Petra Dassen Waarderingsprijs 2022 uitgereikt aan Cor Vulders

De derde Petra Dassen Waarderingsprijs is 8 juli uitgereikt aan Cor Vulders uit Beesel. Cor is actief in het verenigingsleven in het Drakedorp. Hij werd vanuit de gemeenschap door enkele personen genomineerd voor deze prijs.

In totaal werden na een oproep zeven kandidaten voor de Petra Dassen Waarderingsprijs bij de organisatie voorgedragen. Cor werd door diverse personen voorgedragen en was ook voor de waarderingsprijs in 2021 genomineerd. Hierdoor en na een verdere zorgvuldige afweging door de jury werd besloten om de prijs aan hem toe te kennen. Met de uitreiking werd gewacht totdat er een activiteit van het Draaksteken plaatsvond om de uitreiking te combineren. Dit werd uiteindelijk daags na een fantastisch verlopen Kinderdraaksteken.

Zaterdag 8 juli werd de prijs aan Cor Vulders uitgereikt door Petra Dassen en Hans van Kruchten (voorzitter Stichting Draaksteken). Dit in aanwezigheid van zijn familie en vertegenwoordigers van enkele verenigingen die in het geheim waren geïnformeerd. De prijs bestaat uit een oorkonde en een kunstwerk naar keuze dat kan worden uitgezocht bij een van de deelnemende kunstenaars uit het kerkdorp Beesel: Jos Beurskens, Petra Lommen, Sjaak Korsten, Stan Linssen, Helga van Leipsig, Leonne van Deuzen en Cindy Heldens. Het kunstwerk wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Draaksteken.

Cor Vulders

De 62-jarige Cor Vulders is actief lid (geweest) bij de volgende verenigingen: bij voetbalclub Bieslo is hij momenteel voorzitter en breed geïnteresseerd binnen de club voor jong en oud bij zowel de mannen als de vrouwen. Hij is jarenlang voorzitter geweest van Carnavalsvereniging de Drake. Cor is ook politiek actief als lid van het CDA in de gemeente Beesel. In zijn drukke leven heeft hij daarnaast nog tijd voor het Draaksteken waar hij als plebs-speler actief is. In het dagelijks leven is Cor regiomanager van Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland. Gezien de diverse voordrachten dit keer vanuit diverse invalshoeken en de maatschappelijke breedte en variatie waarin Cor Vulders actief is, koos de jury voor hem.

Waarderingsprijs

Het initiatief van de Petra Dassen Waarderingsprijs komt van de Stichting Draaksteken die het zevenjaarlijkse Draaksteken organiseert, de volgende editie is in augustus dit jaar. De organisatie van dit openluchtspel heeft Petra Dassen zowel als mens en als burgemeester (mooder) leren kennen als een eerlijk en open mens, een verbinder met focus op resultaat en altijd gaan voor het belang van een gemeenschap.

De saamhorigheid in een dorp als Beesel is van groot belang voor het organiseren van en het draagvlak voor een evenement als het Draaksteken. Veel mensen uit het dorp leveren op een of andere manier een bijdrage aan dit mooie evenement. De legende van St Joris en de Draak die wordt uitgebeeld, staat symbool voor de overwinning van het goede op het kwade. Al deze ingrediënten zullen als toets- elementen worden gebruikt bij het kiezen van wie de prijs krijgt uitgereikt. Dit kan op allerlei terreinen zoals cultuur, sport, muziek, maatschappelijk of gewoon als mens. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt in het jaar volgend op het beoordelingsjaar.

Laatste nieuws

Terugblik Kinderdraaksteken 2023

Precies één jaar geleden, stak onze kleine Sint Joris de draak onder toeziend oog van duizenden toeschouwers! Het was een bloedhete dag, maar aan de vreugde en het enthousiasme van de kinderen was dit niet af te lezen! Een bijzondere uitvoering van het Draaksteken, eentje die niet vergeten mag worden. Genieten jullie nog een keer met ons mee?…

Lees verder from Terugblik Kinderdraaksteken 2023

Waarderingsprijs 2024 in Beesel voor Piet van Herten

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs is 28 juni uitgereikt aan Piet van Herten. Piet zet zich al meer dan 50 jaar in voor het verenigingsleven in ons Drakedorp. Hij werd vanuit de gemeenschap genomineerd voor deze prijs. Totaal werden dit jaar na een oproep acht kandidaten voor de Petra Dassen Waarderingsprijs bij de organisatie voorgedragen….

Lees verder from Waarderingsprijs 2024 in Beesel voor Piet van Herten

Herbeleef het Draaksteken 2023 in openluchtbioscoop Beesel

Op vrijdag 28 juni wordt de dorpskern van Beesel omgetoverd tot een ware buitenbioscoop. Nabij de gezellige terrassen op de Markt staat dan een immens groot videoscherm waar vanaf 19:30 uur de prachtige registratie van “Geluif in ‘t Goeje” wordt vertoond. De Stichting Draaksteken en Kernoverleg Beesel Drakedörp nodigen iedereen van harte uit om naar…

Lees verder from Herbeleef het Draaksteken 2023 in openluchtbioscoop Beesel

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan