ieder geval de Drakenvlag uit te hangen.

Zaterdag 8 juli

Drakentochten

Wandelliefhebbers kunnen zich zaterdag 8 juli in en rond Beesel vermaken bij de Drakentochten. Er zijn vier verschillende routes van 10 kilometer uitgezet en zo kun je in totaal zelfs 40 kilometer genieten van de mooie omgeving. Zie voor meer info www.wsc-de-solberg.nl.

Kroêtfest

En dan vindt zaterdag 8 juli op de Markt in Beesel het eerste Kroêtfest plaats. Een gratis festival met tal van coole activiteiten voor jongeren uit de regio, in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Men heeft een zeer uitgebreid programma samengesteld. Klik hier voor meer informatie.

Weet dat er die dag vanuit het Draaksteken tussen 15:30 en 16:30 uur ook straatinterviews plaatsvinden. We willen de mening horen van de jongeren uit het Drakedorp Beesel over wat zij vinden van het Draaksteken, hoe ze de toekomst van die traditie zien en of ze nog tips en suggesties hebben om jongeren te blijven betrekken.

Na het concert van de Beesels harmonie dat zo rond 20:30 uur zal zijn afgelopen, komt er nog iets speciaals. Er wordt dan een videoclip gepresenteerd met een wel heel bijzonder muzieknummer. Mogelijk heb je er op social media al iets van langs zien komen. Zorg dat je er dan bij bent.

Het is dus goed om deze website en onze socials in de gaten te houden de komende tijd. Beesel bruist immers volop.

Laatste nieuws

Film: “Draaksteken de Musical”

Duik in het betoverende avontuur van het afgelopen jaar! De KinjerDrakeDaag was een onvergetelijk spektakel, met als absoluut hoogtepunt: “Draaksteken de Musical”, schitterend opgevoerd door groep 8 en alle talentjes van Basisschool Het Spick! Op vrijdag 22 december werden de kinderen verrast met een film van Wim Veelen die de hoogtepunten van het Draakstekenjaar vastlegde,…

Lees verder from Film: “Draaksteken de Musical”

Terugkijken: Het jaar van de Draak (Omroep P&M)

In het jaar van het Draaksteken kijkt Omroep P&M terug op het jaar van het grote openluchtspektakel. De omroep volgde de verrichtingen van de acteurs en alle mensen voor en achter de schermen. In het twee uur durende programma zijn de reportages die de omroep maakte gebundeld en worden de verhalen achter het Draaksteken getoond….

Lees verder from Terugkijken: Het jaar van de Draak (Omroep P&M)

Afsluiting van het Drakenjaar

2023 was een bijzonder jaar voor de Beeselse gemeenschap én ver daarbuiten. Wij kijken terug op een jaar met vele herinneringen om te koesteren. En zoals elke legende zijn einde kent, is het tijd om het Drakenjaar in stijl af te sluiten met een terugblik! 15.000 Toeschouwers 900 spelers en vrijwilligers voor én achter de…

Lees verder from Afsluiting van het Drakenjaar

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan