BLOG: “Ook tijdens het Draaksteken hoef je geen honger of dorst te lijden”

Rob Rutten staat 24/7 klaar voor het Draaksteken. De keren dat Eetcafé de Troubadour de afgelopen jaren haar deuren opende voor alle spelers en alle vrijwilligers zijn al niet meer te tellen. Daarnaast is Rob met de commissie Horeca nauw betrokken bij het organiseren van de ‘Nach van de Draak’, die iedere avond vanaf 22.30 uur gratis te bezoeken is na de voorstelling en ervoor zorgt dat de Draaksteken-beleving op spetterende wijze wordt afgesloten!

Dan is het eindelijk augustus… De maand waar iedereen naartoe heeft geleefd: Draaksteken 2023!

Ook voor ons stonden (en staan) de laatste tweeënhalf jaar in het teken van het Draaksteken. Vergaderingen, rolverdeling, pasdagen, repetities, het Kinderdraaksteken, zelf vergaderen om alles te regelen voor dit grote evenement. Ons personeel dat meespeelt, de koffie op het terrein verzorgen, de verkoop van de vlaggen en schildjes, en ga zo maar door. We hebben zelfs, in samenwerking met Brouwerij De Klep, een drakenbier op tap. Samen met keramist Cindy Heldens hebben we keramiek gemaakt, dat iedereen bij elkaar kan sparen door bij ons te komen eten.

Dus ja, wij maken het allemaal ook van heel dichtbij mee. Het allermooiste van alles is toch wel de stress en “sjtraevel”, het ontstaan van ideeën, de verhalen en besprekingen bij ons aan het buffet die nu uitgewerkt zijn en van dit Draaksteken een nog groter spektakel maken. Voor ons voelt het alsof we daar ook aan hebben meegewerkt, hoe sjiek is dat? Met ons personeel hebben we zelfs een eigen T-shirt gemaakt, waarin jullie ons de komende weken zullen zien werken.

Voor mij wordt het Draaksteken 2023 de vijfde editie sinds ik in de Troubie zit. Hierdoor krijg ik links en rechts nogal wat vragen over hoe het voorheen allemaal ging en word ik bij veel zaken betrokken. Ik denk graag mee en zoek altijd graag naar passende oplossingen. Natuurlijk doe ik dit allemaal niet alleen, maar samen met ons complete Team Troubie!

Als lid van het horecacomité zorg ik er samen met de andere commissieleden voor dat jullie ook tijdens het Draaksteken geen dorst of honger hoeven te lijden.

Wij wensen jullie allemaal heel veel plezier en succes!!

Want ‘t goeje det besjteit… toet sjnel bie de Troubie of oppe mert!

Proost!
Rob en Team Troubie

 

Laatste nieuws

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Promo Draketied aflevering 4 op L1

In deze vierdelige serie op L1TV is te zien hoe de Beeselse gemeenschap zich klaarstoomt voor het Draaksteken 2023. Een kijkje voor én achter de schermen van deze bijzondere traditie, vastgelegd door onze mediapartner Track ‘88 uit Beesel. Bekijk alvast de promo van aflevering 4 en mis dit niet. Deze vierde aflevering van de vierdelige…

Lees verder from Promo Draketied aflevering 4 op L1

Draketied op L1 – Aflevering 3

Draketied volgt de honderden vrijwilligers die voor en achter de schermen werken aan het Draaksteken in Beesel in 2023. Met opmerkelijke portretten, humoristische en emotionele momenten, spraakmakende interviews en een unieke kijk achter de schermen bij tal van commissies maak je kennis met allerlei mensen en aspecten die te maken hebbe met het Draaksteken. Dichter op…

Lees verder from Draketied op L1 – Aflevering 3

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan