BLOG: “Draaksteken kun je niet uitleggen. Dat moet je beleven!”

Nico van Geest en zijn gezin hadden geen idee waarin ze terechtkwamen toen ze vanuit het Westland naar Beesel verhuisden. Inmiddels zijn de ‘buitendorpers’ ook helemaal geïnfecteerd met het ‘drakevirus’ en zijn ze onderdeel van het plebs. Nico zelf bouwt enthousiast mee aan het imposante decor van het Draaksteken.

Het is inmiddels bijna 10 jaar geleden dat ik in Beesel ben komen wonen met mijn vrouw Suzanne en onze dochters Jasmijn en Julia. We hadden een leuk huis gevonden, maar waren nog niet bekend in het dorp. De draak op de rotonde, die kenden we wel, maar over het Draaksteken hadden we nog nooit wat gehoord. Dat is inmiddels wel anders!

In 2015 zag ik de oproep waarbij hulp gevraagd werd voor de bouw van het decor van het Draaksteken 2016. Ik ben vrij handig, ben graag aan het klussen, en het leek me leuk om op deze manier een steentje bij te dragen aan het dorp en zo wat mensen te leren kennen. Tijdens de introductieavond viel het de organisatie al snel op dat ik ‘buitendorps’ was, maar ik werd met open armen ontvangen. Iemand had de dvd van de uitvoering van 2009 door de brievenbus gestopt voor een snelcursus ‘Draaksteken’.

In 2016 heb ik meegebouwd aan het decor en zijn we ook bij een aantal voorstellingen wezen kijken. Dat overtrof echt alle verwachtingen! De passie, het gevoel van saamhorigheid, de verbondenheid en de gezelligheid… dat valt niet uit te leggen!

Inmiddels is ons gezin helemaal geïnfecteerd met het ‘drakevirus’. Dit jaar hebben wij zelfs besloten om met z’n allen mee te spelen als frontplebs. Zo leuk om dit als gezin mee te maken!

Daarnaast werk ik aan het kasteel. Met de voorbereidingen zijn we nu al ruim tweeënhalf jaar bezig. Deze editie komt er een heel nieuw decor. Er is een intensief traject aan vooraf gegaan van schetsen, plannen en het uitwerken van alle ideeën. Om het nu echt te zien ontstaan is heel mooi. Inmiddels werken we met een club van vele enthousiaste vrijwilligers uit het dorp, die al hun vrije uren inzetten voor een fantastisch decor.

Het is heel bijzonder om te zien hoe iedereen, voor of achter de schermen, zijn of haar steentje bijdraagt. De komende maanden zijn we nog volle bak aan het bouwen en repeteren om straks in augustus zes waanzinnige voorstellingen neer te zetten en de toeschouwers net zo enthousiast naar huis te laten gaan als wij 7 jaar geleden waren.

Draaksteken kun je niet uitleggen. Dat moet je beleven!

Nico van Geest

Laatste nieuws

Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren. In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt….

Lees verder from Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan