7 redenen waarom een bezoek aan het Draaksteken jouw leukste uitje is deze zomer

Ben je nog op zoek naar hét ultieme uitstapje voor deze zomer? Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Het Draaksteken is hét evenement waar je absoluut naartoe moet gaan tussen 11 en 19 augustus. Waarom? Wij geven je zeven redenen waarom je dit spectaculair en uniek openluchtspektakel niet mag missen.

1. Al het talent is van eigen bodem

Het allerbeste aan het Draaksteken is dat al het talent dat je in en rondom het spel ziet, van eigen bodem komt. Bijna 500 (oud)-inwoners van Beesel schitteren op het speelveld en de talloze lokale ondersteunende vrijwilligers brengen het verhaal tot leven op een manier die je nog nooit hebt gezien.

Lees meer:
BLOG: “Draaksteken kun je niet uitleggen. Dat moet je beleven!”
BLOG: “Hoe klinkt een draak?”
BLOG: “Tro på det gode (geluif in ’t goeje)”

2. Alleen maar goede plaatsen in onze theaterarena

Bij zo’n geweldige show wil je natuurlijk ook een geweldige plaats om alles in je op te nemen, en dat is precies wat onze theaterarena biedt! Je hebt gegarandeerd een uniek zicht op het spel, ongeacht waar je zit op de tribune.

Lees meer:
Jitse Ickenroth onthult het Architectonische Meesterwerk van het Draaksteken

3. Het spel heeft een nieuw script

Dit jaar is het Draaksteken nog specialer, want het heeft een gloednieuw, spannend script dat je op het puntje van je stoel zal laten zitten. Vergeet alles wat je dacht te weten over voorgaande edities, want dit wordt een totaal nieuwe ervaring!

Lees meer:
BLOG: “Geluif in ‘t Goeje”: Home made in Beesel
Regie Draaksteken 2023 in handen van trio
Het verhaal: “GELUIF IN ’T GOEJE”

4. Er wordt in het spel gebruik gemaakt van diverse, vernieuwende technieken

Wauw! Hier komt het beste deel – we hebben super coole technieken in petto! Dankzij onder meer het gebruik van 3D-mapping krijgt je theaterbeleving een compleet andere dimensie. Meer gaan we nog niet verklappen!

5. Ontdek de interactieve website tijdens de voorstelling

Voordat het verhaal begint, kom je door een kijkje te nemen op de interactieve website al meer te weten over de geschiedenis en achtergrond van het Draaksteken in Beesel. Dit geeft je de kans om écht deel uit te maken van het spektakel.

6. De draak is groter dan ooit!

Geloof ons: dit jaar is de draak groter, angstaanjagender en indrukwekkender dan ooit tevoren. Durf jij dit reusachtige wezen in zijn ogen aan te kijken?

Lees meer:
BLOG: “Jong en oud bouwen samen aan grootse draak”
De nieuwe draak is verhuisd
Een hele belangrijke lading

7. Drink na afloop wat bij de ‘Nach van de Draak’

En laten we eerlijk zijn, het plezier stopt niet zodra het doek valt. Na afloop kun je lekker nagenieten door met de andere enthousiaste aanwezigen een bezoekje te brengen aan de ‘Nach van de Draak’. Op de markt in Beesel is voor een divers aanbod aan bands en artiesten gezorgd. Zo wordt deze epische dag in stijl afgesloten!

Dit zijn slechts een paar van de redenen om deze zomer een bezoek te brengen aan het Draaksteken! Wacht niet te lang, verzamel je vrienden en familie en maak er een onvergetelijke avond van. Mis dit avontuur niet – je zult er geen spijt van krijgen!

Lees meer:
Programma “Nach van de Draak”

Bemachtig jij één van de laatste kaarten? Dan zien we je graag in augustus.

Laatste tickets!

Laatste nieuws

Film: “Draaksteken de Musical”

Duik in het betoverende avontuur van het afgelopen jaar! De KinjerDrakeDaag was een onvergetelijk spektakel, met als absoluut hoogtepunt: “Draaksteken de Musical”, schitterend opgevoerd door groep 8 en alle talentjes van Basisschool Het Spick! Op vrijdag 22 december werden de kinderen verrast met een film van Wim Veelen die de hoogtepunten van het Draakstekenjaar vastlegde,…

Lees verder from Film: “Draaksteken de Musical”

Terugkijken: Het jaar van de Draak (Omroep P&M)

In het jaar van het Draaksteken kijkt Omroep P&M terug op het jaar van het grote openluchtspektakel. De omroep volgde de verrichtingen van de acteurs en alle mensen voor en achter de schermen. In het twee uur durende programma zijn de reportages die de omroep maakte gebundeld en worden de verhalen achter het Draaksteken getoond….

Lees verder from Terugkijken: Het jaar van de Draak (Omroep P&M)

Afsluiting van het Drakenjaar

2023 was een bijzonder jaar voor de Beeselse gemeenschap én ver daarbuiten. Wij kijken terug op een jaar met vele herinneringen om te koesteren. En zoals elke legende zijn einde kent, is het tijd om het Drakenjaar in stijl af te sluiten met een terugblik! 15.000 Toeschouwers 900 spelers en vrijwilligers voor én achter de…

Lees verder from Afsluiting van het Drakenjaar

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan