Beesel bruist de komende dagen

Dit weekend is er van alles te beleven in Beesel Drakedörp georganiseerd voor, door of met het Draaksteken. Vrijdag 7 juli staat in het teken van het Kinderdraaksteken en zaterdag 8 juli zijn de drakentochten en het Kroêtfest.

Vrijdag 7 juli

Kinjer Drakedaag 2023

Vooral de leerlingen van Basisschool ’t Spick hebben er heel lang naar uitgekeken, maar vrijdag 7 juli is het dan eindelijk zover. Dan vindt de Kinjer Drakedaag 2023 plaats. Het hoogtepunt wordt natuurlijk de opvoering van Draaksteken de musical om 13:30 uur die middag. En dat voor een uitverkocht huis. Geen kaartje? Geniet dan in ieder geval van de zegetocht na afloop en van de vele activiteiten daarna op de Markt in Beesel. Klik hier voor meer informatie.

Aan de inwoners van Beesel vragen we om uiterlijk vrijdagochtend in ieder geval de Drakenvlag uit te hangen.

Zaterdag 8 juli

Drakentochten

Wandelliefhebbers kunnen zich zaterdag 8 juli in en rond Beesel vermaken bij de Drakentochten. Er zijn vier verschillende routes van 10 kilometer uitgezet en zo kun je in totaal zelfs 40 kilometer genieten van de mooie omgeving. Zie voor meer info www.wsc-de-solberg.nl.

Kroêtfest

En dan vindt zaterdag 8 juli op de Markt in Beesel het eerste Kroêtfest plaats. Een gratis festival met tal van coole activiteiten voor jongeren uit de regio, in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Men heeft een zeer uitgebreid programma samengesteld. Klik hier voor meer informatie.

Weet dat er die dag vanuit het Draaksteken tussen 15:30 en 16:30 uur ook straatinterviews plaatsvinden. We willen de mening horen van de jongeren uit het Drakedorp Beesel over wat zij vinden van het Draaksteken, hoe ze de toekomst van die traditie zien en of ze nog tips en suggesties hebben om jongeren te blijven betrekken.

Na het concert van de Beesels harmonie dat zo rond 20:30 uur zal zijn afgelopen, komt er nog iets speciaals. Er wordt dan een videoclip gepresenteerd met een wel heel bijzonder muzieknummer. Mogelijk heb je er op social media al iets van langs zien komen. Zorg dat je er dan bij bent.

Het is dus goed om deze website en onze socials in de gaten te houden de komende tijd. Beesel bruist immers volop.

Laatste nieuws

Terugblik Draaksteken 2023 Schutterij Beesel

Afgelopen vrijdag was het bestuur van Stichting Draaksteken op uitnodiging van het schutterijbestuur en het raadscollege van de schutterij te gast in de Gildekamer. Waar in gezamenlijkheid is teruggeblikt op het Draaksteken in 2023 om vervolgens vol trots het glas te heffen op wederom een zeer geslaagde editie van Draaksteken. Het Draaksteken in Beesel werd…

Lees verder from Terugblik Draaksteken 2023 Schutterij Beesel

Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren. In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt….

Lees verder from Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan