Veel mooie versieringen in Beesel

Meer nog dan bij eerdere edities van het Draaksteken zijn de huizen en straten in Beesel extra mooi versierd. Bijna alle inwoners hebben hun best gedaan om het dorp op te fleuren in de stijl van het Draaksteken. Een aantal inwoners hadden zich ook aangemeld voor de wedstrijd die door de commissie Aankleding dorp was georganiseerd.

Vrijdag 4 augustus jl. vond de jurering daarvan plaats door burgemeester Bob Vorstermans, wethouder Linda Nijssen en Ilse van den Broek (Lies) en Luuk Geerlings (Waerse Wil) van de cast van het Draaksteken 2023.

Na afloop van de repetitie van die avond mocht Burgemeester Bob Vorstermans de prijzen uitreiken. Daarbij merkt hij allereerst op dat het dorp er wel héél mooi uitziet momenteel. En dat iedereen zijn uiterste best heeft gedaan.

Voor de mooist versierde huizen ging de eerste prijs naar fam. van den Berg op de Holleweg voor hun prachtige mozaïek schilderij waarbij tal van elementen van het Draaksteken in terug te vinden zijn. Hierin zijn maar liefst 6135 stukjes mozaïek opgenomen die het gezin de afgelopen jaren heeft verzameld op paden nabij de maas in Beesel.

De tweede prijs ging naar Fam. Kessels in Rijkel voor hun creatieve bewegwijzering naar allemaal Draaksteken-elementen in- en rond het dorp.

Fam. Jacobs op de Wittenberg mocht de derde prijs in ontvangst nemen voor de prachtige versierde voortuin met een brullende draak in de hoofdrol.

Voor de best versierde straat was er een prijs, en de jury verkoos unaniem om deze toe te kennen aan de bewoners van de Juffrouw Hensenlaan. Van begin tot het eind word je in deze straat aan de hand van verschillende objecten meegenomen in het verhaal van het Draaksteken. Zelfs de verteller van het Draaksteken 2023 zie je tevoorschijn komen en vertelt een mooi verhaal.

Het is absoluut de moeite waard om door Beesel te wandelen of te fietsen en alle mooie versieringen te bekijken.

Stichting Draaksteken spreekt de waardering uit naar allen die hieraan een bijdragen hebben geleverd.

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Promo Draketied aflevering 4 op L1

In deze vierdelige serie op L1TV is te zien hoe de Beeselse gemeenschap zich klaarstoomt voor het Draaksteken 2023. Een kijkje voor én achter de schermen van deze bijzondere traditie, vastgelegd door onze mediapartner Track ‘88 uit Beesel. Bekijk alvast de promo van aflevering 4 en mis dit niet. Deze vierde aflevering van de vierdelige…

Lees verder from Promo Draketied aflevering 4 op L1

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan