X

Op zoek naar Joris

Laatste nieuws

De zoektocht naar Joris start op St. Jorisdag 2014
Het script is nog niet klaar, maar één ding is al duidelijk: de rol van (Sint) Joris wordt de komende editie van het Draaksteken in 2016 flink uitgebreid. Zodanig dat de commissie Spel & Regie vanaf St. Jorisdag op 23 april 2014 al start met de zoektocht naar de ‘acteur’ die deze rol straks gaat vertolken.

De rol van Joris in het Draaksteken was tot nu toe vrij beperkt. Daar komt verandering in! Regisseur Jolanda Jonkers heeft al helder op het netvlies hoe ze de rol van Joris – die eigenlijk pas na zijn dood tot Sint Joris wordt verklaard – in de legende van Sint Joris en de Draak meer tot uitdrukking kan brengen. Wat deze rol onderscheidt van andere hoofdrollen, is het feit dat degene die deze rol vertolkt, een bedreven ruiter moet zijn én over voldoende acteertalent dient te beschikken. Omdat deze combinatie niet voor het oprapen ligt, start de commissie Spel & Regie nu al met de zoektocht. Dat stelt een ‘acteur’ ook in de gelegenheid zich de komende twee jaar op een bepaald vlak wat bij te spijkeren en zich in zijn rol vast te bijten.

Ben jij de nieuwe Joris?
Heb jij toneelervaring en kun je ook al vrij aardig met een paard overweg? Of ben jij een bedreven ruiter die ook aanleg heeft om een hoofdrol in het Draaksteken te vertolken? Dan nodigen we je graag uit om auditie te doen!

Om voor de rol van Joris in aanmerking te komen moet je:

  • Sportief zijn
  • Tussen de 20 en 40 jaar zijn
  • Kunnen paardrijden (een eigen paard is niet noodzakelijk)
  • Acteertalent hebben
  • Een goede stem hebben
  • Dialect spreken
  • Bereid zijn op vrijwillige basis te investeren in tijd
  • Beschikbaar zijn van september 2014 t/m Draaksteken 2016
  • Een relatie hebben met Beesel; bij gelijke geschiktheid genieten (voormalige) inwoners van Beesel de voorkeur

Auditie doen
Kandidaten die interesse hebben in de rol van Joris, kunnen zich vanaf St. Jorisdag op 23 april t/m 26 mei 2014 aanmelden bij de commissie Spel & Regie via spelenregie@draaksteken.nl. Voor aanmelding zijn de volgende gegevens nodig: naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en een foto. Ook voor meer informatie of specifieke vragen kun je bij Spel & Regie terecht. Naar aanleiding van de aanmeldingen, worden de kandidaten uitgenodigd om auditie te doen. Voor de overige sprekende rollen zijn uiteraard ook audities, maar deze vinden pas in het voorjaar van 2015 plaats.

 

Toon tekst