X

Start repetities sprekende rollen Draaksteken 2016

Laatste nieuws

OP DONDERDAG 10 SEPTEMBER 2015 STAAT DE ALLEREERSTE REPETITIE OP DE AGENDA VOOR HET DRAAKSTEKEN 2016. HET GAAT HIER OM DE SPELERS DIE EEN SPREKENDE ROL OP ZICH NEMEN. DE REPETITIE VIND IN EERSTE INSTANTIE ALLEEN OP DONDERDAG PLAATS OM 20.00 UUR IN DE ZAAL VAN DE TROUBADOUR IN BEESEL. VANAF DINSDAG 13 OKTOBER REPETEREN DE SPELERS TWEE KEER PER WEEK, OP DINSDAG- EN DONDERDAGAVOND.

De eerste repetitie hoeven de spelers nog niet meteen helemaal in de huid van hun personage te kruipen. Het betreft een zogenoemde ‘leesrepetitie’, waarin alle spelers – volwassenen én kinderen – met een sprekende rol met het script in hun hand hun tekst voorlezen om zo hun eigen personage en dat van hun tegenspelers te leren kennen.

Diezelfde avond kunnen alle deelnemers aan het spel – dus ook spelers zonder tekst, zoals plebs en leger – vanaf 19.30 uur het script ophalen in het café van De Troubadour. Per gezin wordt één script uitgereikt. Alle spelers zijn welkom om op deze eerste officiële repetitie van het Draaksteken 2016 vanaf 20.00 uur een kijkje te komen nemen. De repetities voor de spelers zonder sprekende rol starten in het voorjaar van 2016. Voor vragen kunnen deelnemers terecht bij de commissie Spel en Regie: spelenregie@draaksteken.nl.

Toon tekst