Veel mooie versieringen in Beesel

Meer nog dan bij eerdere edities van het Draaksteken zijn de huizen en straten in Beesel extra mooi versierd. Bijna alle inwoners hebben hun best gedaan om het dorp op te fleuren in de stijl van het Draaksteken. Een aantal inwoners hadden zich ook aangemeld voor de wedstrijd die door de commissie Aankleding dorp was georganiseerd.

Vrijdag 4 augustus jl. vond de jurering daarvan plaats door burgemeester Bob Vorstermans, wethouder Linda Nijssen en Ilse van den Broek (Lies) en Luuk Geerlings (Waerse Wil) van de cast van het Draaksteken 2023.

Na afloop van de repetitie van die avond mocht Burgemeester Bob Vorstermans de prijzen uitreiken. Daarbij merkt hij allereerst op dat het dorp er wel héél mooi uitziet momenteel. En dat iedereen zijn uiterste best heeft gedaan.

Voor de mooist versierde huizen ging de eerste prijs naar fam. van den Berg op de Holleweg voor hun prachtige mozaïek schilderij waarbij tal van elementen van het Draaksteken in terug te vinden zijn. Hierin zijn maar liefst 6135 stukjes mozaïek opgenomen die het gezin de afgelopen jaren heeft verzameld op paden nabij de maas in Beesel.

De tweede prijs ging naar Fam. Kessels in Rijkel voor hun creatieve bewegwijzering naar allemaal Draaksteken-elementen in- en rond het dorp.

Fam. Jacobs op de Wittenberg mocht de derde prijs in ontvangst nemen voor de prachtige versierde voortuin met een brullende draak in de hoofdrol.

Voor de best versierde straat was er een prijs, en de jury verkoos unaniem om deze toe te kennen aan de bewoners van de Juffrouw Hensenlaan. Van begin tot het eind word je in deze straat aan de hand van verschillende objecten meegenomen in het verhaal van het Draaksteken. Zelfs de verteller van het Draaksteken 2023 zie je tevoorschijn komen en vertelt een mooi verhaal.

Het is absoluut de moeite waard om door Beesel te wandelen of te fietsen en alle mooie versieringen te bekijken.

Stichting Draaksteken spreekt de waardering uit naar allen die hieraan een bijdragen hebben geleverd.

Laatste nieuws

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

De registratie van het Draaksteken 2023 is volgende maand te zien in de bioscoopzaal van het Luxor in Reuver. Vorig jaar zomer vonden de opvoeringen plaats van het verhaal rondom de legende van Sint Joris en de draak in Beesel. Met drie regisseurs, Frank Rous, Huub Geerlings en Theo Geraets, sloeg het bestuur van het…

Lees verder from Registratie Draaksteken in de bioscoop (Omroep P&M)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan