Een donderslag bij heldere hemel

Vrijdagavond bereikte ons het bericht dat Roy Smeets, de Koning van het Draaksteken 2023, een lelijke val met zijn racefiets heeft gemaakt. Hij is met ernstig heupletsel opgenomen in het ziekenhuis. Door zijn ongeval is Roy niet in staat zijn rol als Koning te vervullen.

De rol als Koning stond Roy op het lijf geschreven. De afgelopen twee jaar werkte hij met veel passie, toewijding en plezier toe naar het Draaksteken in augustus. Een bericht als dit delen doet ons als organisatie dan ook veel verdriet.

Beesel zou Beesel niet zijn als de kracht van de gemeenschap en de saamhorigheid niet gelijk hoogtij zouden vieren. Fred Geraets, die de rol van Hannes zou spelen, neemt op verzoek van regie de rol van de Koning over. Fred maakte bij vorige edities al indruk met grote rollen als nar, Michel en Baer. Wij zijn er van overtuigd dat Fred deze belangrijke rol met dezelfde passie en overtuiging zal vervullen.

Hoewel het nieuws over Roy insloeg als een bom, staan wij als hechte gemeenschap achter hem en Fred. Wij wensen Roy een spoedig herstel toe en Fred ontzettend veel succes. Als organisatie zijn wij dankbaar en trots voor de toewijding en betrokkenheid bij het Draaksteken, wat deze donkere wolk voorziet van een zilver randje.

Laatste nieuws

‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

“Alle pessimisten ten spijt…” Wim Crins speelde ooit een cruciale rol in het voortbestaan van het Draaksteken. Hem ontvangen en een onvergetelijke avond bezorgen bij één van de zes voorstellingen was dan ook slechts een klein gebaar als blijk van dank. De uitvoering door al zijn dorpsgenoten greep Wim erg aan. “Dat hebben we allemaal…

Lees verder from ‘Verborgen Verlangens’ vervult wens Wim Crins

Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Vanavond zond Omroep P&M de tweede aflevering van ‘Wat ’n Plaetje’ uit. In dit nieuwe programma gaan zes amateurfotografen de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. In deze aflevering waren de kandidaten aanwezig bij de repetitie van het Draaksteken. Daar moesten ze een drieluik gaan maken over wat bezoekers van het openluchtspektakel konden…

Lees verder from Aflevering “Wat ’n Plaetje” (Omroep P&M)

Promo Draketied aflevering 4 op L1

In deze vierdelige serie op L1TV is te zien hoe de Beeselse gemeenschap zich klaarstoomt voor het Draaksteken 2023. Een kijkje voor én achter de schermen van deze bijzondere traditie, vastgelegd door onze mediapartner Track ‘88 uit Beesel. Bekijk alvast de promo van aflevering 4 en mis dit niet. Deze vierde aflevering van de vierdelige…

Lees verder from Promo Draketied aflevering 4 op L1

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan