Een donderslag bij heldere hemel

Vrijdagavond bereikte ons het bericht dat Roy Smeets, de Koning van het Draaksteken 2023, een lelijke val met zijn racefiets heeft gemaakt. Hij is met ernstig heupletsel opgenomen in het ziekenhuis. Door zijn ongeval is Roy niet in staat zijn rol als Koning te vervullen.

De rol als Koning stond Roy op het lijf geschreven. De afgelopen twee jaar werkte hij met veel passie, toewijding en plezier toe naar het Draaksteken in augustus. Een bericht als dit delen doet ons als organisatie dan ook veel verdriet.

Beesel zou Beesel niet zijn als de kracht van de gemeenschap en de saamhorigheid niet gelijk hoogtij zouden vieren. Fred Geraets, die de rol van Hannes zou spelen, neemt op verzoek van regie de rol van de Koning over. Fred maakte bij vorige edities al indruk met grote rollen als nar, Michel en Baer. Wij zijn er van overtuigd dat Fred deze belangrijke rol met dezelfde passie en overtuiging zal vervullen.

Hoewel het nieuws over Roy insloeg als een bom, staan wij als hechte gemeenschap achter hem en Fred. Wij wensen Roy een spoedig herstel toe en Fred ontzettend veel succes. Als organisatie zijn wij dankbaar en trots voor de toewijding en betrokkenheid bij het Draaksteken, wat deze donkere wolk voorziet van een zilver randje.

Laatste nieuws

Geluif in ’t Goeje op Nederlands Film Festival

De documentaire Geluif in ’t Goeje, geregisseerd door Suzanne Raes en geproduceerd door Docmakers in co-productie met NTR, beleeft zijn première in september tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. We zijn trots om te melden dat de film is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie! Houd onze website in de gaten voor meer updates. Suzanne…

Lees verder from Geluif in ’t Goeje op Nederlands Film Festival

Terugblik Kinderdraaksteken 2023

Precies één jaar geleden, stak onze kleine Sint Joris de draak onder toeziend oog van duizenden toeschouwers! Het was een bloedhete dag, maar aan de vreugde en het enthousiasme van de kinderen was dit niet af te lezen! Een bijzondere uitvoering van het Draaksteken, eentje die niet vergeten mag worden. Genieten jullie nog een keer met ons mee?…

Lees verder from Terugblik Kinderdraaksteken 2023

Waarderingsprijs 2024 in Beesel voor Piet van Herten

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs is 28 juni uitgereikt aan Piet van Herten. Piet zet zich al meer dan 50 jaar in voor het verenigingsleven in ons Drakedorp. Hij werd vanuit de gemeenschap genomineerd voor deze prijs. Totaal werden dit jaar na een oproep acht kandidaten voor de Petra Dassen Waarderingsprijs bij de organisatie voorgedragen….

Lees verder from Waarderingsprijs 2024 in Beesel voor Piet van Herten

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan