Serenade aan uitgevallen koning Roy Smeets

Vrijdagavond brachten honderden spelers samen met de regisseurs en veel vrijwilligers een bezoek aan de zwaar geblesseerde Roy Smeets, de Koning van het Draaksteken 2023. Dit gebeurde voor aanvang van de repetitie.

Smeets werd thuis met emoties overvallen toen de grote menigte plots voor z’n deur stond. De stoet liep al zingend naar de woning van Roy en z’n gezin, waar verschillende cameraploegen al klaarstonden om het bijzondere tafereel te filmen.

Na een mooi woordje van regisseur Frank Rous klonk de muziek van het door Smeets zelf geschreven en gezongen nummer ‘t Goeje det bestjteit door de speakers, en werd er massaal meegezongen. Nadat hem ook nog een bijzonder fotodoek en een bos bloemen werd aangereikt, vertrok de stoet weer naar het theaterterrein om te gaan repeteren.

Smeets was daar met zijn net gearriveerde scootmobiel zelf ook al bij om vanaf de zijlijn stand-in Fred Geraets te souffleren… voor zover dat nog nodig is. Geraets weet zijn nieuwe rol als Koning inmiddels al meer dan verdienstelijk neer te zetten.

Laatste nieuws

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Promo Draketied aflevering 4 op L1

In deze vierdelige serie op L1TV is te zien hoe de Beeselse gemeenschap zich klaarstoomt voor het Draaksteken 2023. Een kijkje voor én achter de schermen van deze bijzondere traditie, vastgelegd door onze mediapartner Track ‘88 uit Beesel. Bekijk alvast de promo van aflevering 4 en mis dit niet. Deze vierde aflevering van de vierdelige…

Lees verder from Promo Draketied aflevering 4 op L1

Draketied op L1 – Aflevering 3

Draketied volgt de honderden vrijwilligers die voor en achter de schermen werken aan het Draaksteken in Beesel in 2023. Met opmerkelijke portretten, humoristische en emotionele momenten, spraakmakende interviews en een unieke kijk achter de schermen bij tal van commissies maak je kennis met allerlei mensen en aspecten die te maken hebbe met het Draaksteken. Dichter op…

Lees verder from Draketied op L1 – Aflevering 3

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan