BLOG: “Ook tijdens het Draaksteken hoef je geen honger of dorst te lijden”

Rob Rutten staat 24/7 klaar voor het Draaksteken. De keren dat Eetcafé de Troubadour de afgelopen jaren haar deuren opende voor alle spelers en alle vrijwilligers zijn al niet meer te tellen. Daarnaast is Rob met de commissie Horeca nauw betrokken bij het organiseren van de ‘Nach van de Draak’, die iedere avond vanaf 22.30 uur gratis te bezoeken is na de voorstelling en ervoor zorgt dat de Draaksteken-beleving op spetterende wijze wordt afgesloten!

Dan is het eindelijk augustus… De maand waar iedereen naartoe heeft geleefd: Draaksteken 2023!

Ook voor ons stonden (en staan) de laatste tweeënhalf jaar in het teken van het Draaksteken. Vergaderingen, rolverdeling, pasdagen, repetities, het Kinderdraaksteken, zelf vergaderen om alles te regelen voor dit grote evenement. Ons personeel dat meespeelt, de koffie op het terrein verzorgen, de verkoop van de vlaggen en schildjes, en ga zo maar door. We hebben zelfs, in samenwerking met Brouwerij De Klep, een drakenbier op tap. Samen met keramist Cindy Heldens hebben we keramiek gemaakt, dat iedereen bij elkaar kan sparen door bij ons te komen eten.

Dus ja, wij maken het allemaal ook van heel dichtbij mee. Het allermooiste van alles is toch wel de stress en “sjtraevel”, het ontstaan van ideeën, de verhalen en besprekingen bij ons aan het buffet die nu uitgewerkt zijn en van dit Draaksteken een nog groter spektakel maken. Voor ons voelt het alsof we daar ook aan hebben meegewerkt, hoe sjiek is dat? Met ons personeel hebben we zelfs een eigen T-shirt gemaakt, waarin jullie ons de komende weken zullen zien werken.

Voor mij wordt het Draaksteken 2023 de vijfde editie sinds ik in de Troubie zit. Hierdoor krijg ik links en rechts nogal wat vragen over hoe het voorheen allemaal ging en word ik bij veel zaken betrokken. Ik denk graag mee en zoek altijd graag naar passende oplossingen. Natuurlijk doe ik dit allemaal niet alleen, maar samen met ons complete Team Troubie!

Als lid van het horecacomité zorg ik er samen met de andere commissieleden voor dat jullie ook tijdens het Draaksteken geen dorst of honger hoeven te lijden.

Wij wensen jullie allemaal heel veel plezier en succes!!

Want ‘t goeje det besjteit… toet sjnel bie de Troubie of oppe mert!

Proost!
Rob en Team Troubie

 

Laatste nieuws

Terugblik Draaksteken 2023 Schutterij Beesel

Afgelopen vrijdag was het bestuur van Stichting Draaksteken op uitnodiging van het schutterijbestuur en het raadscollege van de schutterij te gast in de Gildekamer. Waar in gezamenlijkheid is teruggeblikt op het Draaksteken in 2023 om vervolgens vol trots het glas te heffen op wederom een zeer geslaagde editie van Draaksteken. Het Draaksteken in Beesel werd…

Lees verder from Terugblik Draaksteken 2023 Schutterij Beesel

Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren. In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt….

Lees verder from Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan